Всичко що има газ работи ОК с оптимизатор К1, само някои газови с ламбда контрол или много малки мотори с обикновена газова правят проблеми - нещата опират до настройка, а когато има човешки фактор не е ясно кой какво ще направи и дали ще е като хората. Сега ми върнаха един оптимизатор от едно Рено Клио 1,4 с турска обикновена газова, на което не разбрах защо не тръгна - човекът каза, че тройникът му има терен да се затвори още само с половин оборот. Вероятно колата е вече достатъчно скопена, защото горяла под 6/100 газ и не можело повече

Не съм я виждал на живо и не знам. Други евентуални проблеми са с газови инжекциони, на които не е вързана бензиновата ламбда към газовия комп - та като слагаш газ или проверяваш на компютъра, виж дали е закачена.
При бензиновите коли проблеми правят само моторите на Фолксваген /VW + Шкода и Сеат/и някои японски - основно новите модели на Тойота, както Хонда Акура. Софтуера или хворля в авариен режим като усети че има обеднена смес а колата има мощност, или обратната връзка е силно ограничена по принцип.
Това е в общи линии
Поздрави