Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
nedbmw
МненияCOLON 3
Регистриран наCOLON Сря Юни 12, 2013 7:59 am

Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай

Мнение от nedbmw »

Здравейте! До сега не съм писал във форума, а само чета, макар, че съм регистриран от 5-6 месеца, но понеже не намирам отговор на моите терзания реших да създам нова тема за да видим някой изобщо справял ли се е с подобен проблем, като използва някакви такива оргонни устройства. Та вилата ни е в едно средногорско село иначе с красиви пейзажи но понеже селото се намира в нещо като дере и къщите са по двата склона на планината шум от всякакво естество се предава много лесно на големи разстояния. От няколко години селото се напълни с кучета и за наше голямо съжалени най многото кучета притежава един безсърдечен изрод, който ги гледа по възможно най безобразния начин,на три четири дена хранене по веднъж и почти постоянно вързани. Животните му често неспокойни и изнервени лаят често през денонощието и ни смущават спокойствието не само на нас но и на много други, който ги чуват а и разлайват и други кучета в селото. Ехото се пренася и на по далечни разстояния заради спецификата на терена. Та това негативно излъчване, което ни предават кучетата от селото чрез лаенето си, може ли по някакъв начин да се неутрализира с подобни оргонни устройства и да ги направи да кротуват въпреки лошото отношение на собствениците им към тях. Когато живееш в такава среда хората стават изнервени лоши и саможиви, а живот в такава среда носи и много болести това са моите наблюдения за селото. Но по лошото е, че много хора не го съзнават и си траят, като си мислят че не ги засяга.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай

Мнение от icrow »

Привет! Може да си направиш един хармонизатор на Слим Спърлинг. Ако ефекта не е достатъчен, ми идва на ум да си купиш един мощен високочестотен говорител, и да пуснеш един сигнал над 15000Хз. Като залаят и го пускаш, би трябвало да ги по дразни силно и да спрат за момент да лаят. Така като си поиграеш малко да го пускаш всеки път, когато залаят, може и да се научат, че не трябва да лаят толкова. Това е най-хуманния вариант, който се сещам :lol:
nedbmw
МненияCOLON 3

Мнение от nedbmw »

Отдавна се каня да правя хармонизатор, ама май му е вече дошло времето за проба и с него, щото след всичките жалби дето съм пущал там до община и до ОДБХ-то и никва не я вършат. Имат уж наредби ама никой не иска да ги изпълнява . А това за говорителя е идея, кучегоните са май на такъв принцип но съм чел, че не са използване дълго време, щото се появява подтисната агресия от кучето, ама мене к,во ми пука нали не са в моя двор, ако искат там да го изяждат комшията те и без това го мразят. :roll:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Идеята е да се пуска само когато лаят, и така би трябвало да им се изгради някакъв навик, че като залаят ще се чуе дразнещия звук и няма да лаят. Какъв ще е крайния резултат за тяхната психика не знам. Аз много обичам кучета, но като почнат да се правят на радиорелейки и то се нощес, еми не приятно. Може даже да ползваш от кучегон сигнала, като го пуснеш през усилвател. Мисля че би трявало да не е проблем за повечето усилватели тази честота, ама все пак някой по вещ да каже. :)
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Обикновено кучегоните работят над 20 кхц. защото младите хора и децата чуват до 16-18 кхц., бебетата дори и до 20 кхц.Така, че ако решиш да правиш нещо такова трябва да си сигурен че наблизо няма да има малки деца или бебета :) В нета има доста схеми на кучегони но действието им обикновено е до 10-15м.За по-голямо разстояние ще трябва доста мощен усилвател , но едва ли ще намериш такъв мощен ултразвуков излъчвател , защото с обикновени тон колони не можеш да изкараш повече от 18-20 кхц. като мощноста във високите честоти е доста малка .Добър ефект може да има ако можеш да разположиш звукоизлъчващото у-во близо до оградата където са кучетата - така може да се мине и с по-малка мощност :) Може да опиташ да запишеш ръмженето на някое голямо куче и когато започнат да лаят да пускаш записа.След известна "тренировка" може да спрат да лаят :D Късмет !!!
nedbmw
МненияCOLON 3

Мнение от nedbmw »

Това добре с кучегоните може да опитам но си мисля, че понеже повечето са вързани, ще се натрупа повече агресия в тях и в един момент ще избие в още по силно и истерично лаене. Мен ме вълнуват да им приложа неща, който могат да им повлияят така, че да седят все едно са дрогирани.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Ти го каза, слагаш вечер по малко приспивателно в едно парче кремвирш, нахранваш ги и спиш спокойно :lol: :lol: :lol:
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

друг вариант е ти да ги храниш добре :)
Nedkov
МненияCOLON 1
Регистриран наCOLON Чет Сеп 18, 2014 12:19 pm

Мнение от Nedkov »

Като гледам датата на публикацията, темата най-вероятно вече не е актуална, но само като информация искам да споделя по тази тема за тези които се интересуват. Честотата която повлиява конкретно на кучетата е 24,3 kHz , като генерацията следва да е с правоъгълен импулс. Силата на излъчваният импулс трябва да бъде над 100 децибела и проблема е, че това може да стане със специални високоговорители работещи в ултразвуковата част от диапазона. Този звук с такава честота, човешкото ухо не може да го чуе, така, че следва да има някакъв датчик дали устройството излъчва. Не на последно място да уточня, че такъв ултразвуков излъчвател, с усилване над 100 децибела, ще има и доста сериозна консумация на ел.енергия/ на батерии няма да може да работи дълго време/. В крайна сметка кучетата не са виновни, това е нормално тяхно поведение, те живеят по други правила, нямащи нищо общо с човешките. За по-вече информация гледайте "Сизар Милан- говорещият с кучета" по Нешънъл Гиографик.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Добре дошъл!
Дано ти е интересно това с което се занимаваме тук. Надяваме се да бъдем полезни с каквото можем за твоите проекти ;)
Поздрави
BUTTON_POST_REPLY