Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай
Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай
Здравейте! До сега не съм писал във форума, а само чета, макар, че съм регистриран от 5-6 месеца, но понеже не намирам отговор на моите терзания реших да създам нова тема за да видим някой изобщо справял ли се е с подобен проблем, като използва някакви такива оргонни устройства. Та вилата ни е в едно средногорско село иначе с красиви пейзажи но понеже селото се намира в нещо като дере и къщите са по двата склона на планината шум от всякакво естество се предава много лесно на големи разстояния. От няколко години селото се напълни с кучета и за наше голямо съжалени най многото кучета притежава един безсърдечен изрод, който ги гледа по възможно най безобразния начин,на три четири дена хранене по веднъж и почти постоянно вързани. Животните му често неспокойни и изнервени лаят често през денонощието и ни смущават спокойствието не само на нас но и на много други, който ги чуват а и разлайват и други кучета в селото. Ехото се пренася и на по далечни разстояния заради спецификата на терена. Та това негативно излъчване, което ни предават кучетата от селото чрез лаенето си, може ли по някакъв начин да се неутрализира с подобни оргонни устройства и да ги направи да кротуват въпреки лошото отношение на собствениците им към тях. Когато живееш в такава среда хората стават изнервени лоши и саможиви, а живот в такава среда носи и много болести това са моите наблюдения за селото. Но по лошото е, че много хора не го съзнават и си траят, като си мислят че не ги засяга.
Re: Неутрализиране на негативното излъчване от кучешки лай
Привет! Може да си направиш един хармонизатор на Слим Спърлинг. Ако ефекта не е достатъчен, ми идва на ум да си купиш един мощен високочестотен говорител, и да пуснеш един сигнал над 15000Хз. Като залаят и го пускаш, би трябвало да ги по дразни силно и да спрат за момент да лаят. Така като си поиграеш малко да го пускаш всеки път, когато залаят, може и да се научат, че не трябва да лаят толкова. Това е най-хуманния вариант, който се сещам 

Отдавна се каня да правя хармонизатор, ама май му е вече дошло времето за проба и с него, щото след всичките жалби дето съм пущал там до община и до ОДБХ-то и никва не я вършат. Имат уж наредби ама никой не иска да ги изпълнява . А това за говорителя е идея, кучегоните са май на такъв принцип но съм чел, че не са използване дълго време, щото се появява подтисната агресия от кучето, ама мене к,во ми пука нали не са в моя двор, ако искат там да го изяждат комшията те и без това го мразят. :roll:
Идеята е да се пуска само когато лаят, и така би трябвало да им се изгради някакъв навик, че като залаят ще се чуе дразнещия звук и няма да лаят. Какъв ще е крайния резултат за тяхната психика не знам. Аз много обичам кучета, но като почнат да се правят на радиорелейки и то се нощес, еми не приятно. Може даже да ползваш от кучегон сигнала, като го пуснеш през усилвател. Мисля че би трявало да не е проблем за повечето усилватели тази честота, ама все пак някой по вещ да каже. 

Обикновено кучегоните работят над 20 кхц. защото младите хора и децата чуват до 16-18 кхц., бебетата дори и до 20 кхц.Така, че ако решиш да правиш нещо такова трябва да си сигурен че наблизо няма да има малки деца или бебета
В нета има доста схеми на кучегони но действието им обикновено е до 10-15м.За по-голямо разстояние ще трябва доста мощен усилвател , но едва ли ще намериш такъв мощен ултразвуков излъчвател , защото с обикновени тон колони не можеш да изкараш повече от 18-20 кхц. като мощноста във високите честоти е доста малка .Добър ефект може да има ако можеш да разположиш звукоизлъчващото у-во близо до оградата където са кучетата - така може да се мине и с по-малка мощност
Може да опиташ да запишеш ръмженето на някое голямо куче и когато започнат да лаят да пускаш записа.След известна "тренировка" може да спрат да лаят :D Късмет !!!

Това добре с кучегоните може да опитам но си мисля, че понеже повечето са вързани, ще се натрупа повече агресия в тях и в един момент ще избие в още по силно и истерично лаене. Мен ме вълнуват да им приложа неща, който могат да им повлияят така, че да седят все едно са дрогирани.
Ти го каза, слагаш вечер по малко приспивателно в едно парче кремвирш, нахранваш ги и спиш спокойно

-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
друг вариант е ти да ги храниш добре 

Като гледам датата на публикацията, темата най-вероятно вече не е актуална, но само като информация искам да споделя по тази тема за тези които се интересуват. Честотата която повлиява конкретно на кучетата е 24,3 kHz , като генерацията следва да е с правоъгълен импулс. Силата на излъчваният импулс трябва да бъде над 100 децибела и проблема е, че това може да стане със специални високоговорители работещи в ултразвуковата част от диапазона. Този звук с такава честота, човешкото ухо не може да го чуе, така, че следва да има някакъв датчик дали устройството излъчва. Не на последно място да уточня, че такъв ултразвуков излъчвател, с усилване над 100 децибела, ще има и доста сериозна консумация на ел.енергия/ на батерии няма да може да работи дълго време/. В крайна сметка кучетата не са виновни, това е нормално тяхно поведение, те живеят по други правила, нямащи нищо общо с човешките. За по-вече информация гледайте "Сизар Милан- говорещият с кучета" по Нешънъл Гиографик.
Добре дошъл!
Дано ти е интересно това с което се занимаваме тук. Надяваме се да бъдем полезни с каквото можем за твоите проекти
Поздрави
Дано ти е интересно това с което се занимаваме тук. Надяваме се да бъдем полезни с каквото можем за твоите проекти

Поздрави