Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

Направих новото допълнение към системата за камината :lol:
Естествено, като започнах да го правя, идеята се промени коренно.
Ето я:
3.jpg
3.jpg (97.78 KiB) Прегледано 6417 пъти
А я поставих в камината така:
4.jpg
4.jpg (95.9 KiB) Прегледано 6417 пъти
Трите "стръчки" са от новата система. В дъното се вижда преди направеното, за което вече казах.
Принципа е температурата от горенето сама да изпарява водата от тръбите, а новата вода си постъпва от скачен съд извън камината.
"Спиралата" съм я вързал плътно под тръбите на основата на камината.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Това е снимка от онзи ден, за да мога да сравнявам.
1.jpg
1.jpg (66.2 KiB) Прегледано 6416 пъти
Това е снимка от преди малко:
2.jpg
2.jpg (79.22 KiB) Прегледано 6416 пъти
Апарата по някаква причина не желае да хване синия пламък на днешната.
Иначе всички дърва горят и то в синьо. Най-силно в лявата страна на снимката. ...А пък се вижда само жълто - оранжевия. :(
Така че - ще трябва да ми се доверите :lol:
С данните - толкова. Сега съм аз наред :lol:

Хора, това нещо ме хвърли в музиката!!! :lol:
Тези дърва на снимката горят вече повече от два часа! И има да горят още не знам колко!!!
Температурата ми е над нормалната досега, а не мога да отворя чекмеджето, за да влиза въздух оттам (с него си регулирах горенето). Като го отворя и в камината става страшно! :lol:
Клапата на комина е отворена точно колкото и на снимката от преди.
Така че .... - ами - супер!!! :lol:
Още повече - никакви стружки и подобни :D
...И в момента е пусната само новата система. Нямам нужното, за да вържа в момента и старата.
Нооо- утре е работен ден и ще взема каквото ми трябва :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Браво! Не знам какъв ти е апарата, но повечето по обикновени има ено бутонче с ена ръчичка в кръгче, дано разбра за какво говоря :lol: и натискаш го ще ти се появи на дисплея същия знак и снимаш без светкавица. Експонацията ще продължи малко повече и трябва да снимаш с стабилна ръка. Така би трябвало да се види. Интересно мие да се приложи системата и на пелетна горелка да видидм какво ще стане. :)
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

Убиец!!! :lol: :D :lol: :D
Снимал си със светкавица и затова не ти се вижда синкаво-виолетовия пламък. Пробвай да снимаш с изключена светкавица, както си правил предишната снимка.
На последната ти снимка ясно се забелязва как газовете се възпламеняват в пространството над ядрото на жарта, т.е. имаш вече по-пълно изгаряне на газовете.
С колко градуса над нормалното се вдигна температурата и колко достига в крайна сметка? Пробвай с напълно затворена клапа, какво ще стане!
И моят познат от града ни е направил подобно нещо като твоето, но... е изработил нещата от железни тръби, в единия край на които е запоил дюза от двигател на трактор. При него водната пара вдига налягане поради малкия отвор на дюзата и човек има чувството, че в камината гори газова горелка, звукът е същия. И тъй като, поради образуваното високо налягане, парата започва да връща водата по тръбата, той е сложил и един противовъзвратен клапан.
С какво направи заварките? Имаш ли в предвид, че температурата може и да надмине 500 градуса? Дано не ти е варовита водата! ;)
Мислил ли си за вариант да увеличиш броя на късите тръбички, нещата са на принципа, колкото повече, толкова по-добре, може би десетина ще са добър вариант? Или пък, още по добър вариант, самата скара, която поддържа жарта и дървата, да е куха, водата да е в нея и да е с много отвори за водата.

В момента, като гледаш хубавото, мислиш ли по въпроса как да горим само чиста водичка, без дърва, без течни горива, без газ и тям подобни придобитъци на циливилизацията? Аз нямам работещи идеи в момента. Приказвах с един приятел, електротехник, как може да се възпламени водата с високо напрежение, както го правят братята руснаци, но се оказа, че в печката трябва да вкараме електрожен и консумацията на ток, и износването на електродите ще са невъзможни за плащане, един климатик би вършил по-добра работа от гледна точка на ефективността, а идеята е да се топлим безплатно. Кадуцеусе, изкажи се по този въпрос!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Без светкавица е бе хора :lol:
За съжаление апарата ми от "умните" и ...........................
А дима от комина е чудесийка :D
Като пара е и изчезва на няма и два метра от комина :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами пробвай от различни ъгли и с повече или по малко светлина.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Довечера пак ще снимам.
Първата снимка е на тъмно. Тъкмо базата за сравнение ще е точна.
Ще си поиграя на ръчните режими на настройка, за да хвана каквото трябва.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Дали няма да се усили ефекта, ако се приложи към водата примерно отрицателен електрически зарад, а към пушека от дървата положителен и да се получи, както при галванизацията привличане на молекулите и по добро изгаряне.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Тепърва ще доработваме, Айкроу :D
smsi-h написаCOLONС какво направи заварките? Имаш ли в предвид, че температурата може и да надмине 500 градуса? Дано не ти е варовита водата!
Това е минат път :lol:
Първата система, която се вижда на заден план в камината няма проблем повече от месец :D
Заварките са си моите заварки - същите като на тръбите за водата, които правя, със същия допълнителен материал. Не са мръднали, а през това време съм давал на няколко пъти здраво мъгъл на камината :lol:
Ето и снимките. И още са със същите дърва! :D
Тук лееко се вижда синьото на места : )
Тук лееко се вижда синьото на места : )
5.jpg (68.52 KiB) Прегледано 6396 пъти
Гори си ей така - леко и спокойно и в същото време ми държи постоянно температура на водата близка до 50:
6.jpg
6.jpg (57.17 KiB) Прегледано 6396 пъти
...и е със същите дърва, както вече казах, ама държа да потретя :lol:
А на тази снимка си поиграх с цветовете върху снимката, защото така и не можах да изкарам истинския цвят и да се вижда отгоре на всичкото. На нея горе-долу докарах цвета. Той е синкаво - лилав и е по-скоро като общо сияние, където се вижда.
Променена снимка, за да покажа приблизително цвета, който се вижда
Променена снимка, за да покажа приблизително цвета, който се вижда
7.jpg (55 KiB) Прегледано 6396 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ето с това си играх миналата зима http://www.youtube.com/watch?v=vWh21tjAe9g Идеята му е, че от горенето се създават пиролизни газове които се отвеждат до горната част на горелката и там се запалват и доизгарят. Напрвено е от два цилиндъра един в друг, като има разстояние между тях. Вътрешния има решетка на дъното и в долната и горната част дупки. През долните пиролизния газ се освобождава в разстоянието между двата цилиндъра и през горните дупки на вътрешния се връща обратно при пламъкът и изгаря. В горната част двата цилиндара са затворени с метал и може само през горните дупки да излезе газът.Така си бях направил горелка за пелети и гореше доста добре, но за 1 час се задръстваше с пепел и и трябваше да се чисти. Бях и напраил даже и за зареждане с пелети с малко електроника за подаването им през период от време. Обаче после ми се случих разни неща и проекта така си и остана. Мисълта ми е да се направи нещо подобно, за да се използват тези газове, които се отвеждат през комина и не вършат работа. Евентуално и там където ще вървят да се добавя и парата. Въпреки, че в моемнта се топля на дърва все пак продължавам с индукционното отопление, за мен това е бъдещето, но ще разсъждавам и по този варянт с твърдо гориво. :lol: Ако мога поне с идеи да помона.
:)
BUTTON_POST_REPLY