Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от icrow »

Вчера не я видях втората добре. Сега съм на път и няма как да меря спокойно, но така катогледам с това фолио дето си ги увил според мен ги окъсяваш магнитите.

ПП
Вероятно магнитите не са високотемпературни и там се загряват и си губят силата. Снимай колата студена туко що запалена и после след като си я карал загрята.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Тествай си колега, ние ще мерим - но топлата вода е измислена вече :) Не е само до нареждане на магнити по тръбите
Поздрави
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Предните снимки бяха направени 40 мин. след като бях спрял. Сега пускам 2 нови. Първата е на загрял двигател (работещ) Втората на студен (работещ).
IMG_20131216_163956.jpg
IMG_20131216_163956.jpg (2.01 MiB) Прегледано 8056 пъти
Някой знае ли как да си обработя снимките че да изглеждат нормално?
Прикачени файлове
IMG_20131216_190219.jpg
IMG_20131216_190219.jpg (2.62 MiB) Прегледано 8056 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Нямаш нищо като заряд по мотора - съответно и ефектът трябва да е такъв. Не е ясно защо, по снимка не може да се каже.
Нека поясня малко - технологията за проточно зареждане с оргон е специфична и не може да се обясни логически без да се знаят основни неща от кухнята - дори и при най-добро желание. Получава се, когато се следва матрица на действия, открита от мен в практиката. Когато попаднах на това явление, видях че изходния флуид /вода, въздух, гориво/ има различна реакция и усещане при допир при различна компоновка на елементите. Тогава направих менталната скала за измерване на заряда, подобна на съществуващите такива за храни, медикаменти и т.н. Така, с количественото измерване нещата тръгнаха и се подредиха. Естествено, отне време и практика, както и средства.
Дори и при най-простия първи оптимизатор К1 се следват 7 последователни стъпки за съставяне на решетката от магнити и се добавят две радионични бобини с отражатели. Започва се от всеки магнит поотделно /първите бяха със сила 13 кг от Прамиз/, после по матрицата се прави едната половина и се тества на вода, после другата пак така, после двете в комбинация - пак с тест и т.н. При всеки етап има възможност да се избере грешното решение. Няма как - и да искам - да обясня как се прави и защо с нормалните технически средства. Дори ако се попадне на нещо работещо като схема, то ще е еднократно. Някой по обяснението ми в мазето може да е попаднал случайно на това, но е трудно да го повтори, както и е половинчато поради липсата на радионичната схема. Само с магнити не е перфектно. Така че мерене на заряд на двигатели с наслуки наредени магнити е обречена кауза.
Поздрави
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей skeleta, дръпни си от нета програмката Paint net http://www.getpaint.net/index.html -става за някои обработки и за рисуване по снимките, и погледни в твоят Microsoft Office дали нямаш Microsoft picture menager(кликни с дясния бутон на мишката върху някоя снимка и виж в контексното меню дали има опция Open with Microsoft picture menager)-много удобна програмка за обработка, изрязване, преоразмеряване и др. Препоръчвам ти като качваш снимки във форума да ги преоразмеряваш до 100кб -напълно е достатъчно :D .
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Здравейте, колеги и Весели празници!
От скоро имам "К3 оптимизатор", но колата нещо не се кара и затова реших да ги поставя на радиаторите в къщи.
Моля ако имате време да ги замерите.
Мерси!
Прикачени файлове
Тук оптимизаторите са на входа и изхода, но не плътно прилепнали към метала
Тук оптимизаторите са на входа и изхода, но не плътно прилепнали към метала
2812201311825.jpg (691.01 KiB) Прегледано 7988 пъти
2812201311824.jpg
2812201311824.jpg (783.06 KiB) Прегледано 7988 пъти
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Според ме оптимизаторите би трябвало да са отдолу на радиатора за да облъчват нагоре водата в радиаторите, но все пак трябва Caduceus да си каже думата.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

На радиатора със сложените отгоре имаш 9,/43/ а на този с кутията на тръбата 9,/32/. Премести го отгоре като на другия, по-добре е - но може и отзад или където е удобно - алуминият ще проведе навсякъде енергията. И двата радиатора са със силно позитивно поле.
Айкроу ако може, нека да измери също, че не е редно само аз /защото все пак е мой продукт/. Освен това днес не съм много във форма и може да бъркам с някоя девятка :)
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Мнго ребра много нещо. :lol: доста площ отопляваш явно. Значи моите резултати са разменени като показания с тези на Кадуцеус. Горната снимка е 9./47/ излъчване от радятора, а долната снимка с двата К сложени отгоре е 9./31/ :lol:
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Този радиатор няма "К3", но се надявам чрез водата в системата да се е заредил :)
Прикачени файлове
2912201311834.jpg
2912201311834.jpg (800.2 KiB) Прегледано 7951 пъти
BUTTON_POST_REPLY