Лечение с пепел от лозови пръчки.

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Лечение с пепел от лозови пръчки.

Мнение от icrow »

В лозето се съдържат всички вещества нужни на организма, за да съществува. Също така има още доста не изслевдвани вещества. Лечението е познато още древни времена. Изгарят се на чисто лозови пръчки и пепелта се събира. Две равни супени лъжици от пепелта се сварявт в 500мл вода, до като не остане 300мл в съда. Полученото вещество има силно алкален характер и деиства, на принципа на ММС (поне така си го обяснявам аз) само че подхранва организма с така ценните минерали и витамини, които вредните бактерии са изпапкали в нас. Мои близки са го ползвали и е имало много по добър ефект от ММСа. Аз съм го пробвал само веднъж изжаборих си устата, след което почна да мирише за известно време на изгнили зъби и възпалението на венците до вечерта вече беше утихнало. Разбирасе това за устната кухина е най-малкото, което прави лекарството. Ето и съвсем малка информация за част от състава на гроздето http://zdraventer.blogspot.com/2011/08/ ... z2ViDkAkd9 Рецептата я знам от моя позната, която я е прочела в някакъв доста стар справочник за народна медицина.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Re: Лечение с пепел от лозови пръчки.

Мнение от ivchak »

Благодаря Айкроу ,
имаш ли някаква информация освен за жабурене дали се прилага вътрешно, за мазане за миене и т.н . :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Лечение с пепел от лозови пръчки.

Мнение от icrow »

То предимно е за приемане в тялото, но за проблеми в устата е хубаво да се пожабуриш, за да може да подейства. Според мен може и да се приема, като имуностимулатор без да си болен, но разбира се всичко хубаво с мярка. :)
BUTTON_POST_REPLY