Соларен панел за отопление от кенове за бира.

Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Re: Соларен панел за отопление от кенове за бира.

Мнение от Спиридон »

Струва ми се се забиваш в дребни и малко съществени неща спрямо резултата
Извинявай, но не разбрах кое имаш предвид. Ако имаш предвид, че е несъществена разликата в необходимата за засмукване енергия, не съм сигурен, че е пренебрежимо малка, особено ако се сложи по-тясна тръба по естетически или практически причини.

Не оспорвам идеята на icrow в никакъв случай. И аз съм мислил за подобна система, само че за пасивно охлаждане и пасивно предизвикано движение на въздуха през лятото и за отопление през зимата. Точно с по два (вход и изход) отвора горе и долу в срещуположни краища на помещението - горните за лятото, долните за зимата - запушват се излишните.
Само смятам, че преди това тръгна спор по принцип, а не за определена ситуация с конкретни параметри, затова се опитах да изброя параметрите, които следва да се включат в сметките. Засмукването на топъл въздух под тавана би имало огромно предимство при много високо помещение, което предимството ще намалява с намаляване височината на помещението, особено при много добра таванна изолация. Къде е равновесната точка, трябва да се смята или мери.

За прахосмукачката нямах предвид дали се зарежда с оргон въздуха, а какво се случва със смукателната й способност, ако се пусне на мах и дали има промяна в качеството на въздуха обонятелно т.е. дали е намаляло количеството фина прах, която изпуска отзад всяка нормална прахосмукачка (която прах прегаря от ел. мотора и лесно се надушва).
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Соларен панел за отопление от кенове за бира.

Мнение от icrow »

Може и сушуaр дa се ползвa, но зa тестa, който съм посочил ще върши и вентилaторнa печкa рaботa, зaщото товa което вaди печкaтa не може дa се търси от пaнелa. Тa всичко е въпрос нa товa дa се види просто, кой вaриaнт нa циркулaция ще е по удaчен.:)
BUTTON_POST_REPLY