Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от icrow »

Вейпауър, има тема за Дейви! Че Шеки пак ще трябва да мести. :lol: До колкото аз разбирам идеята е, че водата играе ролята на мембрана. Когато проведе ток през камбаните те почват да вибрират, и породените вибрации започват да усилват амплитудата си във водата, от което се получава силно блъскане на водните молекули една в друга и в стените на звънците. Отделно има и момента на това, че водата става, като товар, поради съпротивлението си и и от това се загрява също. До тук с няколкото си опита съм постигнал само последното, което пак като производителност ми се струва доста добре.

Аз лично ще продължавам опитите, не зависимо, кой какво мисли. :)
Поздрави!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Къде е тази тема за Дейви?
Аз вече получих объркване.
Ама тъй като нямам търпение да напиша............. :oops: пиша тук, докато някой каже къде е темата за Дейви
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
За между две и три секунди половин литър вода (в халбите дето си снимам и ви показвам вода от тръбите) кипва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама глупавите амперклещи не ми показват нищо :cry:
Клещите са добри. Взех ги от работата, за да меря. Започват с първо показание 20 ампера, а на екрана седи единица :?
Помагайте как да измеря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

В същия раздел няколко теми по надолу. viewtopic.php?f=20&t=115&start=30 :lol:
Са извинявай за тъпия въпрос, но нали клещите ги слагаш на единия от двата проводника? О виж дали не си натиснал холда. На моите клещи е отстрани. Ако сикаш пусни снимки в темата от линка по горе с резултатите. :) И опиши как си ги закрепил отстояние и тн.

ПП
Другото е да не би да е в друг обхват използвания амепраж. Виж мести врътката по останалите обхвати.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Иде зима и случайно открих в един руски форум следното обяснение за руската мембрана-чудо.

"Да нет достаточно 650с но сухого перегретого пара, и при этой же температуре начинается пиролез- горение дыма, как в газогенераторе: тление с недостатком воздуха создаёт СО, водяной пар, смолы, водород, метан – это генераторный газ. А водяной пар над раскалённым углем имеет 50% водорода и 50% окиси углерода.
При 500с пар разлогается на водород и СО2
При 1000 на водород и СО.
Так что процесс идентичный с пиролезом – самым экологически чистым сжиганием, при котором как тест даже от автопокрышке идёт прозрачный дым, говорят даже с приятным запахом.
Но пиролезные котлы так же требуют высокой температуры – 650С а это опять же не рентабельно, поэтому пиролезные котлы это так же на грани лохотрона для тех кто этого не знает.
Вообщем и там и там нужно 650С, но в случае с паром нужен катализатор – углерод – угли или железная стружка, но в котле и так достаточно сажи.
Поэтому проблема одна как зажечь пиролезный или СУХОЙ водяной пар с малыми потерями?
То ли подвести гремучку, то ли в сам водогрейный бак вставить электролизёр, что бы помочь зажечь этот газ при температуре 300 – 400С.
Есть ещё способ: подать киловольты от кинескопа телевизора на железо и форсунку с водой – говорят что получится плазма и горение воды, но пока не проверил."
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Товa го бяхме обсъждaли мaй. Дaже Филип имaше достa добри резултaти с модифицирaн вaриaнт нa рускaтa мембрaнa. Кaто седнa после нa комп и Филип не го е нaпрaвил вече ще постнa линк с темaтa.
Аватар
Gogo1
МненияCOLON 703
Регистриран наCOLON Вто Дек 30, 2014 12:08 pm

Мнение от Gogo1 »

Здравейте!
Някой запознат ли е с този високоволтов метод за отопление на Юткин http://shop-dudishev.ru/index.php?page= ... &Itemid=80 . Аз не можах да събера всички компоненти.Такива кондензатори не открих никъде.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Имам някъде основната книга на Юткин с доста електрохидравлични устройства вътре но това го няма, явно си е измислено от Дудышев - тоя пич е голям образ /гледал съм доста видео с него/ и много продуктивен изобретател.
По принцип всичко което кавитира излъчва много мощно негативно поле поради разрушаването на кавитационните мехурчета. Това е опасно за живите организми наоколо! По този път е минал и Юрий Краснов докато се е обърнал на 180 градуса и вече прави нещата по схемата на Шаубергер - имплозия, вихрово центростремително движение и т.н. което позволява полето около установката да е силно позитивно и да се правят водогоривни смеси в съотношение 0,5/99,5 гориво-вода. Аз лично съм установил опитно устойчиво горене на такива смеси в съотношение 10/90 бензин - вода, което е по-зле естествено, заради доста по-калпавата ми установка от тази на Краснов. Засега съм спрял с тези опити заради зимата, но не пречи да се направи котле на такова гориво за другата зима. Системата има потенциал до 5/95 части гориво-вода без да има особени проблеми.
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY