caduceus написаCOLONАбсолютно вярно, на входа е минус, за да може на изхода и филтъра с катализатора да е плюсИма и елемент на плътност на потока - която е един вид силата на тока в електричеството - ние с тоя заряд мерим количеството оргон /ток/, а има и параметър оргонно напрежение. Тук се смацват работите, щото за автотермията конкретно трябва и силен оргонен ток, а не само напрежение и май ще мислим допълване на системата за измерване подобно на електрическата. На снимката с черните гранули - това е тестов оптимизатор с шунгит на входа, който е отпаднал. Валидни са другите два - единият за карбуратори, а другият за инжекторни ДВГ - там както виждате нещата са вързани директно до дебитомера и въздушният филтър е изхвърлен, а на системата отвън има намотано едно парче филтърен плат за целта
Явно се е разсейвал зарядът по пътя и са минали напряко за по-лесно
Поздрави
Този шунгит, намира ли се някъде в продажба - или от къде може да се купи ? Децата живеят в тавански мезонет и там е монтирана клетка на мобилен оператор. Дали с шунгита ще се "предпазят" в някаква степен от излъчванията. ?
Относно автотермията:
Споменаваше някъде, че си имал проблеми с двигателя при използване на олово като катализатор. Какво по точно се е повредило ? Аз карах около 2000 км с оловни съчми 1 мм. и 8 магнита - 1,8 кг - 1 лв/бр - така мисля че бяха. Ефекта по мой усещания е, че колата беше малко по-пъргава м/у 1800 до 2100 об/мин. Разхода като, че ли не се промени. Мисля, че стана следното - намалил съм прихода на въздух - кислород и като количество и като скорост/времето през което е отворен всмукателния клапан е фиксирано от ГРМ/. И така инстинктивно съм подавал повече гориво, та от тук си мисля че се е подобрила динамиката. Явно трябва да се правят малко сметки за да се получи ефекта. За сега нямам признаци за проблеми по двигателя но махнах съчмите за всеки случай. Четох някъде, че подгревателните свещи били покрити с платина и сега събирам такива свещи - ще трябват някъде към 100 бр.за да ги напъхам в тръба поне Ф 130 мм за да запазя проходното сечение към въздушния филтър.