Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от caduceus »

Абсолютно съм съгласен. Срещнах някъде из нета термина "звънящи контури" който вероятно се отнася до друго нещо :) , но описва добре такива конструкции. Трябва да може да трепти подобно на камертон, независимо че не го чуваме в звуковия диапазон. При плътен допир има погасяване на вибрацията и пад на КПД-то, а понякога ефектът изобщо не се проявява - все едно удряш камбана отвън, но със набит стиропор вътре ;) Само ще дрънчи глухо
Поздрави!
Vananda
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Пон Яну 20, 2014 5:18 pm

Мнение от Vananda »

Тази как ви се струва ?
Прикачени файлове
IMG_20160612_194436_HDR.jpg
IMG_20160612_194436_HDR.jpg (3.19 MiB) Прегледано 6514 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Има +, около три деветки е. Не е много, но се усеща.
Vananda
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Пон Яну 20, 2014 5:18 pm

Мнение от Vananda »

Това какво означава, добра ли е за пиене ?
Благодаря за погледа :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Пий смело, стига да е чиста и химически - т.е. минала през филтър или кана. Енергийно е над нивото на тялото и дава, а не взема от него като чешмяната или минералната.
Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Малко кривваме от темата, ама сега се сетих защо не ми работеше добре втория Tesla's hairpin circuit за хладен ток :lol: Защото го бях изработил от мека медна тръба, която не е могла да трепти толкова добре колкото дебелата медна тел, която ползвах преди това :) Тогава ми беше любопитно защо така се получаваше при положение, че тръбата е в пъти по-дебела от телта и трябва да позволи преминаване на повече ток. Явно разликата е била точно в твърдостта и съответно по-твърдия проводник трепти по-добре. Още един въпрос също автоматично получава отговора си - Защо медния мост е вдигнат да стърчи нагоре във въздуха, вместо да е в легнало положение? - Отговорът мисля вече е ясен :sun:
Тесла ненапразно много често употребява словосъчетанието "електрическа вибрация" към разясненията за експериментите си и изглежда с основание се е съобразявал с това.

ПП. Всички тези условия за електрическо трептене и свобода на проводниците, важат най-вече за високочестотните токове и напрежения от нормален и хладен тип.

Поздрави!
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Напълно си прав. Хората си мислят че нещо непременно трябва да дрънчи в чуваемия диапазон, за да има вибрация и механично предаване на енергия :) В случая с Питър Дейви пак има такава вибрация, породена от тока, явно и при хеърпина също.

Хипарх, гледам че оттатък питаш как да обърнеш най-лесно на 90 градуса движение от велосипеден венец. Има едни такива готови предавки с две зъбчатки на 45 градуса, продават се в Лидъл от време на време. От едната страна са със пластмасов дебел вал с квадратно сечение, а от другата - със стандартен патронник. Поглеждай в Лидъл от време на време, а ако не намериш - някъде из гаража ми да се търкаля едно такова нещо, навремето го купих и не го ползвах - та мога ти го пратя. Само да го намеря, че там е доста сериозен хаос :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Супер! Готов механизъм би ми свършил перфектна работа, понеже не знам дали ще успея сам да си сглобя. Интересно за какво го използват по принцип. Ако разберем как му казват, веднага ще пусна един брауз и ще си поръчам от някъде, не ми е проблем.
Крайно време е да тестваме вече primary drive технологията :phil_24: Специално този тип тягов двигател се основава на въртящи се жироскопи по периферията на въртящ се диск - системата генерира еднопосочен импулс като при летящите чинии, които разглежда Терзийски. Изключително елегантно конструиран от един колега от Мазето, който за съжаление спря да пише (не отговаря и на ЛС). Конструкцията е проста и всеки може да си го направи. Говори се за КПД 12, което е много сериозна работа. Мисля, че ще става идеално и за летящи автомобили :) По скоро ще приличат на чинии с въртяща се периферия.
Гледам дори в Укипедия са вкарали малко инфо и там го наричат "reactionless drive" (има и за жироскопичният принцип): https://en.wikipedia.org/wiki/Reactionless_drive Разбира се, там технологията не е приета за чиста монета, понеже нямало резултати в "правилно контролирани условия".

Поздрави!
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Забравих да пусна линк към темата от Мазето: http://mazeto.net/index.php/topic,9169.0.html
И последните няколко поста от тази: http://mazeto.net/index.php?topic=8081.105

Ако сметнеш за нужно, може да преместиш тези мнения в подходяща тема.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Хипарх
Това съм го гледал някъде като чертеж, но беше с един въртящ се конус и пак вътре вода. Според мен има особеност, не е чисто механичен ефект - а водата работи едновременно като концентратор, проводник и излъчвател на оргонното поле. Прави диспропорция във единия от двата основни потока и оттам оргонна леща. Процесът не е механичен, независимо че така изглежда на пръв поглед - иначе щеше да стане със плътно тяло, а не става :) Както не е механичен ефектът при Лейтуейт, независимо че там дискът е плътен, но пък имаме ротация по две оси и оттам двоен етерен вихър. Вероятно вътре в елементите с водата също ще се появи ротация по оста им - дори съм сигурен. Затова по-добре ползвай гладки контейнери /маркерите на човека при първия му опит са гладки отвътре, нали/, а не набраздени както са например шишетата от мин. вода :cheers:
Успех!
BUTTON_POST_REPLY