Спирала от спирали -СОС

Теория и практика в конкретни устройства
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Re: Спирала от спирали -СОС

Мнение от ivchak »

Филипе, благодаря за бързата реакция :) На първата снимка тензора е в оригинална големина - с рингове по 1 кубит и не знам къде да му търся чаша :lol: .Малкото(на втората снимка) е от шнур със 7 проводника и е една четвърт кубит и е по лесно за "къпане".За съжаление тензора(Genesa Crystal) който бях направил се превърна в хармонизатора с екваториален ринг :D .Ще ти предложа още една снимка на четвърт кубит тензорче от двойно усукан провадник.Пускам и още една снимка на четвърт тензорчето от шнуровете, но в положение както е оригиналната снимка(първата).Вероятно разположението в пространството има значение .Добавям и едно документче.Ако има интерес ще постна още инфо :D Бъди здрав !!!!
тензорче 2 пров.jpg
тензорче 2 пров.jpg (30.29 KiB) Прегледано 7062 пъти
тензорче шнур 2.jpg
тензорче шнур 2.jpg (34.86 KiB) Прегледано 7062 пъти
About the Genesa® Crystal.zip
(16.83 KiB) 451 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Съжалявам, но нямат свойствата на първото. Мисля, че не е спазена перпендикулярността две по две, но това може и да е измама от ъгъла на снимане. (но все пак си мисля, че това е причината) :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Ето и пръстена(гривната) от спиралки :).В зависимост от дебелината,броя на проводниците, и размера на спиралките се получава и различна мощност.Плюса и минуса зависят от дължината на крайчето на спиралката.Дългият край е минусов , а късият е плюс ;) .Тези на снимката са от двоен 1кв.мм. проводник и според мен правят поле между 9.(10-15), ако са затворени(крайчетата да са допрени). Може и да се вкарат едно в друго както е на първата снимка.Ако пръстена се покрие с отражател от станиолче от цигари(с алум.фолио към пръстена) получаваме още 4-5 деветки :D .Всяко раздалечаване на крайчетата от 1-2 мм. води до намаляване с 2-3 деветки.Когато крайчетата са застъпени(препокриват се) силата на полето се запазва, така че ако решите да си правите пръстени е по добре обиколката на пръстена да е по-голяма от обиколката на маркуча или тръбата на която ще се слага.Разбира се при възможност е добре крайчетата да се запоят но пръстена трябва да ляга плътно върху маркуча.Могат да се използуват два три или повече пръстена(в зависимост от мястото с което разполагате) разположени на разстояние от една ширина на пръстена .При по малко разстояние се губи малко от енергията.Пръстените(както и спиралите) дават и доста силен ток така, че един такъв пръстен с мощност 9.(12) зарежда силно течаща вода с 9.(8-9) :D.
пръстен 1.jpg
пръстен 1.jpg (34.11 KiB) Прегледано 6803 пъти
пръстен 2.jpg
пръстен 2.jpg (36.64 KiB) Прегледано 6803 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Проводника от който са пръстените е 1.5 кв.мм. :oops:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Здравейте колеги,
съжалявам че доста време не се появявах във форума , но имах доста семейни причини :) Не че сега имам кой знае колко време но не ми се иска да изоставам.В последно време подобрих(поне така си мисля) точността на измерванията и докато съм на работа препроверих доста от спиралите.Оказа се , че най ефективна е СОС1 когато и двата края са положителни и са навити на дясно гледано от вас към далечният край (както е при маркуча на Кадуцеус от предната страница). Ако спиралата е СОС1 и е навита наляво на излизане енергията е ОТРИЦАТЕЛНА. Най добро разстояние между навивките според мен е равно на една "S"спиралка.Повече от месец карам с две СОС1 на горивния маркуч, една завита на горивният филтър,една след него, и на въздуха една спирала и един пръстен(съответно с по-големи "S"спиралки).Спиралите трябва да са плътно върху маркучите. Две от спиралите бяха в краищата СОС2 ,но след като ги направих като СОС1 енергията която дават нарасна с около 3 деветки :)
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

ivchak,

Моля те, ако имаш възможност, да направиш снимки на образци на СОС 1 и СОС2, и ги публикуваш, разбира се! Тотално се обърквам от липсата на примери със снимков материал. :oops: :roll: Тъпото си е тъпо, ама му простете! :cry:
Добре би било да има обяснение на формите, какво е СОС1 и защо, и какво е СОС2, и защо, какви са размерите на витките. Предварително благодаря!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Въпроса не беше към мен, но вярвам, че Ивчак няма да има нищо против. :D Колега smsi-h, ако погледнеш малко по-нагоре на страницата ще ги видиш, а ако цъкнеш на страница едно viewtopic.php?f=7&t=85 ще намериш още снимки и обяснения. :)
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Благодаря Айкроу, виж си личните и бъди здрав !
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

icrow написаCOLONВъпроса не беше към мен, но вярвам, че Ивчак няма да има нищо против. :D Колега smsi-h, ако погледнеш малко по-нагоре на страницата ще ги видиш, а ако цъкнеш на страница едно viewtopic.php?f=7&t=85 ще намериш още снимки и обяснения. :)
Айкроу,

Извинявам се за неразбирането, но това:
ivchak написаCOLONНа снимките се вижда единична спиралка,редицата от спиралки и спиралата от спиралки(СОС1-за любителите на английския е SFS1). Наричам я СОС1 защото е поредицата е от единични спиралки , а има и СОС2.
SFS.JPG
Въобще не го разбирам, така както и означенията на снимките. На едната се вижда СОС2, но коя от трите спирали е СОС1?
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Здравей smsi-h, наистина малко трудно се разбира коя спирала е СОС1 защото при монтажа на трите снимки ведна обща съм изрязал надписа :) На първата снимка най горе е СОС1-(от единичния проводник).Отделните спиралките са последователно свързани в една посока затова е и СОС1.Утре ще се опитам да направя по ясни снимки :) Никой(освен Филип) нищо не писа и аз си мислех че е ясно за какво става дума :) .Интересно ми е дали някой е направил спирала или само хабя "мастилото" :D Въпреки че спиралите са доста ефективни защото много "ток", както го наричаме :D
BUTTON_POST_REPLY