Авто филтър/стабилизатор

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Авто филтър/стабилизатор

Мнение от icrow »

Браво за изработката :) Моите са един грозен голям пакет. :smileylol: 50000 и нещо. Ама има големи кондери по 10000 22000 на по високо напрежение. Та са бая обемни. Но се усеща де. Има смисъл от работата :)
deo71
МненияCOLON 14
Регистриран наCOLON Пон Юни 22, 2015 2:02 pm

Мнение от deo71 »

Това е много интересно... преди време мислех да слагам допълнителни кондери на бобините, успоредно на щатния.
Сега реално имам на 10000 на музиката и 50000 uF на буфера в багажника но са далече и не са дублирани...

Харсва ми идеята за предпазител, но дали няма да влоши характеристиките на стабилизация, реално ще бъде много малко сечението там?
Другото, което ми се върти - да се добави едно реле захранено след контакт - да не са под напрежение постоянно, все пак има загуби в кондензаторите.
Аватар
gomi
МненияCOLON 131
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 9:19 pm
МестоположениеCOLON майна таун :)

Мнение от gomi »

за влошаването-това може да се разбере само на осцилоскоп, за загубите едва ли ще окажат голямо значение ако се кара редовно колата....
ако се ползват и по-качествени кондери предполагам ще е по-добре, но пак опираме до наблюдение с осцилоскоп и съответно цената ще е по-висока,
което може да обезмисли идеята....
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Предпазител задължително! Ако се ползва такъв от кола плоските пластмасови там не е толкова малко сечението. Колко да има загуби при такива капацитети на акумулаторите :) Мисля, че няма да е проблем.
deo71
МненияCOLON 14
Регистриран наCOLON Пон Юни 22, 2015 2:02 pm

Мнение от deo71 »

Спретнах набързо в петък един пакет около 51500 uF, електролитни + керамични, дори сложих 4бр. 220pF.
Изминах към 800 км оттогава с две зареждания LPG, повечето извънградско. Не виждам понижаване на разхода, но (дано не е психологически ефекта :tongue: ) като че ли колата набираше по-добре.
Прикачени файлове
IMG_20150702_130827.jpg
IMG_20150702_130827.jpg (1006.95 KiB) Прегледано 10546 пъти
IMG_20150702_130812.jpg
IMG_20150702_130812.jpg (937.57 KiB) Прегледано 10546 пъти
IMG_20150702_130754.jpg
IMG_20150702_130754.jpg (838.94 KiB) Прегледано 10546 пъти
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Здравей deo71,
покарай градско с този филтър и кажи дали колата е по-приятна за каране. При мен се усети в свалянето на една предавка, примерно ако на равен път карах с 45 на трета, сега съм на четвърта и колата не придърпва при подаване на газ, а плавно ускорява. Разбира се трудно устоявам да задържа колата в подобен режим, но ако надвия собствения си "апетит" за динамика ще постигна нисък разход. Та от там идва икономията - "чудеса" от другаде няма как да дойдат. :cheers:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Не е така Илия! Оргонната обработка може да направи така че да успее да си издърпа мотора по малко и така че да издърпа и повече без да са пипани настройкитре. Това се забелязва най вече при по мощните оргонизатори. За оптималното изгаряне с добавена енергия на отдаване да не говорим :) Всички коли които съм карал без обработка могат да се движат наравно със 30 на 3 та 40 на 4та и тн. Дали нямаш някакъв проблем с колата? С обработка на равно без да притрися карам със 35 на 5 та, като съвсем леко нативкам газта. Като я натисна и почва да ускорява. Разбира се плавно не както ако я настъпя след 50км/ч
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

В оргонните технологии тепърва навлизам, там слушам и гледам с широко отворени уши/очи :) Иначе един интересен случай от моята практика с този кондензаторен филтър - имах пробила лула на свещ и искрата често прескачаше към корпуса (колата ми е по системата бобина/свещ дълбоко в цилиндровата глава), което караше колата да претриса и губи мощност. Още с поставянето на филтъра всичките тези ефекти изчезнаха, като след време реших да сменя лулата от съображения за сигурност в случай, че системата откаже в даден момент и отново премина в заводски вариант на автомобила. Имам преносим осцилоскоп и съм решил да сваля няколко осцилограми със и без филтъра за да анализираме заедно ефекта върху смущенията по ел. веригата, но това ще стане малко по-късно във времето, защото сега се правя на бояджия и не остава време. :senile:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Товa не е добре с лолaтa. Тaкa нямaш добро изгaряне в цилиндърa и вероятно нaтовaрвaш бобинaтa. Може би зa товa ти е вървяшa тaкa колaтa, кaкто описвaш. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Може дa ве зaсече консумaциятa нa бобинaтa и нa остaнaлите консумaтори с и без кондерите
BUTTON_POST_REPLY