Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Re: Райф - машина

Мнение от nightcrawler65 »

Тази, която аз ползвам и дават 1000 часа, до колкото знам сега Бил Чеб прави нова подобрена серия на някои от лампите, защото имаше проблем с краткия живот на някои модели. За неговите лампи не съм видял някъде упоменато колко часа би издържала дадена лампа. Също така зависи и от това как се експлоатира, ако се работи с мощности на предела на лампата, живота и може и да е по-кратък, но ако се ползва със стойности, които се явяват като средно експлоатационни, можем да разчитаме на по-дълъг живот. В общи линии това е.
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Лампите с вътрешни електроди се управляват по-лесно, но имат по-кратък експлоатационен живот заради електронната емисия от електродите, които по същество се износват. За разлика от тях тези с външни електроди ги дават по-издръжливи, но се палят по-трудно, респективно плазмата е по-нестабилна при ниски мощности. При тях животът главно се влияе колко време ще се задържи газът вътре в лампата, който пък излиза през микро пукнатини в областта на външните електроди, образуващи се в процеса нагряване-изстиване на стъклото. Бил Чеб прави неговите лампи от пирекс стъкло - казва, че било здраво :hush:
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Аз съм далеч от мисълта, да подлагам на съмнение, качеството при изработката на лампите от Бил. Просто констатирах,че не се ангажира с конкретна продължителност на живота им. Може така да е по-правилно, защото наскоро имаше малка дискусия във форума на Ралф за SSQ и там се споменаха някои проблеми.
Ралф също така казва, че в процеса на тестването, доста чисто нови лапи са дали "фира" още при първото включване, но в повечето случаи това е било заради неправилен подбор на режима на работата /основно при съгласуването/.
Като допълнителна информация за другите четящи е добре да се знае, че всяка лампа/било то и нов модел/ се тества от Ралф и чак тогава се пуска за продажба, затова ще намерите в техническите описания в сайта на Ралф, че за всяка конкретна лампа, Ралф е предвидил и конкретни промени в стойностите на някои от компонентите в съгласуващата система, като са дадени и максимално допустимите стойности на захранващото напрежение на усилвателя за да бъде постигнат оптималния режим, както за крайния усилвател така и за лампата. Ако използвате други видове лампи /като мен например/, ще се наложи малко да си поиграете за правилното съгласуване. Като цяло не е сложно ако сте разбрали правилно, какво точно се изисква в такъв случай.
Да те попитам пак Илия / ако случайно си пропуснал въпроса ми от поста от предната страница/-ако имаш желание да погледнеш това, което съм написал до тук като "Ръководство....."
_73 !
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Извинявам се nightcrawler65. Разбира се, че искам. Ще ти пратя мой мейл на лично съобщение за да ми го пуснеш.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

За тези от Вас, които са започнали някаква подготовка по набавяне на компоненти и са решили да започнат от захранването ще дам 1-2 линка за цифрови индикатори, които могат да се използват за контрол на стойностите на " V " и особено на тока "I" консумиран от крайното стъпало, с което бихте си спестили някои неприятности при настройките. Също така, ще можете да ги наблюдавате и през цялото време на работа в различните режими.
Не са задължителни a просто вариант. Аз притежавам този от първия линк, бях го поръчал още когато захранването за крайното ми стъпало беше с възможност за изходно напрежение до 190 V , но ще го монтирам сега, когато имам 120 V на изхода от захранващия блок.
http://www.ebay.com/itm/191392243817?_t ... EBIDX%3AIT
За две седмици индикатора, ще бъде при Вас ако използвате този продавач, въпреки, че няма упоменат срок за доставка.
Индикатора от следващия линк, също ще Ви свърши работа/ определено е по-евтин/ особено, когато ще използвате захранване до 100 V за крайното стъпало или ще палите лампа само чрез междинния усилвател с IRF 730 с максимално допустимо захранващо напрежение до 60 V.
http://www.ebay.com/itm/251627913878?_t ... EBIDX%3AIT
И след като си говорим за захранване, ще си спестите много време ако използвате варианта даден от Ралф в неговия сайт/ чрез набор от захранвания използвани за лаптоп /. Освен простотата при изпълнение, не е за пренебрегване и факта, че напреженията/входното и изходното / са галванично разделени.
На първо време, след като си направите основната платка на SSQ-2F и решите да използвате само контактния метод, ще Ви е необходимо само едно лаптопско зарядно / 15-20 V / а тук вече галваничното разделяне на двете напрежения си е просто задължително. При желание, може да карате и на батерии.
Успех !
_73!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

:hola:
Докато сме още на темата със захранването да Ви шерна един линк с подходящи цени на лаптопски захранвания от които аз също си поръчах преди два дни. Моят съвет е: - Ако поръчвате, да е на стойност не по-голяма от 40 лв, защото иначе, ще трябва да се занимавате с митници и други простотии а от там и крайната цена, ще бъде друга. Затова може да Ви отнеме повечко време да се снабдите с нужното количество, но пък ще си спестите "подробностите"
http://www.ebay.com/itm/271684708109?_t ... EBIDX%3AIT
Ако някой случайно има информация за алтернатива на тези цени и налични количества на сходен продукт, нека пише, аз съм един от хората, които биха се възползвали.
Успех!
73 !
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Ето и нещо за "колекционерите" на различни видове източници на сигнал. :camera:
http://www.ebay.com/itm/110926256504?_t ... EBIDX%3AIT
73!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Леко сръчкване.
От това, което се вижда на пръв поглед е - че темата се посещава редовно дали от любопитство, интерес или от колекционери на информация, това не е толкова съществено. Важното според мен е можещите да се възползват от споделената информация а тя напълно позволява на човек притежаващ средно ниво от знания и умения по електроника да се справи безпроблемно, естествено при желание.
Така, че вече се очаква някой да пита нещо ако има затруднение при изпълнението на схемите или снабдяването с компонентни т.е. да се води разговор по същество, защото времето на общите приказки свърши, сега е ред да изпълните думите от заглавието на темата със съдържание а това вече зависи изцяло от Вас.
Надявам се също така да се вместим с писане само по темата и ще помоля да избягват всички неща които нямат никаква пряка връзка. Очаквам Вие да доразвиете темата като споделите Вашия опит и покажете уменията си чрез Вашите проекти, само така, ще се види, че е имало смисъл от това, което сме писали до сега.
Е казах си го, та да ми олекне :cheers:
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Искам да споделя възхищението си от @nightcrawler65. Този човек е просто уникален. Както казва народа - душа човек!

Аз съм твърдо решен (ако е речено) да събера и аз една Райф машина и да помагам с каквото мога.

Огромни благодарности за генераторчето @nightcrawler65 !
Като поработя и свикна с него ще се ориентирам и към другите компоненти :)

Поздрави!
Слави :)
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Благодаря Слави,
Мога само да се радвам, че си останал доволен и тъй като си говорехме между другото за едно мое писание в друг форум, ще го публикувам и тук, защото се убеждавам, че има много съществено значение и е пряко свързано с духа на темата:
Преди известно време един познат от външен/не български/ форум сподели един линк, в който информацията е поостаряла спрямо това, което съм писал до сега и спрямо информацията съдържаща се в "rife videos com", но пък за някой може да се окаже полезна. Все пак се отнася за период от 2005 до 2009 година, когато почти всички, които са правили някакви експерименти на тема Райф-машини са използвали ако не метода с директна честота то основно са подражавали на д-р Джеймс Беър, който е използвал метода на свързаните резонанси, но с малко по различно разбиране за взаимодействие между носеща и модулираща. Той основно използва за носеща честота 27.12 МХц. Сега няма да спирам на неговите разбирания на тема Райф, въпреки, че и той има своите заслуги през последните години в своя съвместен проект с професора по музика Антъни Холанд в неутрализирането на някои видове ракови патогени, но за да докажат, че този метод действа, бяха принудени да приложат своите постижения като добавка към химио и лъче терапиите - е да гадно звучи ама е факт. Но дори и след това, няма масово разгласяване на резултатите от това изследване/ ако за някой това представлява интерес мога да му изпратя инфото в PDF формат/
И сега за това, което исках да добавя по темата е също свързано с използването на същата носеща честота от 27.12 МХц, но тук модулиращите честоти са били определяни спрямо тяхното реално въздействие, срещу ракови патогени от различен вид от група доктори на два континента - едните в Швейцария другите в Бразилия, като пациентите са били третирани по един и същ начин/ с едни и същи честоти/.
За тези , които нямат проблем с Английския, ще бъде добре. Останалите мога да ги посъветвам при желание да си изтеглят "Table1"/таблица 1/, където на края на документа са дадени 4/четири/ от модулиращите честоти, които се явяват специфични за споменатите в същата таблица 4 вида Рак.
Тези доктори са успели да открият доста повече от тези 4 честоти, но тези са ги дали като обобщение т.е. всяка една от тези модулиращи е въздействала поне върху две разновидности на Рака. Използвали са модулиращи честоти от 01 Хц до 114 КХц, но тези които са имали връзка с някакъв вид Рак са били в обхвата от 1000 Хц /1 КХц/ до 15 000 Хц /15 КХц/.
От всичко писано в този уеб-сайт е видно, че са използвали контактния метод, след като споменават мощност от порядъка на 100 mW а и времето, за което са постигнали тези резултати е доста разтегнато - за някои пациенти около и малко над 50 месеца.
Мое мнение:- ако бяха използвали лампа, то резултатите, щяха да са налице за много по-кратък срок, но да не забравяме, че това са медицински лица, които се опитват да пробият чрез експерименти в област, която, ще си остане официално забранена в тези среди още дълго време или поне в нашия живот :D .
И сега един съвет към тези, които смятат, че могат да постигнат нещо като използват дадените честоти. Да, бихте могли, но ще Ви е необходима правилната носеща честота, без нея това ще бъдат поредните безполезни честоти с които, ще си изгубите времето.
А сега ето и линка:
http://www.jeccr.com/content/28/1/51#

Аз знам, че много от Вас вече са го прочели, но се оказва, че има такива, които проявяват интерес а не са чели информацията.
Мога само да допълня, че е и полезна.
Успех!
BUTTON_POST_REPLY