Съвсем най-общи :-)

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Съвсем най-общи :-)

Мнение от caduceus »

Абе приказвайте си спокойно бе хора, що ме намесвате мене. Аз си работя по проектите и от време на време късам главата на някой манипулатор - нищо повече :lol: Недейте така - все едно не се познаваме, най-добре е директно и веднага да се изяснява всичко. Кой ви е спрял
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Фил, толкова много ли боли истината и толкова ли е страшна, че да искаш позволението на Асен да говориш? Той не е господ, ще ти прости, господ не прощава!

Айкроу, ти да си чувал нещо за творческа почивка, за набиране на информация пред изникването на решение? Какво от това, че не се било пишело много? Да станем като мазето ли? Според думите ти излиза, че заради Фил /и може би теб/ тук се пишело много и се е поддържало "ниво на многописане". Отиваш твърде далече. :speak:
Според мен точно така трябва, малко, но качествено.
Последна промяна 1 на smsi-h, променена общо 0 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Защо!?! Ами нали уж има свобода, демокрация? Някой човек решава, че вече не се чувства някъде добре става и си заминава. Да не сме в северна Кореа? По лошото е, че не е само един човек взел решението да се махне, а останалите дето не са го направили, май просто не са разбрали какво се случва. :lol: Аз лично взех това решение днес! Но пак не питая лоши чувства към Асен! И винаги ако има нужда съм насреща!

А, и не е заради спора за посоките на въртене, както и не ме и интересува, кое как се казва. Аз за себе си знам какво да правя или поне какво да не оплескам. :smileylol: Далеч, много далеч съм от това да зная по тези въпроси. :) Тук или там аз продължавам да се занимавам и така. :0
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

СМСи, ти май наистина не си в час. :smileylol: Доста дълга творческа почивка си си дал и си поизпуснал. :smileylol:
Това което ми приписа, че съм казал а аз не съм, всъщност май е точно така. :lol: Така като гледам от както ни няма освен Асен, май никой не пише. Камоли да пуска някакво произведение. Освен Джоко, ама като гледам темата в форума на Филп търпи развитие а тук?
Айде с здраве :smileylol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Няма лошо и пет форума да има, стига да се приказват верни неща - и да се правят /основно!/ :) Не е нужна цензура, само здравословно ограничаване на празните приказки - което е нормално и разбираемо при всички видове организации и съобщества, държащи да вървят напред. Празното дрънкане води точно назад и пречи на концентрацията на знание чрез разводняване на информацията и вкарване на лъжовна такава. това го правят нарочно много видове форумни тролове, а понякога и ненарочно от глупост дадени потребители които нямат работа и си търсят белята :lol: Както се казва - "ако нямаш какво да правиш, не го прави тук!"
Вие като държите да си приказвате и да пълните форума ви със талаш - ами правете го свободно, докато не се усети и Филип накрая. То си има логика всичко и е неизбежно. Чистете си къщата и не трупайте боклуци, че иначе хваща мухъл и паяжини ;)
Поздрави
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Спокойно бе хора, ще си докарате някой инфаркт.
Света не е свършил. И Пенев го изгониха от националния, ама и на него ще му мине. Господ ще накаже този, който мисли зло на ближния си. Не напразно хората са казали: " Който вади нож, от нож умира"
Бъдете живи и здрави, и нека ви сполети това, което желаете на ближния си!
Амин!
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Е няколко дена ме нямаше правих покрив за сведение...посред зима де се вика :)

момчета не ми харесват на къде са тръгнали нещата, написах и в един друг пост помирение му е майката, рядко пиша като много други, но това не значи, че не чета всичко на 99% , не съм съдник вина има всеки по малко с действие, бездействие или обидна дума, но за съжаление процеса е стартиран, роим се и дано да е за добро и това да доведе до по - голямо развитие на материята като цяло. Аз лично ще се интересувам и от двата форума защото взаимно се допълвате. И престанете с тази надменност не ви отива.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Винаги съм смятал, че мостове трябва да се строят, а не да се рушат. Мислех, че ситуацията може да се обърне откъм полезната й страна, само че палежът на мостове тече здраво и вероятността намалява прогресивно. Както вече писах вчера, всяко зло - за добро. Принципът работи неотменно, стига да разбереш урока.
Аз избрах да застана на брега на "отцепниците", като лумнаха пламъците. Никой не ме е упълномощавал да отговарям от негово име, така че ето ги моите лични мотиви (за да не се спекулира, че е велика конспирация, иначе не храня илюзии за значимостта на особата си):
- caduceus каза, че Гаража е университет (поне). Е да, ама аз съм в началното училище. Нормалната ми среда е там, където "преоткриват топлата вода". Знам от първа ръка, че е досадно да повтаряш нещо за n-ти път, ама аз се сблъсквам с тази информация за първи път, а не за 101.
- беше ни казано да се научим да мерим сами. Аз два пъти бях питал за скалата на caduceus за детайли, които да ми позволят поне да си представя малко по-ясно какъв е принципът й. Отзова се само icrow с уговорката, че все пак caduceus трябва да си каже, ама това така и не се случи. Едва ли с тази информация щях да започна да меря като тях двамата, ама поне щях да имам отправна точка да се пъна, пък ако стане - стане, като не става - явно не е за мен и толкова. Като почукам два пъти на една врата и не получа никакъв отговор, не настоявам трети път.
- също се каза, че никой на никого с нищо не e длъжен и caduceus не е мултицет. Абсолютно е така. С две ръце подкрепям. И не разбирам защо е това тръшкане и обвинения в предателство, защото това за задлъжнялостта е вярно и в обратната посока.
Свободен съм да отида някъде, където се усещам по- на мястото си. Не съм подписвал направеното от мен (ако и да е доста скромно) да се смята за чужда интелектуална собственост, нито пък го смятам за своя собственост. Което идва е за да се предава нататък. Не приемам обвинения, че съм изнесъл/откраднал нещо чуждо. Копирал съм свои постове + оценки на Филип и измервания на icrow по мои опити. Извън това, единствено съм цитирал (с включен линк към Гаража) измерването на icrow по направения по дадените преди това от мен параметри хармонизатор от hyparh. Ако hyparh смята, че това не е редно и така се възползвам от създадената от него репутация, ще изтрия тази информация. Целта ми е повече хора да започнат да правят такива хармонизатори, нищо повече. Досега не намерих време да направя за дома и най-близките си, камо ли да продавам.

Защо в този пост го наричам caduceus, a не Асен? Защото с Асен съм се виждал на живо и е (или поне тогава беше) доста по-различен от caduceus в най-добрия смисъл.
Асене, по мое мнение Филип и icrow ти правят огромна услуга с честната си позиция, без значение дали от твоята камбанария те са прави или не. А относно "наказанията" - никой не е с връзки там горе, питал съм :). Големите възможности идват с много задължения, а не с права.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Приемам това:
caduceus написаCOLONАбе приказвайте си спокойно бе хора, що ме намесвате мене. Аз си работя по проектите и от време на време късам главата на някой манипулатор - нищо повече Недейте така - все едно не се познаваме, най-добре е директно и веднага да се изяснява всичко. Кой ви е спрял
За Да от Асен да отговоря тук. До момента не го правех, за да не се почувства обиден.

Няма нищо тайно, няма въздействие от други хора (към мен), няма никакви извънземни работи :)
Толкова е просто, че чак ще е скучно за тези, които очакват някакви теории, конспирации и тем подобни.

Реалността и причината са елементарни:
Аз, като всеки друг добър човек, си имам морални принципи. В тях се включва и това, да не унижавам хората, с които контактувам.
По тази точка във времето се получи сблъсък между моите разбирания и този форум.
Давам пример, за да бъда разбран. Ще ги намерите такива десетки из форума.
Някой от пишещите тук прави някакво устройство.
То естествено като първо такова за човека има евентуално грешки или е слабо.
Появява се Кадуцеус по някое време и вместо да окуражи човека (имало е и обратните случаи естествено, но рядко ), обяснява какво е постигнал той в тази област.
Да. Така е. И никой не го отрича. Знанията и постиженията на Асен в областта са ненадминати.
Е? Как се чувства този човек след отговора?
Водещия в областта реално му казва: "Къде съм аз - къде си ти!"
(Най-пресния пример е от вчера - направената система от Джоко за климатика)
Постоянно прави сравнения между собствените си неща и тези на хората, сега пристъпващи в тази област, забравяйки, че и той е минал по този път.
Опитах се във времето да кажа това директно и без заобикалки - и с думите си за държането като професор и как ли още не. Но резултат нямаше.
Стремях се след такива сравнителни постове на Асен да окуража човека, но то е - "като след дъжд - качулка".

Ами - това е.
След като не успях да променя това - да не бъде унижавано по този начин самочувствието на хората, тръгнали по този път - направих форума Енергията на Природата - http://styleglassbg.com/od/index.php , в който мога да поддържам отношението към хората такова, каквото няма да създава сблъсък на реалността с разбиранията ми.
Не смятам, че имам правото да съдя Асен за това какъв е. Той си е такъв, какъвто е. Така разбира нещата - така действа.
Приемам този форум - гаража - за университетско ниво.
Енергията на Природата - примерно за начално училище.
...И не виждам в това нищо лошо. :)
...И не виждам проблем хората да пишат и в двата.
Форумите не са конкурентни един на друг.
Те просто се допълват :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Спиридон написаCOLONИзвън това, единствено съм цитирал (с включен линк към Гаража) измерването на icrow по направения по дадените преди това от мен параметри хармонизатор от hyparh. Ако hyparh смята, че това не е редно и така се възползвам от създадената от него репутация, ще изтрия тази информация. Целта ми е повече хора да започнат да правят такива хармонизатори, нищо повече. Досега не намерих време да направя за дома и най-близките си, камо ли да продавам.
Моля ти се :) Аз мога само да ти бъда благодарен за споделената информация относно тези мощни мъници. Имам вече два броя от тях, като ми остане повечко време ще направя и за един приятел. Аз също не продавам такива изделия, предпочитам да ги подарявам.
Имам регистрация в "Енергията на Природата", ако изпитам нужда, ще драскам и там по някой пост.

Лек и успешен ден на всички :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
BUTTON_POST_REPLY