ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ
Считам тази информация за създадена лично от мен. Тъй като съм баннат в този форум - тя също няма място тук.
Филип
Енергия Принципи Взаимозависимости Действие
Енергия Принципи Взаимозависимости Действие
Наблюдавам - анализирам - променям.
Re: Енергия Принципи Взаимозависимости Действие
Филипе, може ли да кажеш какво точно представляват числата за химичните елементи? Или ако е възможно снимай няколко страници от темата в учебника предполагам, за да стане малко по ясно. И още един въпрос ако позволиш: какво става с "електроните" след като бъдат извлечени от водата? Е има и ще доста въпроси, но явно сега започваш и ще те оставя да си свършиш докрай темата.
Считам тази информация за създадена лично от мен. Тъй като съм баннат в този форум - тя също няма място тук.
Филип
Филип
Я да задълбаем малко тук, че нещо нещата ми убягнаха по тъч линиятаPhilip написаCOLON При преобладаването на електроните се проявяват следните свойства:
Светлина, топлина, гравитация, разрушаване на материята. При въртящи се полета или устройства той мигрира по периферията - центробежен.
При преобладаване на позитрони:
Звук, студ, антигравитация, създаване на материя. При въртене - центростремителен.

Позитронът (или още антиелектрон) принципно се води античастица на електрона - има същата маса, но е с противоположен заряд. Съответно античастицата на протона е антипротон, а на неутрона - антинеутрон. Тези античастици са стабилни, но са много по-малко в сравнение с нормалните и се анихилират взаимно при съприкосновение с отделяне на голямо количество енергия. Има силно изразен дефицит на антиматерия с/у материя, практически първата липсва в нашата вселена, играят си с отделни античастици основно чрез ускорителите.
Гравитацията не е ли свързана с ред/сътворение? Теорията за динамичния етер разглежда появата на материя като старт на един градивен процес с намаляваща ентропия - повече гравитация води до създаване на повече материя, а повече материя = повече гравитация. Получава се положителна обратна връзка и надмощие на реда над безпорядъка.
Опитите на Козирев показват същото - процесите намаляващи ентропията (негантропия) привличат стрелката на торсионния детектор (гравитация), а тези, които увеличават ентропията отблъскват стрелката - антигравитация. Фактически: ред - гравитация и безпорядък - антигравитация.
Дали аз не пропускам нещо?
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Хипарх,
Забрави (ако искаш естествено) какво пише в официалната физика
Ето първо кой и как е решил, че протонът е протон и го е "сътворил"
"Протонът е открит през 1918 г. от Ърнест Ръдърфорд. Той забелязва, че при изстрелване на алфа-частици в газообразен азот сцинтилационните детектори отчитат, че вследствие на това облъчване се отделя водород. Ръдърфорд решава, че единственото място, от което може да е дошъл този водород, е азотът, което ще означава, че азотът съдържа водородни ядра. Поради това той предполага, че водородното ядро, за което и преди се е знаело, че има атомен номер 1, трябва да е елементарна частица. Ръдърфорд нарича тази частица протон, от „πρώτος“ ("протос"), която е гръцката дума за „първи, основен“.
Цялата официална физика се гради на такива умозаключения
Същата физика не може да приеме това, което ти излиза под всеки твой пост
Затова и някой, някъде, някога е приел, че трябва да има частици и античастици с всички идиотски умозаключения следващи от това, както и това, че винаги когато те се "срещнат" става анихилация.
Действителността е различна и може да се изведе и от същите техни опити, но с различни заключения
...Та: "атома" съдържа в себе си електрон (минус) позитрон (плюс) и неутрон. ...И няма никакви антиелектрони, антипозитрони и всякакви други натамънени глупости. Има положителна, отрицателна и неутрална съставляващи.
(Имай предвид, че не аз измислям това. То е доказано от официални физици, нетолерирани от официалната днешна наука!)
Всичко, на всички нива - проявени и непроявени е само РЕД
Всичко се подчинява на единни принципи и те просто е невъзможно да бъдат променени или прескочени.
С удоволствие ще завърша с това:
"Древната наука разглежда всички физически форми (одушевени и неодушевени), като поддържани от неспирен процес - поток от жизнена енергия, присъстващ навсякъде около нас. " като бих допълнил само: и поддържащ всичко в съвършено, активно равновесие.
Забрави (ако искаш естествено) какво пише в официалната физика

Ето първо кой и как е решил, че протонът е протон и го е "сътворил"

"Протонът е открит през 1918 г. от Ърнест Ръдърфорд. Той забелязва, че при изстрелване на алфа-частици в газообразен азот сцинтилационните детектори отчитат, че вследствие на това облъчване се отделя водород. Ръдърфорд решава, че единственото място, от което може да е дошъл този водород, е азотът, което ще означава, че азотът съдържа водородни ядра. Поради това той предполага, че водородното ядро, за което и преди се е знаело, че има атомен номер 1, трябва да е елементарна частица. Ръдърфорд нарича тази частица протон, от „πρώτος“ ("протос"), която е гръцката дума за „първи, основен“.

Цялата официална физика се гради на такива умозаключения

Същата физика не може да приеме това, което ти излиза под всеки твой пост

Затова и някой, някъде, някога е приел, че трябва да има частици и античастици с всички идиотски умозаключения следващи от това, както и това, че винаги когато те се "срещнат" става анихилация.

Действителността е различна и може да се изведе и от същите техни опити, но с различни заключения

...Та: "атома" съдържа в себе си електрон (минус) позитрон (плюс) и неутрон. ...И няма никакви антиелектрони, антипозитрони и всякакви други натамънени глупости. Има положителна, отрицателна и неутрална съставляващи.
(Имай предвид, че не аз измислям това. То е доказано от официални физици, нетолерирани от официалната днешна наука!)
Ами - няма такова нещо в реалността. Тя е дуална в проявата си и винаги в нея съществува равновесие. Няма ли го - просто ще изчезне на мига!hyparh написаCOLONТези античастици са стабилни, но са много по-малко в сравнение с нормалните
Ред, безпорядък, ентропия не съществуват в реалността. Това са пак сами думичкиhyparh написаCOLONГравитацията не е ли свързана с ред/сътворение? Теорията за динамичния етер разглежда появата на материя като старт на един градивен процес с намаляваща ентропия - повече гравитация води до създаване на повече материя, а повече материя = повече гравитация. Получава се положителна обратна връзка и надмощие на реда над безпорядъка.

Всичко, на всички нива - проявени и непроявени е само РЕД

С удоволствие ще завърша с това:
"Древната наука разглежда всички физически форми (одушевени и неодушевени), като поддържани от неспирен процес - поток от жизнена енергия, присъстващ навсякъде около нас. " като бих допълнил само: и поддържащ всичко в съвършено, активно равновесие.

Ти си на по-високо ниво, аз все още имам нужда от помощни думички
Дуалността наистина е в основата на всичко що съществува. В много от митовете и легендите от древността на човечеството, са вкоренени двете противоположности, които, ако се разгледат в детайли, удивително добре се вписват във физиката на динамичния етер. Например за хаос се счита първичното хомогенно състояние на етера преди появата на материя, след което идва и редът с първите флуктуации, пораждащи стабилни вихрови обекти.
Ако трябва да сме максимално конкретни относно положителните и отрицателните "частици", то трябва да ги наименуваме например: вихров обект с преобладаващи лявовъртящи вихри и вихров обект с преобладаващи дясновъртящи вихри
Като преобладаващия тип (например X или Y) определя заряда.
Относно ентропийните процеси - общо погледнато хомогенноста във вселената се запазва, но често има твърде големи отклонения в баланса в отделни райони и думичките ентропия и негантропия са доста удобни за определяне на тези локални нехомогенности. Съществуват и някои по-дълбоки разсъждения като например за Космическите сезони. Сезон на сътворението и Сезон на разграждането/разтварянето (отнасят се за цялата физическа вселена). Ако не се лъжа в някои митове като продължителност на един такъв сезон се посочваше нещо от сорта на 300 трилиона години. Следва разтваряне на материята поради отдръпване на Основния етерен поток (който е извън нашите измерения), хомогенизиране и застой на етера в нашето пространство в продължение пак на 300 тр. години, и ново "прииждане" на основния поток, който активира процесите наново.

Ако трябва да сме максимално конкретни относно положителните и отрицателните "частици", то трябва да ги наименуваме например: вихров обект с преобладаващи лявовъртящи вихри и вихров обект с преобладаващи дясновъртящи вихри

Относно ентропийните процеси - общо погледнато хомогенноста във вселената се запазва, но често има твърде големи отклонения в баланса в отделни райони и думичките ентропия и негантропия са доста удобни за определяне на тези локални нехомогенности. Съществуват и някои по-дълбоки разсъждения като например за Космическите сезони. Сезон на сътворението и Сезон на разграждането/разтварянето (отнасят се за цялата физическа вселена). Ако не се лъжа в някои митове като продължителност на един такъв сезон се посочваше нещо от сорта на 300 трилиона години. Следва разтваряне на материята поради отдръпване на Основния етерен поток (който е извън нашите измерения), хомогенизиране и застой на етера в нашето пространство в продължение пак на 300 тр. години, и ново "прииждане" на основния поток, който активира процесите наново.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Филипе,
Четейки (с голям интерес) темата, оставам със следното впечатление. В неутроните има равностойни "отрицателен" и "положителен" вихър, но отрицателният е малко "по-външен". Поради тази причина, покрай неутроните в ядрото на атомите се навъртат позитроните, които са (почти) изцяло с "положително" завихряне, подобно на малки водовъртежи във вода, които се въртят по периферията на един голям, но в обратната на него посока. По същата причина пък, електроните с (почти) изцяло "отрицателно" завихряне са отблъснати на разстояние. И всъщност неутроните са тези, които предотвратяват "анихилацията" на позитрони с електрони.
Прав ли съм или пропускам нещо?
П.С. Май щеше да е по-лесно, ако бях писал "+" и "-" вместо "положителен" и "отрицателен".
Четейки (с голям интерес) темата, оставам със следното впечатление. В неутроните има равностойни "отрицателен" и "положителен" вихър, но отрицателният е малко "по-външен". Поради тази причина, покрай неутроните в ядрото на атомите се навъртат позитроните, които са (почти) изцяло с "положително" завихряне, подобно на малки водовъртежи във вода, които се въртят по периферията на един голям, но в обратната на него посока. По същата причина пък, електроните с (почти) изцяло "отрицателно" завихряне са отблъснати на разстояние. И всъщност неутроните са тези, които предотвратяват "анихилацията" на позитрони с електрони.
Прав ли съм или пропускам нещо?
П.С. Май щеше да е по-лесно, ако бях писал "+" и "-" вместо "положителен" и "отрицателен".
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Филип
Филип
Много благодаря. Май ми стана по-ясно.
За някои неща ще ми трябват повече усилия да превъзмогна набитите ортодоксални представи.Ядро на атом... ами - не виждам такова нещо![]()
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Филип
Филип