Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Хармонизатори практика ...

Мнение от djoko »

icrow написаCOLONДжоко, изкарах го 9./55/ и 230км обхват, което чак не е за вярване без сфери и с толкова тънки проводници. :oh:
Благодаря за измерването! Резултата може само да ме радва.

Ами... преди да се захвана с направата, си помислих "оргона е различен от тока", може би не са необходими по дебели проводници и те се ползват заради по голямата механична здравина - защо пък да не опитам с това, което имам.
Другото което си помислих е за мировинга - първият, който направих беше доста слаб. Защо? Ами реших, че това е защото не е с перфектна форма. Ето още една причина да се ползват дебели проводници.

Следващи опити(само кажи дали има смисъл в идеята):
1. Да изработя същия, но от друг проводник. Какво имам в предвид: Едва ли някой е вадил проводник от хладилен компресор - може на него да се дължи ефекта. Както казах проводника не е измиван от маслото на компредора, само е забърсан със салфетка.

2. Да направя възел на мировинг от същия проводник(предишния беше от някакво реле).
djoko
МненияCOLON 68

Мнение от djoko »

Ето и новото ми изделие:
Изображение
Проводник: лакиран, 0.75мм
Размери: рингове 1/4 кубит(13.1мм), бобина 1 кубит(52.4мм), диаметър на тръбичката за навиване на бобината: 6мм

А ето и източника(от където е развит) на проводника ми: http://prikachi.com/images/34/7572034Q.jpg http://prikachi.com/images/61/7572061G.jpg
djoko
МненияCOLON 68

Мнение от djoko »

djoko написаCOLON2. Да направя възел на мировинг от същия проводник(предишния беше от някакво реле).
Изображение
Ето и възелчета на мировинг, но от другата намотка(пусковата) на компресора(че е по тънък проводника).
Постарах се да имат правилна форма, като ефекта го постигнах чрез направа на осмицата въху две батерии - съответно АА за големия възел и ААА за малкия. За да се запази формата им са увити в тиксо.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Хармонизатора е слаб 7+. Малкия възел е 5+ големия 7+
djoko
МненияCOLON 68

Мнение от djoko »

Отново благодаря!
Този път резултатите са обезкуражаващи :sad:
...е поне не са на минус и няма да се налага да ги унищожавам :)

За хармонизатора нямам идея защо се получи такъв резултат. Относно възелите... предполагам че шнура не е достатъчно стегнат.
Направих нов възел от същия шнур, но го понатегнах предварително. Останалото е същото - тиксото и двете ААА батерии за първоначалното оформяне:

Изображение
(Двата възела на снимката са един и същ възел, сниман със и без светкавица.)

п.п. Така както е тръгнало скоро ще има тема "как да навием правилно възел на мировинг" :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

djoko,
Ще си позволя да кажа, какво мисля за хармонизатора, пък дали е така ?? ... всеки знае за себе си.
За да работи оптимално един хармонизатор, наред с някои други неща, е необходимо:
- ринговете и акувака да са в резонанс (наречи го хармония или друго с подобен смисъл). Лично аз не смятам, че двете изпълняват това условие при твоите размери. Най-вероятно намаляването на размера не се отразява еднакво при всички елементи, защото при предходния ти хармонизатор излъчването беше с изключително голям обхват, а ти пишеш, че си намалил размерите точно 4 пъти.
- подредбата на ринговете да е спрямо посоката им, в която излъчват по-силно. По принцип правилно направен ринг излъчва положително по-силно в едната посока и по-слабо в другата. Все си мисля, че ринговете трябва да гледат "в една посока", т.е. да няма 2, които да излъчват по-силно един срещу друг, за да може да се получи "завихряне" по или обратно на часовниковата стрелка.
- както вече писа icrow, по-стегнато навиване = по-силно излъчване, тествано многократно.
Третото си зависи само от теб, за първите 2 помага :colere: . Пробвайте, бе хора, не боли, не щипе, не изтощава. Статистически би трябвало да работи при 90% от хората. Просто трябва време, докато се понаучи човек да задава точните въпроси, а то без практика не става. Е, понякога (може и по-често) лъже, ама все си мисля, че това става или защото се пита за нещо, за което човек не е готов да знае, или за да не се лиши човек от даден опит. Защото най-добре се научават нещата, ако не се откажеш, след като ги оплескаш здраво.
:)
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

По принцип всички възли на Мировинг, шнурове и т.н. работят много по-добре когато са силно изолирани с текстил отгоре. Залепи на възлите текстилно тиксо, няколко пласта хартиено тиксо или плат - както се препоръчва в оригиналния текст. Винаги следвай оригинала, докато не разбереш от опит кое за какво е - и тогава може да го променяш. Това прозрачното нещо върху възела не върши работа и не е много добре той да се вижда или още по-зле - да е открит, без изолация.

За да се включа в темата, слагам три снимки от малкия воден хармонизатор в офиса ми, просто за информация - пък ако някой даде и мнение е добре дошло :) Хармонизаторчето е с рингове от 0,12 мм проводников базов шнур 7х7, усукан в троен шнур и после пак тройна оплетка в ринг, като краищата са свързани с диодно-кондензаторна свръзка за усилване на полето. Аку-Вака е без такава връзка и е от 0,18 мм проводников базов шнур, пак три шнура заедно усукани, седем навивки на спиралата и външно свързване. Мисля, че има достатъчно мощност за да изхвърли полето от ринговете навън.
Поздрави!
Прикачени файлове
Image1157.jpg
Image1157.jpg (172.61 KiB) Прегледано 6689 пъти
Image1158.jpg
Image1158.jpg (257.69 KiB) Прегледано 6689 пъти
Image1159.jpg
Image1159.jpg (210.68 KiB) Прегледано 6689 пъти
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Кадуцеусе,

Грхм... Стикерът е жесток! :cheers: :camera: :beer: Ашколсум!

Ако не е тайна, какви са радиестезичните характеристики на горния хармонизатор?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Джоко, 7+. Подкрепям мнението на Кадуцеус за текстилните слоеве.
Кадуцеус, имам усещането, че нещо тази кутийка пречи. Изкарах го 9./10/ на 4км.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Айкроу
Коя кутийка - вътрешната или външната? Знам че е по-добре да са стъклени, ама не съм догодил още подходящи от нечупливо стъкло :) Водата смалява силно радиуса и сплесква полето, но излъчването е мощно и се усеща дори физически в стаята. Гледай над капака отгоре, иначе сферични полета се бъркат лесно като са на снимка защото няма 3D визия като на живо.
На мен ми излиза доста силно, правил съм изделието поетапно, като гледах кой фактор влияе. По принцип е замислено като устройство за локално ползване в жилищни и офисни помещения и не съм гонил далекодействие, а модулирано от водата излъчване, подходящо за хора.
Не го препоръчвам за правене от друг, защото е много работа ако се навиват жиците на ръка - аз ползвам готов шнур 7х7 от машината, която направи колегата idurchev. И пак е доста бач - в тоя малкия хармонизатор има над 300 метра 0,12-0,18 мм лакиран проводник и отнема почти цял ден. Така че няма смисъл да давам подробности, но ако някой иска повече инфо - няма проблем да пусна и снимки как се прави.
Свилене, холограмни стикери като този има вече на всичките ми изделия - правени са ми по поръчка в една софийска фирма /основно заради гаранцията на К3/. Аз ги исках цветни, но и тия стават като за начало /технологията им била такава, с черен печат/.
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY