Структуриране на вода...

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Структуриране на вода...

Мнение от djoko »

... с това устройство:
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... GEXj9QuHX8

Тук възниква следния въпрос: зареждането и структурирането на вода две имена на едно и също нещо ли са?

Струва ли си да се правят опити с подобно устройство?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Структуриране на вода...

Мнение от icrow »

Aми рaзлични нещa сa. Можеш дa зaредиш водa със всякaквa структорa. A структорaтa зaвиси от околните енергии в всякaкъв вид, кaто нaпример човешките помисли. Имa един интересен филм мисля, че се кaзвaше Водa. Гледaй го имa интересени нещa. Довечерa ще потърся линк и ще погледнa видеото ти, че днеa нямa дa имaм време.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Имам такова подобно нещо, но без централния магнит. Вортекс генератор, завинтван на две шишета от мин. вода /от дългите 1,5 швепс е по-добре, защото са с конусовидни гърла/. При по-стари опити простото преминаване на вода през пръстеновиден магнит е установено че работи добре и водата /както и сокове и др./ си променя вкуса и заряда, макар и слабо. Т.е. става нещо, но дали е структуриране или зареждане - не е ясно. То самият термин структуриране не е съвсем ясен :) По нашата терминология водата придобива енергиен /оргонен/ заряд по индукция. Възможно е и със статично поле /както са кутиите ОК и др. подобни неща/, но тогава става насищане или сатурация на водата с позитивния заряд, като има и индуцирана компонента поради естествената пулсация на оргонното поле.
ВАЖНО!
Вортекс генераторите от показния тип не работят коректно поради стичането на водата по повърхността на долното шише и неутрализацията на ефекта. Т.е. ако в горното шише се върти надясно по час. стрелка и стеснява струята /както е най-добре/, в долното трябва да имаме плътна струя която да пълни шишето, а не обратен конус. Доказано.
Относно заряд и т.н., ще меря после че сега има работа за вършене и ще ми изсъхне едно лепило :)
Поздрави
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

icrow,

Имам един филм с такова име, вероятно е същия. Руски е, 81минути, в началото почва с надпис "Россия телеканал". Ще го прегледам отново, че са минали доста години. :)

п.п. Ако на някой му трябва филма, ще търся начин да го кача някъде.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей Джоко, Господ е създал най добрия структоризатор на вода и това е човешкият организъм :) Всякакви устройства могат да променят качествата на водата в една или друга посока , но това не означава че тя ще е полезна за всеки тъй като всеки човек си има различни "настройки" и изисквания , при това и в различните времеви периоди. Затова според мен , най доброто е всеки сам да си "структуризира " водата която пие при това непосредствено преди употреба.Относно обработката на водата с магнитно поле в последно време има информации, че не е за предпочитане.Ако живееш в района в който си се родил нямаш нужда от "магнитна" вода . Ако си се преместил на друго място( с различно магнитно поле) трябва да знаеш дали там полето е по силно или по слабо , и ако е по слабо предполагам , че ще е полезно да се пие леко намагнитена вода. Ако е по силно не зная как може да се намали, но намагнитената вода в този случай предполагам, че ще е повече вредна отколкото полезна.Според мен най важните показатели на една вода са Рн (да е 7 или малко повече) , информацията която водата носи, и заряда - да е положително заредена за да не "дърпа" от твоята енергия. Като допълнение може да се добави и температурата на водата - да не е много студена или топла - това също кара организма да хаби ресурси да я затопля или охлажда ;) .Тъй като повечето вода която пием е информационно замърсена и с нисък заряд е добре да се зареди и изчисти.Това най лесно и правилно според мен е, чрез собствената енергия.Ако човек е болен или има недостиг на енергия(както повечето хора) може първо да се ползува и един "вортекс" - торнадо в бутилка за енергезиране и "оживяване" на водата след което да се дозареди енергийно и информационно със собствена енергия като тук ще дам два начина(според мен най ефективните).
1. Наливаме чаша вода (може предварително да е минала през "вортекса") и 7 пъти я прекарваме възможно най близо до тялото си от най долната до най горната чакра, като държим чашата с двете ръце.По този начин водата едновременно се зарежда и "събира" информоция за тялото ни.
2. Вземаме две чаши като в едната наливаме вода, а другата е празна.Водата се прелива от едната в другата чаша 40 пъти (някой казват че може и 33 пъти)като чашите се държат пред слънчевия сплит.Ефектът е същият както в точка 1.
Ето и линк за "вортекса" и инструкция на български от някакъв колега.
water_structurizer-VORTEX -lg.zip
(1.15 MiB) 425 пъти
tornado in bottle.zip
(198 Байта) 394 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здравейте!

Точно това е, за което говорих в предния си пост. Системата не работи коректно по причините които също вече споменах.

Колегата дето е "обяснил" толкова мъдро нещата, т.е. преписал отнякъде и невидял със собствените си очи, усещане и т.н. е същия тоя Xaumana дето ни развиваше теории преди време и май Филип го изгони от форума /или напусна сам - не помня вече/. Тука ни беше наводнил с глупости дето ги чете по книгите и интернет, но нищо не пипа сам да направи. Толкова за източника, нека кажа някои неща малко по-конкретно.

1. Това е домашната версия на тоя завихрител, има и точно така изглеждаща купешка китайска анджаклама в два цвята /жълт и зелен/ която се продаваше навремето в Б-я от един познат /подари ми преди няколко години две бр. но не е ясно къде се търкалят из нас/. Тествах ги на живо и видях, че не работят добре поради неразбиране на процеса от изготовителите.
2. Ако видите филма, който може да мери енергията от екрана ще разбере много бързо, че вортексът в горната бутилка естествено дава заряд, като той се увеличава към изхода /пропорционално на скоростта и теснотата на струята/. Дотук добре.
3. Също така ще забележите, че водата в долната бутилка се плъзга по стените и се разширява центробежно - което убива всичко позитивно като енергия, натрупано във водата от вортекса в горната бутилка.к
4. Измерете статичната вече вода в долната бутилка, за да се убедите че там няма никой - всичко създадено е вече умряло и зарядът е изчезнал. Просто е.
5. Може да се направи така, че струята да пада без да се разслоява по стените и тогава вече системата ще работи - е, няма да е толкова красиво, но ще работи

Трети път няма да го обяснявам че нещо вече се изнервих - явно ме е напекло слънцето в тоя офис :)

Поздрави
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Кадуцеус , сигурно и мен здраво ме е напекло , защото съм пропуснал това за долната ботилка :speak: Сигурно си прав , че енергията спада в долната бутилка , но още не мога да измервам . Ако в долната бутилка се постави тръба започваща от гърлото и достигаща до 1-2 см. до дъното нещата ще са по-добри(ако водата въобще тече). А ако тръбата се направи както Филип ги прави , сигурно водата доста ще "живне" :smileylol:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

По скоро трябва да се стесни изхода към втората бутилка. Така ще се и вдигне скоростта на преминаване. А ако се сложат и центростремително завихрящи канали още по добре.
BUTTON_POST_REPLY