Стари форуми, където писахме с колегите

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Стари форуми, където писахме с колегите

Мнение от caduceus »

Цялата сага започна с форума http://www.mazeto.net
Там в началото имаше среда на сравнително свободно обсъждане на най-различни теми. Понеже форумът е технически, с някои колеги разработихме екипно няколко интересни устройства, а лично моите постове надхвърлиха 700. В един момент обаче настъпи някаква цензура, започна се гонение на инакомислещите от администраторите - основно от човек с ник Altium, имащ доста нисък образователен и културен праг. Това - придружено с лични нападки и обиди, което е недопустимо по принцип, а камо ли за администратор. Просто нивото на пишещите във форума надхвърли силно нивото на администраторите. Това безобразие доведе до изхвърлянето на работещите оттам и запазване на празноговорещата група, която постепенно също се разпадна. Поради цензурата и лошото отношение, посетителите на форума намаляха драстично и това доведе до тотална смяна на всички админи и отнемане на правата им. Накрая се появи един нормален модератор, който постепенно регулира всичко, което беше останало - но основната група работещи потребители си беше вече отишла. В момента http://www.mazeto.net вегетира и се обсъждат клюкарски и стандартни теми на доста ниско ниво /с изключение на темата за българския магнитен двигател, която за съжаление е далеч от устойчива практическа реализация и работещ прототип/.

След напускането на "мазето", основната група работещи практически потребители се регистрирахме във форума на един от преди нас изгонените от стария форум - Gogo55, който си беше направил свой и естествено беше администратор там. Във форума му http://www.gogobg.net се развиха във времето няколко важни теми - бяха направени дори научни открития със световно значение - но както става често в нашата мила родина, също май надхвърлихме образователното и културно ниво на контролния орган... Това доведе до напускането ни и от този форум, но и до нещо много глупаво от страна на Гого - тотално изтриване на няколко важни теми, плод на колективна работа. Това и в "мазето" не си го позволяваха... Слава богу, бях ги архивирал навреме.

Настоящия форум "www.garaja.net" е замислен като окончателно и уютно убежище на тази група работещи потребители, която досега се скита немила-недрага из чуждите виртуални къщички :) Хора, правещи световна наука с гаражни средства, отделящи от залъка си за да правят лично експерименти. Колеги с напредничаво мислене, искащи да видят, пипнат и усетят истинската наука, а не само да четат и вярват на "експерти", кухи академични титли и закостенели мозъци. Хора, които знаят със сърцето и ума си, че един грам лична практика тежи повече от един тон училищна и университетска теория - пък била тя и на няколко века. Точно такива личности движат света напред и обикновено са отхвърляни от него, защото са го изпреварили! България обаче има нужда от тях в този момент на тотално намаляване на образователното ниво и принудителното изтичане на мозъци зад граница. Затова сме все още тук, защото е мисията ни е истинска - да работим за благото на всички и да градим по-добро бъдеще за децата ни.

Поздрави от мен, настоящи и бъдещи колеги! Бъдете здрави и добре дошли у дома!

ПП
Моля да ме извините ако нещо по форума не проработи веднага или има някакъв технически проблем - това ми е нова област и го правя само защото се налага. Със сигурност има и по-грамотни от мен в нея, но какво да се прави в тези времена - ако нещо не си го направиш сам, няма кой друг. Ще се учим в движение :D

Ваш стар приятел caduceus!
СТАН
МненияCOLON 1
Регистриран наCOLON Сря Юли 16, 2014 7:34 am

Re: Стари форуми, където писахме с колегите

Мнение от СТАН »

Сагата тепърва започва Асене!!! Знаеш, че не те любя особенно! Ако си истински мъж, ще ме разбереш!!! Понякога трябват и нокаути за да стане приятелство!
Оня дърт ибрикчия не мое ме уплаши, нито сепне! Мога да го сепна аз, като му пратя две каруци цигани :smileylol: Мазето е шпионска партия - ясно е!

Ако искаш и можеш, мое ме баннеш !!!

Лека вечер!

За другите работи и тънкостите на лайфа, може да си поговорим друг път, ако има интерес :hola:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Странна първа приказка. Дано да е мъжка.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здравейте,

от два-три дни не съм влизал тука че пътувах и току-що се върнах.
Stah
То мене много хора не ме любят, ама това е на добре - все пак сме мъже, а не девойки :smileylol: Пиши си тука ако не ти харесва мазето, пък то ще си покаже дали можем да си бъдем полезни или не. Пък оттатък да се оправят

Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY