Зеолит - приложения

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Зеолит - приложения

Мнение от caduceus »

Здравейте колеги,
пускам тази тема по няколко причини.
1. Мисля, че има някои заблуди по отношение на използването на естествения зеолит за терапевтични цели. Нека се постараем с общи усилия да стигнем до истината - което е важно, с цел запазване и усилване на здравето ни.
2. Да споделим от първа ръка свойствата му и доколко е вярно това, което се публикува в масовия печат от стандартните журналисти- преписвачи.
3. Ще се радвам колеги от този район да споделят информация от първа ръка за начина на използване на зеолита от местните хора, както и техните мнения за този минерал

Ще пиша повече по темата по-късно, за да уточня някои моменти по точка 1.

Поздрави
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Re: Зеолит - приложения

Мнение от caduceus »

Продължавам по т.1 от предния ми пост
За начало давам два линка:

http://lecheniesmineraliikristali.com/% ... %B8%D1%82/
Доста подробно, с приложени анализи от официално лицензирана лаборатория. Пише, че зеолитът - клиноптилолит е със зеленикав цвят /97% в пробата за изследване/

http://samojiva.blog.bg/hobi/2012/09/05 ... kot.997006
Най-важното според мен от този текст е в края му:
"Но какво ме озадачи най- много! На избелялата и едва четяща се табела пише, че клиноптилолита е с розов цвят "този дето се вижда под шапките на гъбите", а забележете, че това което ни продават в дрогериите има сиво - зелен цвят! / Може би и съдържанието на зеолит в него е по - ниско,та даже може и хич да го няма, та за това са го кръстили - клиновит, кой знае!?.../ Обърнете внимание! По-горе, където цитирам съдържанието на шапките пише - селадонит!
Моят опит се състои в закупуването на опаковките с надпис "клиновит"и използване по приложената към пакетчето листовка. Резултати откъм подобрение на общото ми състояние не съм забелязала, или поне не са чак толкова забележими, но знае ли човек какво си копува преди да пипне и види истинското."

Тук вече нещата започват да стават интересни. Какво ни продават под името зеолит/клиноптилолит в търговската мрежа? Има ли то нещо общо с минерала, който се ползва от местните жители на с. Бели пласт? Има ли логика фармацевтичната мафия сама да се прецаква с пускането в мрежата на нещо толкова просто и лечебно като зеолита, за сметка на скъпите лекарства, които произвежда? Защо купеният зеолит няма същите лечебни свойства като този който ползват хората от с. Бели пласт и околностите? И най-важният въпрос - трябва ли да се пече зеолитът /т.нар. активиране/ на 250 градуса за да се "обеззарази" и така да изкипи всичката зеолитова вода от него, която по мое мнение е същинският носител на лечебните му свойства? Така ли правят местните хора? Съмнявам се.

Поздрави!

ПП
Проверих по снимките от последния линк енергийният заряд на "гъбите". В зелените шапки няма почти нищо, но в розовите пъчета... Познайте. Позитивен заряд 9,9999/10! Да, девет цяло и четири девятки след запетаята... Много силен естествен заряд, мамка им и фармацевтични лъжци!!! Как няма да е лечебен, то и полуумрял ще вдигне тоя заряд - особено ако минералът е във вода, за да се активира и тя като естествен концентратор на жизнената енергия.

Ако има някой от колегите тук, който живее наблизо до с. Бели пласт, нека ми прати по Еконт с наложен платеж и за моя сметка, за колкото прецени че струва 0,5-1 кг. розов зеолит, взет директно от пънчетата на тези гъби. Ще ми спести едно пътуване от 400 км отиване и връщане дотам - но и това ще направя ако се наложи, за да излезе истината наяве.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Сетих се, че преди време бях попадал на сайт, в който някой предлагаше да прати директно от там розов зеолит. Намерих го :D . Ето линка:
http://astrosite.org/forum/index.php/to ... 7931calg12
Виж и на другите страници. :D
Иначе преди години сме били при гъбите. Основното чувство е за супер стерилност. А енергията честно казано ми дойде в повече :lol:
До преди няколко години честичко прескачахме до Родопите. От три години насам обаче... :? ...Мамка и и криза :lol:
В началото този, който го продаваха беше супер. След това обаче някой умник реши, че трябва да се обеззаразява и взеха да го пекат глупаците. Това тотално го съсипа. Въпреки всичко пак го ползвам. Вече този, който продават е много слаб като действие. Отида ли натам - ще си "набера" :lol: . Но не от гъбите разбира се ;) Те са нещо суперско, което трябва да си остане такова. В околностите има места, които не са защитени, а минерала е същия. И наистина си е розов и розово - чисто бял. А що се отнася до местните хора - ами те просто си пият водата от чешмите и това е всичко :lol: Пластовете клиноптилолит са мощни и подводните води си преминават през тях.
В работата ми ползваме изкуствен зеолит на прах. Реално всичкия изкуствен такъв е на прах и има десетки търговски имена. Доста по-евтин е от естествения на Бентонит. Но той пък е истински :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Благодаря за линка! Писах на човека и ще чакам резултати. И аз мисля, че това което всъщност върши работата при зеолита, е зеолитовата вода вътре в структурата му, която при печене изкипява и остава само порьозната повърхност. Тази вода активира околната, като се сложат камъчетата в съда - а не самата структура на зеолита. Всяка порьозна структура има свойството да задържа енергията, а водата я натрупва като кондензатор. Поотделно нещата са доста по-слаби. Направих експерименти със намокрен сивозелен зеолит, но няма забележима разлика в заряда от сухия - явно зеолитовата вода е друга и не е просто попила дъждовна или подпочвена в находището.
Относно гъбите - нормално е да са се образували от ерозията на по-меката розова част, а отгоре да е останала по-твърдата зеленикава. Но може и местните хора или знахари, като са си чоплели с години розовкото, да са ги образували по неестествен път :)
Поздрави!

ПП
И хич не са глупаци тия от фармациите, сто процента го пекат за да няма лечебни свойства и да продължат да си продават лекарствата. Кой е луд да си вкарва за беля в аптеките нещо, дето лекува всичко и е евтино. Съшита с бели конци конспирация е, заедно с подмяната на розовия със зелен, неактивен зеолит. Добре, че мислим със собствения си акъл.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Никакъв резултат досега от многократните ми опити да намеря някой, който да ми прати малко розов зеолит /клиноптилолит/ от с Бели пласт. Попаднах междувременно на няколко коментара по форумите, в които ставаше въпрос за розов зеолит и дори за негови ментета - стандартен зелен зеолит на прах, примесен със стрита керемида! :shock:
Това значи, че съм на прав път и явно има някакъв тип конспирация около зеолита. Получава се прекалено голямо несъответствие между твърденията за ползата от него при местните хора и реалните, почти нулеви резултати от употребата на зелен, "активиран" /т.е. унищожен/ такъв. Вече и в статиите започнаха да отбелязват, че розовия е клиноптилолит, а зеления селадонит - точно обратното на това което се рекламира и продава по магазини и аптеки.
http://marshruti.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB ... eli-plast/
Е, за цвят има добавени и малко легендарни девойки, рязане на глави от лоши хора, както и вкаменяване за допълнителен хорър :)

ПП
Чакам като за последно усилие преди да хвана пътя натам, една позната да ходи да вземе малко розови камъни тия дни. Тогава ще ги изследвам отблизо и ще пиша за резултата.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Пречистване/зареждане на вода със зеолит

Мнение от hyparh »

Здравейте,
Днес ми пристигнаха три пакетчета по 200 г. зеолит на бучки. Поръчах ги от фирма "Фрамар". Прочетох за чудесните му свойства върху чешмяна или изворна вода, но никъде не се споменава минералната, а вкъщи консумираме предимно такава. Въпросът ми е има ли смисъл да слагам зеолит в минерална вода? Ако не ще му измисля приложение в разни оргонни "манджи" :smileylol:
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Пречистване/зареждане на вода със зеолит

Мнение от icrow »

Не мисля, че ще е проблем. Така и така го имаш, та пробвай. :) Кадуцеус, май най-много има опит с зеолита.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Сложно звучат нещата със зеолита... е, значи може и да съм се прецакал :wonky: Все пак ще пусна снимки да го погледнете какво представлява, този е със сивозелен цвят. Подвизават го под името "Rhodosorb". В упътването не пише да се пече, явно са го пекли, само да се сложи 200г. съдържание в 10л. вода и след 6-8 часа е готова за пиене.
IMG_9944.JPG
IMG_9944.JPG (510.79 KiB) Прегледано 9381 пъти
IMG_9945.JPG
IMG_9945.JPG (422.95 KiB) Прегледано 9381 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Здравейте,
съжалявам че съм забравил тая тема, трябваше да пиша навремето подробности за розовия зеолит ама явно склерозата си действа : )
Хипарх, имам останала една торба със малко розов зеолит и мога да ти пратя десетина камъка, за да видиш разликата. Той е директно от находището в с.Бели Пласт и като ходих набрах доста, но го пораздадох по приятели. Другия вариант е като идвам към София в края на др седмица да се отбия да ти го оставя - хем ако е удобно да се видим на живо, защото ме интересува да видя онази инсталация с хладния ток, дето я споменаваш в някои постове.
Розовия е със сила около + 60 деветки и е суров /непечен/, но в интерес на истината не съм го тествал още как е на вкус стрит или какво прави във вода освен че я зарежда силно. Просто ме завъртяха тогава някои събития и така си стои каквото остана от него в торбата в гаража.
Поздрави

ПП
Този дето си го купил не е лош, но просто е по-слаб защото му се е изпарила зеолитната вода при печенето, а също така е селадонит а не клиноптилолит - т.е. е всъщност по-твърд минерал който е отгоре върху розовия пропусклив слой, през който тече целебната вода. Но и той става за пречистване на водата, защото е силно порьозен и всмуква боклуците
neTkoB
МненияCOLON 18
Регистриран наCOLON Пет Дек 13, 2013 7:19 pm

Мнение от neTkoB »

Този зеолит/сиво-зеленият/ го препоръчват за пречистване на водата от тежки метали и вредните за човешкия организъм елементи и да ги изхвърля от него .... а розов зеолит не се предлага никъде/ или поне аз не можах да открия...../
BUTTON_POST_REPLY