Създаване и развитие на технологията ми

Устойство за намаляване разхода на гориво в автомобила
BUTTON_POST_REPLY
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Re: Създаване и развитие на технологията ми

Мнение от sheki »

кадуцеус тежка задача си подел ако ще пипаш компове , според мен не е особено удачен вариант, а за мегата да не говорим, прекалено скъпо удоволствие с незнайно какъв ефект, по - добре да се направи преубразовател на самия сигнал от ламбда сондите, даже мисля такива съм срещал именно заради газовите уредби, когато ламбдата(кислородния датчик) каже богата смес компа автоматично ще намали горивото няма де да иде :)
Ето тема в която сме обсъждали това http://mazeto.net/index.php?topic=473.0
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Ти не беше ли правил за ламбдата някаква схема в блога ти? Иначе колкото по просто толкова по добре за пипане, ама трябва да е автомобил на сумати години и километри.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Не искам да пипам нищо, трябва ми специалист за това. Става дума за софтуер само за камиони, не автомобили. Знам че е трудно, защото сме дива Индия тук, но все пак реших да попитам :)
Естествено най-безпроблемни са обикновените газови уредби с възможност за регулиране на предварението - делко или ТАП. Няма компове и др глупости, на които не знаеш какви програми и бариери са заложени
Поздрави
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Ако си мислиш, че със софтуер е по - лесно си в голяма грешка, независимо камиони или автомобили си имат таблици за работния режим, по принцип може да съм споменавал че имам достъп до няколко видове диагностики за коли като най сериозната за момента е на мерцедес стардиагноза, но в нито една от тях няма вариант да си бърникаш по работния режим на двигателя, единствените които го правят наистина са си "хакери" и се занимават с чип тунинг , чип тунинг предполагам е ясно как се прави или със смяна на чипа за по старите автомобили или с префлашване на нова памет, а това никак не е безобидно, освен това боже да доведе до необратими последици, ако искаш наистина да има минимална модификация по двигателя, най - безболезнения начин е този който посочих тоест модифициране на сигнала от ламбда сондата или ако са две и на двете, защото дори и да няма ефект възстановяването в оригиналния вариант ще е само с няколко спойки.

Относно работата на ламбда сондата не е нужно да влизам в подробности - ниско напрежение бедно гориво , високо напрежение - богата смес, не мога да дам 100% гаранции, че ще стане но трябва да се опита, иначе както колегата по горе писа правил съм си ламбда емулатор но той в случая не е решение защото трябва да има обратна връзка.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ясно, разбрах. Трябва да стигна и говоря с производител и съответно с хората, дето правят софтуера за управление на двигателя. Проблемът е както казах в блокажа на обедняването, като при по-стари камиони с оптимизатори има добър ефект 11-15%, а при новите под 5% заради това. Просто шибана отметка някъде из компа, или защитна програма, например за да се намали вероятността от детонации или др. Елементарно е, ако знаеш къде да пипнеш /и можеш де/.
На практика това означава че дадена марка камиони, които се навият да го направят и естествено ползват комплекта ми оптимизатори за камиони, ще имат намален разход и повишена мощност с тези поне 15% спрямо конкуренцията. Т.е. ще са в изключително изгодна позиция на пазара - само малко разговори и тестове ги делят от това, почти няма и разходи.
Затова говорим. Просто е
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Дори и да се чипоса ще е с някакви зададени нови параметри, но те със сигурност няма да са това което трябва. Тоест трябват настройки в движение. Мисля обаче Асене, че забравяте още нещо, което може да се пипа. :lol: Ей много обичам да пипам. :lol: Със сигурност двигателя има датчици за налягане в колектора или обем на постъпилия въздух а в много от случаите и двете! Да не говорим и за датчика за положение на педала на газта. Повечето датчици от този тип могат да се реголират безопасно с един потенциометър и един резистор, а като се намери правилната настройка да се измери съпротивлението и да се сложи само един резистор. Така като му кажеш, че му е влязъл по малко въздух няма къде да ходи и ще намали манджата. :lol: Преди да си направя кабел за газовата така си намалявах принодително горивото.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

То вие хубави акъли ми давате, ама забравяте че при нови камиони дето са една камара пари никой не дава да се пипа из мотора или компа. А и аз не искам, защото си нарушавам принципа оптимизаторите ми да са външни за оригиналната конструкция на колата/камиона и да няма никаква друга намеса, никъде. Поне за този тип оптимизатори :) Ако стигнем до над 50% икономия на гориво ще трябва да се променят доста неща, но това не е актуално засега.
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Еми за да влезеш в една къща с затворена входна врата, трябва да я отвориш. :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Две снимки на нов прототип на К3 в един доста по-малък корпус - от тези, дето ми ги предложи Шеки /на Неомонтана/. Кабелния канал го оставих заради проблеми със здравината, трудности със крайните капачки и т.н.
Нормалната черна кутия за К3 /до работещата малка с етикета/ е празна, сложих я просто за сравнение. Идеята е малкият корпус да се ползва при много малките двигатели, където няма място във кутията на въздушния филтър за стандартните К3. Вариантът на снимката е и позасилен спрямо нормалния, според мен около два и половина пъти.
Айкроу, моля те когато имаш време да измериш на повърхността до кутията какво е полето, за да засечем резултатите.
Поздрави
Прикачени файлове
Image0876.jpg
Image0876.jpg (247.16 KiB) Прегледано 11325 пъти
Image0874.jpg
Image0874.jpg (280.68 KiB) Прегледано 11325 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Изкарах го отгоре дето е лепенката 9./1100/ Интереносто е отсрани дългата страна махалото се клати на неотрално, но не както до сега напред назад перпендикулярно а успоредно на тялото ми.
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY