Бих желал да напомня на всички тук, че все още се намират интелигентни, начетени хора със силен интерес към материята, но с нищожни познания в тази област (като мен, например).
Използваните термини в постовете не винаги са ми ясни, някои процеси-също!В резултат на много четене се разбира контекстуално или понякога се намира директно обяснение, но трябва много ровене и четене, за човек заинтересувал се от конкретна тема, това е "тарашене" из целия форум,а и не е сигурно,че ще го намери!
Например на мен лично ми отне 2 часа да намеря пост с обяснението на Кадуцеус за термина "КУБИТ"...намерих обяснение, но вече бях претарашил толкова теми и постове, че забравих защо съм го търсел

какво е ОРГОНИТ?
какво е ХАРМОНИЗАТОР?
какво е НЕУТРАЛИЗАТОР?
какво е ОРГОННО ОРЪДИЕ?
какво е ОРГОНЕН ЛАЗЕР?
какво е БОБИНА АКУ-ВАК?
какво е МЬОБИУС в тукашния контекст?Аз познавам листа на МЬОБИУС от стереометрията, но тук???
В какви единици давате измерванията за излъчване, по колко степенна скала, какво значат тези девятки, например, какво значат числата в скоби след тях?
Въпросите за терминологията, ползвана тук са толкова много, че свят се завива на "прощъпулник" като мен.За случайно влязъл гост пък да не говорим, особено ако няма като моята ерудиция;)
За много от вас тези понятия са отдавна усвоени и не отчитате този факт, може би?
Затова предлагам в тази тема да се създаде нещо като АЗБУКА на терминологията, който и когато се сети за някой термин, да го пише и обяснява просто и както може.БЕЗ РАЗИСКВАНЕ, БЕЗ ОБСЪЖДАНЕ-кратко, точно и ясно!
Аз от своя страна ще се ангажирам да резюмирам и систематизирам периодично и в строен азбучен ред понятията, за да може човек като влезе да намери веднага нужното му тълкуване.
Може и на лични, а аз ще ги подреждам тук.
Как ви се струва идеята?