РЕЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

atos
МненияCOLON 15
Регистриран наCOLON Сря Сеп 17, 2014 7:38 pm

РЕЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

Мнение от atos »

Здравейте!
Бих желал да напомня на всички тук, че все още се намират интелигентни, начетени хора със силен интерес към материята, но с нищожни познания в тази област (като мен, например).
Използваните термини в постовете не винаги са ми ясни, някои процеси-също!В резултат на много четене се разбира контекстуално или понякога се намира директно обяснение, но трябва много ровене и четене, за човек заинтересувал се от конкретна тема, това е "тарашене" из целия форум,а и не е сигурно,че ще го намери!
Например на мен лично ми отне 2 часа да намеря пост с обяснението на Кадуцеус за термина "КУБИТ"...намерих обяснение, но вече бях претарашил толкова теми и постове, че забравих защо съм го търсел :smileylol:
какво е ОРГОНИТ?
какво е ХАРМОНИЗАТОР?
какво е НЕУТРАЛИЗАТОР?
какво е ОРГОННО ОРЪДИЕ?
какво е ОРГОНЕН ЛАЗЕР?
какво е БОБИНА АКУ-ВАК?
какво е МЬОБИУС в тукашния контекст?Аз познавам листа на МЬОБИУС от стереометрията, но тук???
В какви единици давате измерванията за излъчване, по колко степенна скала, какво значат тези девятки, например, какво значат числата в скоби след тях?
Въпросите за терминологията, ползвана тук са толкова много, че свят се завива на "прощъпулник" като мен.За случайно влязъл гост пък да не говорим, особено ако няма като моята ерудиция;)
За много от вас тези понятия са отдавна усвоени и не отчитате този факт, може би?

Затова предлагам в тази тема да се създаде нещо като АЗБУКА на терминологията, който и когато се сети за някой термин, да го пише и обяснява просто и както може.БЕЗ РАЗИСКВАНЕ, БЕЗ ОБСЪЖДАНЕ-кратко, точно и ясно!
Аз от своя страна ще се ангажирам да резюмирам и систематизирам периодично и в строен азбучен ред понятията, за да може човек като влезе да намери веднага нужното му тълкуване.
Може и на лични, а аз ще ги подреждам тук.
Как ви се струва идеята?
Не търся съвети,търся отговори!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: РЕЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Philip »

Привет, Атос!
Радвам се, че си намерил Хипарх и форума :)
И тази ти идея е чудесна :)
Ще опитам да опиша какво се разбира тук под тези думи. Има разбира се условности, но с общи усилия може би ще достигнем до най-краткото и ясно визуално и тълкувателно значение.

Оргонит
Всяко устройство, което концентрира или създава положително за природата и човека поле около себе си.
В общоприетия случай точно с това име се наричат малки предмети, съставени от кристали, мед, алуминий, желязо и други, обединени в едно с епоксидна смола.
Действат на малки разстояния - от сантиметри до около два километра максимум.

Хармонизатор
Устройство, създаващо и излъчващо положително поле в голям периметър. Изработва се от мед и сребро. Променя, преобразува и връща в норма (хармонизира) природните полета, като сферата му на действие може да достигне стотици километри, но концентрираното му, ефективно действие е около 3 километра. Подпомага и ускорява естествените природни процеси за преобразуване на вредни емисии и полета.

Неутрализатор
Устройство, блокиращо разпространението на вредните за живота полета, създадени от подземни води, пресичащи се силови земни полета или технически структури.

Оргонно оръдие
Устройство, използващо насочен лъч от положителна за природата енергия, който се създава основно от големи кристали (единични или организирани в определен порядък) Действие - утилизиране на химикали в атмосферата, успокояване и нормализиране на мощни климатични фронтове, предизвикване на валежи.

Оргонен лазер
Същото устройство като оръдието, но с усилено действие чрез високочестотно манипулиране на пространството около кристала.

Аку-вак бобина
Съставна част от хармонизаторите. Акумулира и извежда в пространството енергията, предизвикана и концентрирана от сферите на хармонизатора в центалната част на обема, образуван от тях.

За мьобиуса не съм в час :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Дa добaвя и aз мaлко. Оръдиятa не е необходимо дa се прaвят с кристaл, кaто моите. :)

Хaрмонизaторa зa мен е един вид енергиен филтър, който смуче отдолу чрез aку-вaкa зaмърсенaтaтa енергия вътре в сферaтa се пречиствa и се излъчвa от горнaтa чaст нa хaрмонизaторa.

Зa мьобиусa може дa погледнеш тук http://www.warriormatrix.com/about8840. ... f1540522bf
atos
МненияCOLON 15

Мнение от atos »

АКУ-ВАК БОБИНА
Част от хармонизаторите.Цилиндрична спирала от меден едножилен проводник(може и посребрен) със свързани проводимо (споени) краища. Акумулира и извежда в пространството енергията, предизвикана и концентрирана от сферите на хармонизатора в центалната част на обема, образуван от тях.Има значение посоката на навиване(по часовниковата стрелка, гледано отдолу нагоре).Дължината на ползвания проводник е 4 х дължината на ринговете (окръжностите) на хармонизатора.
Изображение
НЕУТРАЛИЗАТОР
Устройство, блокиращо разпространението на вредните за живота полета, създадени от геопатогенни зони или технически структури.Може да се разглежда като вид енергиен филтър.

[чакаме снимков материал...]

ОРГОННО ОРЪДИЕ
Устройство, използващо насочен лъч от положителна за природата енергия, който се създава основно от големи кристали (единични или организирани в определен порядък).Има и други ефективни способи на изработка. Действие - утилизиране на химикали в атмосферата, успокояване и нормализиране на мощни климатични фронтове, предизвикване на валежи.Опростено- локален "КОРЕКТОР НА КЛИМАТА".Може да предизвика облачност, валежи и бури, както и да ги предотврати-зависи от начина на изработката (вид честотна настройка).
Изображение Изображение Изображение
ОРГОНЕН ЛАЗЕР
Оргонно оръдие с концентриран лъч и усилено действие чрез високочестотно манипулиране на пространството около кристала или активния елемент.
Изображение Изображение
ОРГОНИТ
Всяко устройство, което концентрира или създава положително за природата и човека поле около себе си.
В общоприетия случай точно с това име се наричат малки предмети, съставени от кристали, мед, алуминий, желязо и други, обединени в едно с епоксидна смола.
Действат на малки разстояния - от сантиметри до около два километра максимум.
http://star07.in/star07/orgonit.pdf
Изображение Изображение Изображение

ХАРМОНИЗАТОР
Устройство, създаващо и излъчващо положително поле в голям периметър. Изработва се от мед и сребро. Променя, преобразува и връща в норма (хармонизира) природните полета, като сферата му на действие може да достигне стотици километри, но концентрираното му, ефективно действие е около 3 километра. Подпомага и ускорява естествените природни процеси за преобразуване на вредни емисии и полета.
Състои се от 3 двойки усукани (в посока по часовниковата стрелка) медни проводници със строго фиксирана дължина(1 кубит най-често) и минимално допустим градус на усукване(45 градуса).Възможни са конструктивно и други видове.Усуканите двойки образуват окръжности, свързани "проводимо". Окръжностите се пресичат на около 60 градуса във вертикалната ос на устройството, където се поставя и АКУ-ВАК бобината,ориентирана с + нагоре.
Изображение Изображение

КУБИТ
Линейна мярка за дължина, използвана в оргонните устройства. 1 кубит=524 mm.(52.4 sm.)
Има древноегипетски произход и предположение, че е мярка, спомагаща за създаване на честотни резонанси при провеждането на оргонната енергия.Може да се предположи, че е хармоник (кратно) на позитивните оргонни вълни?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Атос,

Гледах темата и смятам, че за момента е по-добре да я оставим така, за да се съберат повече определения и мнения.
Когато решим, че е що-годе пълна - ще събера пстовете ти на едно място и ще направя тема, която да се показва в основния изглед на форума.

Хубав ден! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
atos
МненияCOLON 15

Мнение от atos »

Ок, само предпоследния ми пост трябва да се махне...че последния, който е по-пълен го дублира...
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Относно неутрализатора, дето чакал за картинка - може лесно да се сложи от сайта ми. Такива неща правят още един-двама в Б-я, но не работят на същия принцип, а създават пространствено поле - което е недостатъчно. Неутрализаторът прави активна позитивна оргонна зона, подобно на модулна кутия К3, но с по-различна структура и влияние. Зоната блокира далеч по-слабите негативни геопатогенни влияния като ги неутрализира по повърхността на пода, стената или тавана /зависи на каква повърхност се сложи неутрализаторът/.
http://jiznenost.com/Neutralizator.html
И преди да се прави какъвто и да е речник, смятам че трябва човекът който го съставя да познава практически материята - иначе стават грешки, та и смешки. На колегата atos със сигурност му е рано за това.
Поздрави
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Аз бих предложил да се дават само общи определения (както е направил Филип), колкото да има общоприета терминология и да става ясно кой за какво говори. Навлизането в подробности (като ъгли, съотношения, дължини) при подобен речник слага рамки на мисленето и убива творческия елемент. Такива подробности има много из форума и то в конкретен контекст. За да се разберат нещата, далеч по-полезно е да се проследи една тема в развитието й (ако и да отнема повече време), отколкото да се прочете готова рецепта. Готовите рецепти са полезни за хора, които искат да направят нещо, но нямат време или желание да задълбават в процесите (или просто искат да започнат с правенето на нещо и после да навлизат в дълбочина), няма лошо.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
atos
МненияCOLON 15

Мнение от atos »

Явно подобна тема е ненужна на този форум.Ок, спирам да пиша каквото и да било.Идеята ми беше, че погледът ми е именно на човек, не достатъчно познаващ материята.И като такъв съм най-близо до читател, случайно попаднал на сайта.От тази гледна точка, аз най-добре разбирам проблемите на "неразбиращите"...и най-добре мога да го сведа до популистичното възприемане на масата читатели.
Освен това се опитах да комплицирам информация от хора, които явно са навътре в нещата-не правя свободни съчинения.
Ако стават "грешки, та и смешки", те не биха били от мен (специално за тази тема).
Нормални са и поправките от някой по-знаещ...Мислех, че сайтът няма затворена насоченост, за което ще ме извините - явно съм се заблудил.
Спирам вече, защото и без това се разводниха много нещата, нищо лично, успех в затворената ви общност :hola:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Колега Атос, много бързо се обиждаш! По-бързо и от мен :smileylol: Идеята ти е хубава разбира се. Предполагам, че Кадуцеус имаше предвид, че за по големи разяснения, трябва да ги пишат хора, които са по навътре. Иначе идеята за кратко обяснение на даден термин е добра според мен и добре си го направил със снимки. :) Въпроса е по скоро, когато някой нов види думата хармонизатор например и не разбере всичко от краткото обяснение, да не тръгне да отваря нова тема или да задава въпроси обсъждани многократно, само защото го мързи да чете. Не ми се вярва, като напише в търсачката думата да не намери нищо. :)

Нашето общество е затворено за затворени мозъци, какъвто явно ти не си, така че давай да продължаваме напред! :)
BUTTON_POST_REPLY