Шаубергер Открития Разбирания - обсъждане

Исторически аспекти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Шаубергер Открития Разбирания - обсъждане

Мнение от hyparh »

В тази тема са преместени въпроси и мнения от темата "Шаубергер Открития Разбирания" - http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=6&t=130
Доста интересни разсъждения, Фил. Макар, че сега като ги чета някъде започва да ми се губи нишката :D Сигурно защото съм уморен. Утре ще ги прочета пак на бистър ум.
А относно следния цитат:
Philip написаCOLON От повече от сто години е известно, че водата създава йонно излъчване, когато стремително се спуска по система от прави тръби под налягане. Но до сега не е известно, че ако това излъчване се пречупи от филтър от твърдо вещество (примерно твърд парафин), а след това се насочи във вакуумпровод, то тогава то се отразява от неговата вътрешна повърхност, пораждайки тъмно червено, силно пулсиращо сияние, което се вижда, ако се гледа тръбата в тъмнина. Ако тези лъчи преминат през лайденска стъкленица и след това се вкарат в негорими течности или газове, те ще ги запалят!
Тъмночервеното излъчване не е ли свързано с големи количества DOR? Също какво представлява този вакуумпровод?
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Шаубергер Открития Разбирания

Мнение от Philip »

hyparh написаCOLONДоста интересни разсъждения, Фил.
Нали ти е ясно, че не са мои, а на Виктор Шаубергер :D
Превеждам текстовете на български, като ре редактирам (със съдействието на Шаубергер) нарочно направените промени при публикуването им.
hyparh написаCOLONТъмночервеното излъчване не е ли свързано с големи количества DOR? Също какво представлява този вакуумпровод?
Не съм го виждал :D Може и да е на съвсем друга основа.
Тръба. Явно трябваше направо да го напиша по друг начин, но реших да запазя оригиналния текст на това място.
Когато се събере повече преведен текст - ще се изяснят много от нещата :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Хора, начина, по който представям работата на Шаубергер достатъчно разбираем ли е?
Ако смятате, че трябва да е по по-различен начин - казвайте. Сега превеждам и намествам, така че - сега е момента.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Според мен няма нужда от промяна в представянето, екстра е така. Аз поне с интерес очаквам следващия превод.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Всичко е ОК и е много ценно. Браво на теб, продължавай - пък на който му е дошло времето, ще разбере! Чакам да свършиш че да добавя това-онова, ама май няма какво :) Човекът си го е казал едно към едно.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Филип , много е добре :P :P :P
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

:doubleup: :worship:
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

С последния превод "изби рибата" :cheers: :camera:
Не си криви душата и кажи дали реално вече работиш по Климатора? И ако работиш, докъде с стигнал?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Никога не си кривя душата :tongue: :sympathi:
Работя по много неща. Специално за това - единия от чарковете ми е готов от поне половин година. Нямам време да продължа :doh:
Когато се удължи деня и има повече светло време след работа и повече преди работа - може би част от нещата ще получат още по някой чарк :smils: :smileylol:
Имам поставена диагноза :medical: ТЛВ - (Тежка Липса на Време) :wonky:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

http://www.youtube.com/watch?v=uvg0_6gx6kg
Всеки, който иска да види действащи шаубергерови устройства - може да ги види на този линк и продълженията му.
Това е Фриц -този, който споменавам от време навреме. :sympathi:
Той е единствения, който е разбрал принципите и обясненията на Шаубергер, прави такива устройства и ги ползва.
В това видео примерно действащ климатор е показан от третата минута натам. Ползва подобно у-во и за създаването на атомарно разбит въздух, който добавен към нормалния атмосферен въздух преди влизането в цилиндрите е супер гориво, както казва и Шаубергер. Човека си кара с това колата.

С превода и обясненията, които давам, се надявам, че давам шанс и на нас да разберем какво е обяснявал Шаубергер и естествено - да направим такива устройства.
Те са много прости и елементарни, стига да си разбрал принципите и да ти е гъдел да Правиш! :hola:
Днес ако успея - ще вкарам нужните рисунки, чертежи и скици в съответните ми писания досега. Вече стана наложително. Досега прескачах, защото нямам времето да обработя и вкарам такива, докато пиша текста.

Хубав ден! :sun:
BUTTON_POST_REPLY