Кой може да вижда оргонната енергия?

Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Кой може да вижда оргонната енергия?

Мнение от hyparh »

Не като усещане, а буквално :) Знам, че по-чувствителните я виждат сравнително лесно и дори различават отделни цветове. Евентуално може да се забележи от повечето, престояли 3-4 часа в напълно тъмно помещение, като бледо сияние, излизащо от съответния предмет. Някои твърдят, че сънгейзинга (sungazing) помага да се развие способността да се вижда етера. Сега попаднах на една такава тема в warriormatrix. Някои виждат оргона като трептяща мараня, други като стрелкащи се сферички (orbs), които може би са сияещи биони? Трети се взират в оргонни устройства в тъмни помещения. Един пише за ясно видима мъгла, стелеща се от неговата PowerWand. Наподобявала студена мъгла от сух лед или течен азот. Когато си прокарал ръката през нея, видял как се разстила около нея. Предполагам е видял оргонна пара, понеже той самия не знае как да нарече този тип оргон.
С мощните устройства, които се правят тук (ГОП-ове примерно), предполагам някои от вас вече са виждали добре оргона. Ще ми е интересно да споделите как и при какви условия :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Кой може да вижда оргонната енергия?

Мнение от icrow »

Ми аз лично въпросната мараня я виждам но около 2мм от повечето органични материали. Обаче парата не я виждам още. А съм толкова нервен човек, че трудно мога да седна да медитирам. :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Като съм във форма, виждам парата и полето. Също и насочен лъч, когато не е твърде тесен. До цвят още не съм го докарал с изключене на няколко отделни случая, но има надежда :D За по прости измервания почти вече не ми трябва махало, усещам енергията като особен електрически ток, дори и с очи дистанционно без да пипам. Но трябва да съм се наспал и да не ме е ядосала жената нещо, че паля от половин оборот понякога :lol: Господ ми праща дразнители постоянно, сигурно за да се развивам :lol: :lol: :lol:
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Тая нерва да не идва от многото оргон, че нещо и аз напоследък съм в превъзбудено състояние :lol: Всъщност ми хрумна нещо, което може да проработи поне за фотографиране на оргона. Имам огледално-рефлексен (DSLR) фотоапарат, с който мога да правя неограничено дълга експозиция (докато падне батерията). Предполагам сте запознати, но все пак да кажа - това е когато апаратът си отвори блендата, "поема" всичко, което попадне върху фотоматрицата по време на експозицията, и го предоставя като една снимка накрая. По този метод се снимат светкавици от гр. бури, както и звезди и разни бледи обекти (галактики, мъглявини и др.) по нощното небе, защото при дълга експозиция апарата успява да улови съвсем слаби количества светлина, невидими за човешкото око. Зачудих се дали тази техника ще свърши работа за фотографиране на оргона. Примерно се поставя оргонит или някой ГОП, заедно с фотоапарата, в напълно затъмнено помещение (или някакъв шкаф) и се пуска да си прави една да речем двучасова снимка. Това човек не може да го постигне ако ще две седмици да не излиза от килера :D Все пак е възможно тук да е намесен човешки фактор - машина да не успее да "засече" оргона. Тази "мисия" ще успее само ако при излъчването от етера са намесени и фотони.
Определено трябва да се опита :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

А, не! От оргона насам съм доста по уравновесен и спокоен. :lol:
Имаш апарат действай!
juliang
МненияCOLON 62
Регистриран наCOLON Пет Дек 27, 2013 7:15 am

Мнение от juliang »

Дори и да са намесени фотони, то не значи че апарата ще ги улови.
Какъв е? Цифров или с лента? Щото и в двата случая фоторецептора е пригоден да улавя само светлина във видимия за повечето хора спектър (освен ако не е предвидено нещо друго още при производството). Обикновения апарат няма да улови светлина с дължина на вълната близка до инфрачервеното или ултравиолетовото излъчване.
А ако е цифров... няма модел който да не извади "шум" при нулева осветеност и дълга експозиция. Така че там ... вероятно паразитните "съчинения" на матрицата ще са повече от реално уловените лъчения (ако ги има изобщо).
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Цифров е - Canon 400D. Така е, зависи от дължината на вълната на фотоните. Ако се държи прекалено дълго действително съчиненията :D ще вземат надмощие и най-много цялото поле да светне от шумотевица. Трябва да се опитат различни варианти и да се нагоди златната среда преди да е светнала снимката дали ще се улови някакво излъчване около предмета. Ако имах активно охлаждане на матрицата щях да имам доста по-голяма свобода. Тези модификации ги правят за астроснимки.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Снощи си направих експеримент - наредих пирамидалния оргонит и кутийка ОК-Магнум от Кадуцеус. Сложих ги на стол с фон към стената и пуснах апарата на около 40 минути експозиция при ISO200. Стана тъмна (и шумна) Индия, но няма начин :D Приложих агресивна обработка най-вече на контраста, за да изпъкнат контурите на предметите. Единствената светлинка, която беше в помещението, е индикаторния зелен LED на апарата. При разглеждане на резултата ми направи впечатление зеленото сияние в горната част на снимката, но се оказа, че е от LED-а - правих снимки без предметите и беше същото.
Все пак ми е интересно при такава дълга експозиция дали се получава натрупващ ефект и при замерване на снимката енергиите да се изкарат многократно завишени, отколкото всъщност са? Например ако снимам на 40 мин. една малка крушка 1W, на финалното изображение може да излезе с интензивност като за 100W или повече. Дали това важи и за оргона?
111.jpg
111.jpg (827.76 KiB) Прегледано 18280 пъти
222.jpg
222.jpg (856.89 KiB) Прегледано 18280 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Навремето четях рески списания и едно от тях беше сп. "Природа и человек" Там имаше теми за изследванията на академиците Сочеванов и Охатрин и снимки в една статия на активирана микролептонна /оргонна/ обвивка, която ясно се виждаше като ореол. Накратко - въртяха с високи обороти масивен метален конус, който беше в тъмно помещение и пускаха през тесен процеп плосък вергикален лъч светлина да мине през помещението и конуса. При статичен конус нямаше нищо на снимката, но при въртящ излизаха две активирани ореолни зони подобни на стоящите вълни на де Бройл, които описва В.С.Гребенников /при структури с ЕПС излъчване или както ние му викаме, оргон в полева форма.
Така че, ако искаш може да спретнеш нещо подобно и да цъкнеш пак снимка, за да се види по-ясно активната област над концентраторите
Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Да, един от опитите на Гребенников включва въртящ се пумпал с издълбани дупки на няколко места. При завъртане ЕПС ефекта се усилва многократно. Но е логично да действа и с други излъчватели, които не включват кухини. И този опит съм си го драснал в бележника като такъв, който трябва да се пробва, само трябва да реализирам въртящата установката.
А лъчът за какво е бил, не е ли по-добре да е напълно затъмнено помещението? Че с допълнителна светлина винаги има шанс за разни отражения и "игра на светлината".
BUTTON_POST_REPLY