Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Независимо отопление

Мнение от Philip »

Брей! Кадуцеус! В какво училище си учил? :D
Надявам се това вече да ми е последно преправяне на системата за камината :lol:
Реално то е подобрена версия на първото, което направих :lol:
Сега ще чакам студени дни и нощи :lol:
1.jpg
1.jpg (107.55 KiB) Прегледано 8997 пъти
2.jpg
2.jpg (91.72 KiB) Прегледано 8997 пъти
Днес успях и да се позабавлявам с това, за което писах вчера.

Не успях да "светна" от загряване тръба, но я загрях здраво :D
За първи резултат с подръчни средства го считам за отлично постижение :lol:
Схванах принципите на ставането :D
И още нещо. Оказа се, че няма никакво значение дали е тръба или листов материал ;)
Това веднага дава фронт за най-различни вариации :lol:
...Пък на мен - това ми дай - да преоткривам топлата вода или колелото - на кой както му харесва! :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Хубава тръбна "закачалка" си направил :D Радвам се че работи добре, пожелавам много топли дни и нощи с минимално количество дърва и най-важното - намалена работа по слагането им в камината :)
Успех с Фуко и нагряването! Май го учихме в реалната гимназия ориентировъчно през 1980 г., но не съм сигурен щото не си пия Гинко Билобата редовно :lol: На такъв принцип има спасителни асансьори от високи сгради в САЩ. Представляват защитена площадка със постоянни магнити и алуминиева вертикална релса до земята. Скачаш вътре, освобождаваш спирачката и падаш бавно и безопасно поради спирачната сила от токовете на Фуко в релсата ;)
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

http://www.youtube.com/watch?v=06iCfowinUM Това обсъждали ли сме го, че не помня? :lol:

Сутринта, до като отивах към първия адрес, който беше до мономента "Знаме на мира" (камбаните) там за тези, които не знаят е гора - парк. И гледам гори огън между дърветата. Отидох да вида какво става и някой си беше запалил плик с боклуци и го беше оставил да си гори без надазор, защо не. Вътре имаше някакви пластмаси, и като се опитах да ги залея с вода, за да загася оганя водата влизаше явно в реакция и ставаше огромен пламък всеки път, когато го залеех. Все едно беше напалм. :lol: Добре че имах кирка да го заровя. Въпреки, че всичко беше добре заскрежено наоколо, огъня се беше разпрострял доста.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Гадове :evil:
Прецакал си на някого работата. Човека е искал да си разчисти малко площ от дървета за заведение, а ти си го прецакал. Засрами се! :lol:
От такива като тебе не върви икономиката ;) :lol:

А това от видеото тук поне не е обсъждано.
...Но аз реално нищо не можах да схвана :oops:
Един път, че не съм на ти с разговорния английски, за разлика от техническия, а второ, че звука е много кофти :lol:
...На крива ракета... :lol:
Обясни моля те каквото си схванал от тази система :D
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами до колкото разбирах докарва метала на сферата в трептящ резонанс, с звук с някаква пищялка. Говори и за точката на Кюри. Интересното е че супер бързо загрява такова голямо количество вода с толкова малко вложена мощност. Същата компания гледах имат някакъв токов генератор, само че с полусфера. :lol:

ПП
Довечера, като се върна ще сложа слушалките и ще преведа, до колкото мога, че наистина много гадно му се разбира.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Значи сферата е направена от нераждаема стомана. От страни има някакъв резонатор, който чрез 9 волтовата батерия стартира верижна реакция в метала и почва да се загрява. Батерията е нужна само за стартиране на процеса. В средата това което влиза е отрицателна входяща пробка, която служи за да регулира вибраците от вън с вътрешните (не го разбрах добре). Консумира 0.18А DC. Може да се ползват и други волтажи. Идеята е възникнала от научните трудове на Кюри. Както се изрази вибрационна физика. Можело да произведе 30 галона топла вода за 1 час. Може да се използва и за производството на електричество и водород. Накрая казва, че и Тесла го е бил направил години преди Кюри.

Ако някой има желание мойе да го преслуша, ако не съм разбрал или съм пропуснал нещо да допълни. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Това е нещо като звънеца на дядото от Нова Зеландия Питър Дейви, но в по-добре изглеждащ вариант. Вероятно ползва същия етелно-механичен резонанс като него. Имам няколко звънеца из гаража за този проект, но не ми стига време да го почна :) Действайте вие ако ви идва отвътре, пък аз ще чакам да ми дойде музата някой ден
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

* * * * * * *
В А Ж Н О

За който е с отопление на дърва! :D
Сложете мед в зоната на горене - тръба, плътно ф, плочка - каквото имате и можете да намерите.
Просто го метнете там, където горят дървата.
Пък някой ден ако се видим - ще черпите по бира :D

...И чакам отзиви! :D
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Philip написаCOLON* * * * * * *
В А Ж Н О

За който е с отопление на дърва! :D
Сложете мед в зоната на горене - тръба, плътно ф, плочка - каквото имате и можете да намерите.
Просто го метнете там, където горят дървата.
Пък някой ден ако се видим - ще черпите по бира :D

...И чакам отзиви! :D
Хубаво! Ще пробваме. Но само кажи, къде точно да поставим медта? В огнището, всред самата жар ли, или можем да закрепим медта отдолу на скарата, за да не пречи?
Какво става, ако медта е окислена? Нужно ли е почистване преди поставянето?

И кажи, за какво иде реч, де! Недей да ни мъчиш! :cry: :evil: Да не би да става дума за напълно бездимно горене?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

И на скарата отдолу става, но ефекта е по-слаб. Най-ефективно е върху скарата, под дървата :D
Нищо и няма на медта ако е окислена. В огъня така или иначе каквото трябва ще и изгори, каквото трябва - ще се окисли :lol:
...Иии - нищо не казвам. Който иска - да го направи. :D Няма да ме "благославя" - сигурен съм :D
BUTTON_POST_REPLY