Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от caduceus »

Здрасти ivchak
Разбира се, всеки може да си прави каквито иска неща, затова даваме инфо тук и работим кой колкото може. Аз обаче се опитвам да направя всеки продукт по стандартизирани критерии - т.е. всеки да е еднакъв на 100% с другите, затова не искам подобните изделия които си правим за лично ползване да се казват по същия начин. Това според мен подвежда читателя. Затова не смятам че е редно и някой да си кръщава изделията Горивен оптимизатор и т.н.
В момента съм започнал процедура за регистрация на няколко такива търговски марки, за да се защитят правно няколко наименования. Освен това в скоро време ще има и холограмна защита с уникален номер на всеки мой продукт - като се почне от четирите вида горивни оптимизатори, та до кутията ОК. Инвестирам средства и във тестове в специализирани лаборатории и институции - например пътните изпитания в Технотест, химико-физични такива за обработена вода, както и за обработено гориво - всички естествено придружени със съответните разходи. Отделно патентна защита на засега две заявки, които предстои да станат международни след по-малко от година - а там нещата са съвсем сериозни и нелеки.
Затова смятам, че не е правилно да се слагат на един кантар и с едно име нещата, които си правим в къщи за лично ползване и това, което се произвежда като стандартни продукти със съответното качество /което ще се подобрява постоянно като външен вид, а и като полезно въздействие/.
Дано ме разбереш правилно - и ти, а и колегите които експериментират с такива изделия. Нямам намерение да разсърдя или обидя никого, просто уточнявам позицията си. Освен това мисля, че това е логичното развитие на всичко ново и полезно. Винаги се минава по този път - през визия, експерименти, прототип, подобряване, технология, производство, разпространение на пазара. Всичко, което е останало на етап експеримент или прототип, явно не е жизнеспособно в реалния свят и не заслужава внимание. Затова аз се опитвам да мина по целия път на развитие на един продукт - и смятам че съм прав. Прекалено много добри продукти са останали само на идея или прототип, защото не са технологични или прекалено сложни за производство, а най-вече защото няма кой да организира и направи нещата така както следва. По правило всички изобретатели искат да вземат едни пари единствено срещу акъл как се прави съответното "велико" нещо, обръщащо според тях света наопаки, като в най-добрия случай имат нескопосан прототип /а обикновено само идея/. Това просто не е логично - затова реват, че никой не им дава големите пари и се правят на неразбрани страдалци. Аз минах през този етап преди 12 години, когато имах преговори с GE и отказах един 5 000 долара за идея, която при реализация даваше икономически ефект над 90 млн. годишно. Хората бяха прави, а аз не - но го разбрах едва преди три-четири години, когато започнах да произвеждам оптимизаторите ми. Нямаш ли краен пазар, идеята ти не струва почти нищо. Продукти много, предприемачи малко - а точно от това има нужда тази изстрадала от политици, бюрократи и всякакъв род измамници страна.
След това малко лирично отклонение, нека се върнем на практиката.
Понеже разводняваме темата, нека тук обсъждаме динамичното зареждане на водата и тръбите на Филип, като най-напреднали в момента от всички подобни реални изделия. Т.е. нещо което работи на практика, може да се пипне и е направено в съответствие с правилната теоретична база. И което предстои според мен да се използва на практика в реалния живот, защото е полезно и заслужава това.
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Привети :D
Може би не да се обсъждат и предлагат подобрения само по тръбите, а по всякакви устройства, действащи по принципите на Виктор. За останалите неща, които са също суперски и които всеки от нас си прави ей така, между другото :lol: няма лошо да има друг раздел и тема.
Не пиша няколко дни, защото чета и вниквам в разбиранията на В.Ш. Това си е абсолютно ново разбиране на заобикалящото ни и случващото ни се. ...И е вярно! :D
Не че не правя през това време тръби де :lol: . Вече насмогнах за роднините, така че сега следва един нов опит за по-различна тръба според новоразбраното и естествено снимка с молба :lol: .
Вече мога да кажа, че почти разбрах логиката на света според Виктор, както и тръбите от листова медна ламарина ;) Вече ми е ясна и разликата между репулсин и репулсатор :lol: :lol: :lol:
.........Лелеееее - много вечета станаха вече :lol:
Хубав ден засега! :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Хахахаха. И други работят по темата, само дето не съобщават,че това е от знанието на Виктор.
Човекът си го е описал абсолютно точно как да се направи точно това! :lol:
"Исследователям впервые в мире удалось получить бензин из чистого воздуха"
Ето и линка:
http://earth-chronicles.ru/news/2013-06-11-45338
;)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

И вероятно ще се окаже, че процесът им не е енергоефективен :) Ние ще го направим по стария начин, без химия - само със знания, солена вода и картофени обелки или дори екскременти - както го е правил Виктор. Е, ако не ни се белят картофи или събират л..на, ще сложим за по-лесно 0,5 до 1% нафта или бензин за информационна матрица :D
Последно това го направих с 5% бензин 95 преди година-две, но ще го намаля още де - работя по въпроса. Ако не ме изпревари Филип де :) Но все тая кой ще пробие до 0,5% или дори до 0,1% матрично вешество - нали сме дистанционен екип все пак. В тая връзка мисля да навъртя пак една-две восъчни матрици, за да покажа със снимки процеса на правене на идеалната имплозионна тръба - но нещо времето е кът напоследък.
Поздрави и успехи!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Точно с С,Н и О също го описва :D И още двата метода, за които говориш :D
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Така де, с гърнето, газовете и биметалният импелер - в дълбоката маза, дето е с температура до +4 градуса :) С тръбите и многократно преминаване е по-лесно.
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Сега вече тръбите изглеждат така - готови за свързване в бани :D
P6160769.JPG
P6160769.JPG (59.46 KiB) Прегледано 5778 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Поздравления за изделието - както каза един колега навремето, когато пуснах оптимизаторите - "Така се прави!"
Еднакви, с добър външен вид, затворени в хубава кутия. Прекрасно! Сега обаче почва борбата по внедряването :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Това е минат път, caduceus :D
Няма да ми се налага да откривам топлата вода :D
Сега... :D - една тръба по обяснения от Виктор :D
Дясно въртене на тръбата; Дясно завъртане в пространството; Вход - лява капка, затворен профил; Среда - отворен профил; Изход - дясна капка, затворен профил
Ха да видим сега :lol:
P6210780.JPG
P6210780.JPG (92.11 KiB) Прегледано 5730 пъти
P6210781.JPG
P6210781.JPG (70.84 KiB) Прегледано 5730 пъти
P6210784.JPG
P6210784.JPG (68 KiB) Прегледано 5730 пъти
МОЛЯ ... :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей Филип, завиждам ти за трудолюбието :P Свършил си прекрасна работа - поздравления !!! От няколко дни се опитвам да измервам по скала подобна на скалата на Кадуцеус(дано не се разсърди :lol: ) Мисля , че съм максимално близо до истината :D Според мен водата е 9.995 от 10 .И аз ще чакам да видим какво ще кажат баш майсторите :lol: :lol: Бъди здрав !!!
BUTTON_POST_REPLY