ЗА ТЕЗИ,КОИТО НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВЯТ ГОЛЯМ ГЕНЕРАТОР
Няма смисъл да правите ротор,като този показан на снимката с фрезата.
Може да го направите то ПВС 5-6мм и с магнити от http://www.pramiz.com/framPlistbg.html
Поставете по четири в отвор.
_
_______кат.№ 04.045
Материал:_ Hfer 30/22
Размери: __A30 x B20 X C5 mm
Намагнитване: Двуполюсно по оста C
Особености: Повърхнини 30x20 шлифовани
Може да се направи и от друга пластмаса стига да е достатъчно здрава,
но трябва да се изработи на струг.Това е ротор....
Като е за една бобина отворите за магнитите може да се направят и с
пилата.В този случаи не е фатално, че разстоянието между тях няма да е еднакво
Ако се затрудняват с платката нека се обадят.
Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Re: Двигател на Бедини
Моя ротор е от ПДЧ. Имам един въпрос: Северния полюс трябва да е навън. Кой реално е северния полюс ако го търсим с компас?
- Прикачени файлове
-
- WP_20150119_10_04_43_Pro.jpg (1.59 MiB) Прегледано 5832 пъти
-
- WP_20150119_10_03_46_Pro.jpg (1.42 MiB) Прегледано 5832 пъти
Би трябвaло дa е този кaрaй, който го сочи южния полюс нa компaсa
Когато купувате магнитите искайте продавача да ви маркира S-N на единия магнит,
за да можете по лесно да ги ориентирате на ротора.
Става и с компаса, но е малко объркващо.Към северния полюс на
земята сочи южния на компаса.Ако ориентирате магнитите с компас,
трябва да не доближавате много магнита защото ще повредите компаса.
за да можете по лесно да ги ориентирате на ротора.
Става и с компаса, но е малко объркващо.Към северния полюс на
земята сочи южния на компаса.Ако ориентирате магнитите с компас,
трябва да не доближавате много магнита защото ще повредите компаса.
За ориентация на магнитите има уреди http://www.cy-sensors.com/PoleDetector.htm
https://translate.google.bg/translate?h ... _sacat%3D0
https://translate.google.bg/translate?h ... _sacat%3D0

Ако ориентирате магнитите с предварително маркиран магнит.
Трябва да знаете,че два северни се отблъскват
а северен и южен се привличат.
Здравейте колеги, приятно ми е да се присъединя към форума. Имам няколко въпроса към Гого1.
1) Защо не се използва генератор на импулси за включване и изключване на бобините, а се използва механична система от ротор и магнити? Дефакто магнитите служат само за индуктиране на отпушващо ниво за транзисторите, което от своя страна представлява синусов сигнал и до голяма степен транзисторите не работят в ключов режим а в усилвателен.
2)Формата на сигнала от колабирането на магнитното поле е игла нали така? В момента в който започне зареждане на акумулатор вътрешното му съпротивление е много малко и тези игли вече не са игли, тъй като разредения акумулатор се явява филтър на тези високоволтови импулси.
3)Възможно ли е да публикувате данни за времето на заряд и разряд на задвижващия и зареждания акумулатор. Т.е. при работа на бедини генератора, да речем 5 часа, напрежението на задвижващата батерия е било еди кво си и е паднало до еди кво си, съответно зареждана батерия е била в началото еди ква си и след 5 часа е станала еди ква си. И да се спомене за капацитета на акумулаторите, все пак да се знае какви амперчасове са опитните батерии.
Благодаря , надявам се за отговор и ще се радвам да дискутираме.
1) Защо не се използва генератор на импулси за включване и изключване на бобините, а се използва механична система от ротор и магнити? Дефакто магнитите служат само за индуктиране на отпушващо ниво за транзисторите, което от своя страна представлява синусов сигнал и до голяма степен транзисторите не работят в ключов режим а в усилвателен.
2)Формата на сигнала от колабирането на магнитното поле е игла нали така? В момента в който започне зареждане на акумулатор вътрешното му съпротивление е много малко и тези игли вече не са игли, тъй като разредения акумулатор се явява филтър на тези високоволтови импулси.
3)Възможно ли е да публикувате данни за времето на заряд и разряд на задвижващия и зареждания акумулатор. Т.е. при работа на бедини генератора, да речем 5 часа, напрежението на задвижващата батерия е било еди кво си и е паднало до еди кво си, съответно зареждана батерия е била в началото еди ква си и след 5 часа е станала еди ква си. И да се спомене за капацитета на акумулаторите, все пак да се знае какви амперчасове са опитните батерии.
Благодаря , надявам се за отговор и ще се радвам да дискутираме.
Здравей galaxy!
Аз сигурно месец се опитвах да пусна Бедини без магнити с генератор на правоъгълни импулси. Получаваше се точно както казваш, махам + от клемата на зареждания акумулатор и се появяваха игличките. В момента в който го закача и изчезваха, като оставаха съвсем малки импулси. Бобините са без сърцевина. Пробвах с различни дебелини на проводника и с различен брой навивки. Слагах сърцевина и магнити отгоре и отдолу на бобините и нищо. Така и не успях да го накарам да тръгне като хората. Реално дава повече отколкото дърпа, но при 0,006А на входа какво да очаквам на изхода? Не става за възстановяване на батерии, нито за нормален заряд. Изчерпаха ми се идеите и за това сега си правя с магнитен диск. Имам някаква идея защо с магнитния ротор нещата са по различни, но ще оставя Гого да отговори.
Поздрави!
Аз сигурно месец се опитвах да пусна Бедини без магнити с генератор на правоъгълни импулси. Получаваше се точно както казваш, махам + от клемата на зареждания акумулатор и се появяваха игличките. В момента в който го закача и изчезваха, като оставаха съвсем малки импулси. Бобините са без сърцевина. Пробвах с различни дебелини на проводника и с различен брой навивки. Слагах сърцевина и магнити отгоре и отдолу на бобините и нищо. Така и не успях да го накарам да тръгне като хората. Реално дава повече отколкото дърпа, но при 0,006А на входа какво да очаквам на изхода? Не става за възстановяване на батерии, нито за нормален заряд. Изчерпаха ми се идеите и за това сега си правя с магнитен диск. Имам някаква идея защо с магнитния ротор нещата са по различни, но ще оставя Гого да отговори.
Поздрави!
Точно за това ми стана интересно, как Гого е получил ефекта на Бедини. Аз за първи път направих генератора още 2009 година и от тогава до сега съм направил поне 20 подобни и нито един не можа да докаже свръхефективно поведение. Правил съм с въздушни бобини, бобини с магнитопровод, с външен генератор , с автогенератор на няколко от моделите съм постигал обороти от порядъка на 6000 - 7000 мин-1, съответно пробвал съм и на ниски обороти гледам, че Бедини работи с ниски обороти и не и не.... дано при Гого да се е получило....

След ,като генератора вече работеше много ми се щеше да махна ротора,
но се оказа,че без вихрушката от магнитни и електромагнитни полета на ротора
с магнитите и бобините не се получава нужния ефект.С генератор на импулси
работи,но зарежда много бавно въпреки,че честотата може да се вдигне много.
Като гледах на осцилоскопа импулсите въобще не бяха както с ротора.
Относно продуктивността му.С литиева батерия 11,8V- 4,8А след,като я възстанових
със същия генератор заредих за 50 минути 80Ач акумулатор,който преди това беше
изпразнен до 10,5V и можеше да заредя и друг.Важно е и това,че този 80Ач акумулатор
вече беше зареждан с Бединито поне 16 пъти и се зарежда бързо.