Моля, измерете ми това ...........
Re: Моля, измерете ми това ...........
Извинявам се, забравих най-важното - става реч за коефициенти. При ниските са 0-15, при високите също - от 0 до 15. Сега карам с 4/10. Кое с колко да намаля 

Aми предполaгaм същия коефициент сaмо, че с стробоскоп връщaш с делкото 1гр. 

Благодаря ти за труда и отговора. Считам, че 1 градус напред или назад не е проблем, щом съм го уцелил дотолкова. Просто не си струва да ходя да плащам за стробоскоп да светим за толкова. Поздрави 

Принципно е така. Мисля, че имаше елементарни схеми из нета как да си направиш стробоскоп, та да не ти се налага да плащаш и да можеш да настройваш, когато си искаш. 

Пускам тръбата на Атос, с която е провел любопитен експеримент с растение. Тръбата е медна с дължина един кубит, увита ръчно с кълчища по часовниковата стрелка. По моите замервания излезе, че по-силната енергия струи от левия (оголения) край, съответно колегата е затапил десния с алуминиева тапа. На снимките се вижда позеленяване на жълтото листо буквално за минути, когато към него е насочен оголеният край. Снимките са през няколко мин. със сумарно време около 20 мин.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Добра идея. Интересно колко "умряло" разстение може да се "съживи" така. Аз имам много подходящ обект за екстремни опити в таз насока.
Ако атос провежда отново същия или подобен експеримент, молбата ми е да ползва фотоапарата в режим на ръчна настройка (ако има такава опция, разбира се) без да пипа настройките между отделните снимки. Така ще можем да видим по-реалистично цветовете на отделните снимки една спрямо друга. Тук апаратът е правил корекции по усмотрение на софтуера и цветовете са предадени различно на отделните кадри - личи си по цвета на задния план.

Ако атос провежда отново същия или подобен експеримент, молбата ми е да ползва фотоапарата в режим на ръчна настройка (ако има такава опция, разбира се) без да пипа настройките между отделните снимки. Така ще можем да видим по-реалистично цветовете на отделните снимки една спрямо друга. Тук апаратът е правил корекции по усмотрение на софтуера и цветовете са предадени различно на отделните кадри - личи си по цвета на задния план.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Атос:
"Съжалявам, че не направих снимка преди първия опит- не предполагах,че ще има толкова бърз и осезаем ефект, спонтанен опит беше.Но мога да ти кажа, че отначало почти целия лист беше ярко жълт, като най-жълтият му участък от първата снимка.Забелязвам, че има и промяна на общия фон на снимките, което не мога да си обясня, правил съм ги по абсолютно еднакъв начин?
Все пак разликата се вижда в новопоявили се позеленели участъци от първата до третата снимка при внимателно разглеждане.
При по-нататъшно третиране почти нямаше промяна (позеленяване) ,но го отдавам на това, че листото се е наситило с оргон и няма накъде повече засега!
Ще продължа тези опити през половин-един ден, да видим докъде ще стигна?"
Съдейки по качеството, снимките най-вероятно са правени с GSM. Може би с промяна на цвета на листото към по-зелен, камерата автоматично се е настройвала да реагира по-добре на този цвят. Интересно е колко силно излъчва, предполагам е доста концентриран лъча, още повече, че Атос е успял да усети със сигурност излъчването, а не е усетил нищо при схемата с медната шина на Тесла (от която пък аз усещам доста силно).
На мен ми хрумна следния ъпгрейд
: една такава тръба (но по-късичка) се облепва с няколко редуващи се слоя текстилно и медно-сребърно тиксо. Предполагам ще стане още по-добре.
"Съжалявам, че не направих снимка преди първия опит- не предполагах,че ще има толкова бърз и осезаем ефект, спонтанен опит беше.Но мога да ти кажа, че отначало почти целия лист беше ярко жълт, като най-жълтият му участък от първата снимка.Забелязвам, че има и промяна на общия фон на снимките, което не мога да си обясня, правил съм ги по абсолютно еднакъв начин?
Все пак разликата се вижда в новопоявили се позеленели участъци от първата до третата снимка при внимателно разглеждане.
При по-нататъшно третиране почти нямаше промяна (позеленяване) ,но го отдавам на това, че листото се е наситило с оргон и няма накъде повече засега!
Ще продължа тези опити през половин-един ден, да видим докъде ще стигна?"
Съдейки по качеството, снимките най-вероятно са правени с GSM. Може би с промяна на цвета на листото към по-зелен, камерата автоматично се е настройвала да реагира по-добре на този цвят. Интересно е колко силно излъчва, предполагам е доста концентриран лъча, още повече, че Атос е успял да усети със сигурност излъчването, а не е усетил нищо при схемата с медната шина на Тесла (от която пък аз усещам доста силно).
На мен ми хрумна следния ъпгрейд

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Хипарх,
това, което казваш ще увеличи мощността.
И аз имам идея
Нещо подобно (без дръжката, естествено
), направено от мед или алуминий, в основата на тръбата (при тапата), без да има метална връзка между тръбата и него.
това, което казваш ще увеличи мощността.
И аз имам идея

Наблюдавам - анализирам - променям.
То ще излезе като усъвършенстван Уас скиптър, само и върха да му издокараме 

Аз съм наясно, че фотоапаратът (в gsm или не) ги прави тез номера, но молбата ми беше с цел и ние да видим по-добре ефекта. Ако няма ръчни настройки, то понякога може да се зададе поне дали балансът на бялото (white balance) да е автоматичен или фиксиран. Ако може да се фиксира в настройка, в която цветовете са що-годе нормални, би трябвало това да подобри нещата значително. Обикновено иконките в тази опция включват стилизирани изображения на слънце, облак, ел. крушка, луминисцентна тръба и/или температура в Келвини.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс