Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от stefan4o »

Извинявам се, забравих най-важното - става реч за коефициенти. При ниските са 0-15, при високите също - от 0 до 15. Сега карам с 4/10. Кое с колко да намаля :doh:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Aми предполaгaм същия коефициент сaмо, че с стробоскоп връщaш с делкото 1гр. :)
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Мнение от stefan4o »

Благодаря ти за труда и отговора. Считам, че 1 градус напред или назад не е проблем, щом съм го уцелил дотолкова. Просто не си струва да ходя да плащам за стробоскоп да светим за толкова. Поздрави :hola:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Принципно е така. Мисля, че имаше елементарни схеми из нета как да си направиш стробоскоп, та да не ти се налага да плащаш и да можеш да настройваш, когато си искаш. :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Пускам тръбата на Атос, с която е провел любопитен експеримент с растение. Тръбата е медна с дължина един кубит, увита ръчно с кълчища по часовниковата стрелка. По моите замервания излезе, че по-силната енергия струи от левия (оголения) край, съответно колегата е затапил десния с алуминиева тапа. На снимките се вижда позеленяване на жълтото листо буквално за минути, когато към него е насочен оголеният край. Снимките са през няколко мин. със сумарно време около 20 мин.
image-23FE_543436B0.jpg
image-23FE_543436B0.jpg (1.64 MiB) Прегледано 5569 пъти
image-900B_54351F77.jpg
image-900B_54351F77.jpg (411.32 KiB) Прегледано 5569 пъти
image-C65B_54351F77.jpg
image-C65B_54351F77.jpg (384.59 KiB) Прегледано 5569 пъти
image-53BD_54351F77.jpg
image-53BD_54351F77.jpg (384.96 KiB) Прегледано 5569 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Добра идея. Интересно колко "умряло" разстение може да се "съживи" така. Аз имам много подходящ обект за екстремни опити в таз насока. :lol:
Ако атос провежда отново същия или подобен експеримент, молбата ми е да ползва фотоапарата в режим на ръчна настройка (ако има такава опция, разбира се) без да пипа настройките между отделните снимки. Така ще можем да видим по-реалистично цветовете на отделните снимки една спрямо друга. Тук апаратът е правил корекции по усмотрение на софтуера и цветовете са предадени различно на отделните кадри - личи си по цвета на задния план.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Атос:

"Съжалявам, че не направих снимка преди първия опит- не предполагах,че ще има толкова бърз и осезаем ефект, спонтанен опит беше.Но мога да ти кажа, че отначало почти целия лист беше ярко жълт, като най-жълтият му участък от първата снимка.Забелязвам, че има и промяна на общия фон на снимките, което не мога да си обясня, правил съм ги по абсолютно еднакъв начин?
Все пак разликата се вижда в новопоявили се позеленели участъци от първата до третата снимка при внимателно разглеждане.
При по-нататъшно третиране почти нямаше промяна (позеленяване) ,но го отдавам на това, че листото се е наситило с оргон и няма накъде повече засега!
Ще продължа тези опити през половин-един ден, да видим докъде ще стигна?"

Съдейки по качеството, снимките най-вероятно са правени с GSM. Може би с промяна на цвета на листото към по-зелен, камерата автоматично се е настройвала да реагира по-добре на този цвят. Интересно е колко силно излъчва, предполагам е доста концентриран лъча, още повече, че Атос е успял да усети със сигурност излъчването, а не е усетил нищо при схемата с медната шина на Тесла (от която пък аз усещам доста силно).
На мен ми хрумна следния ъпгрейд :lol:: една такава тръба (но по-късичка) се облепва с няколко редуващи се слоя текстилно и медно-сребърно тиксо. Предполагам ще стане още по-добре.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Хипарх,
това, което казваш ще увеличи мощността.
И аз имам идея :smileylol:
t_1245332754_IMG_6453_resize_resize.JPG
t_1245332754_IMG_6453_resize_resize.JPG (94.96 KiB) Прегледано 5535 пъти
Нещо подобно (без дръжката, естествено :) ), направено от мед или алуминий, в основата на тръбата (при тапата), без да има метална връзка между тръбата и него.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

То ще излезе като усъвършенстван Уас скиптър, само и върха да му издокараме :lol:
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Аз съм наясно, че фотоапаратът (в gsm или не) ги прави тез номера, но молбата ми беше с цел и ние да видим по-добре ефекта. Ако няма ръчни настройки, то понякога може да се зададе поне дали балансът на бялото (white balance) да е автоматичен или фиксиран. Ако може да се фиксира в настройка, в която цветовете са що-годе нормални, би трябвало това да подобри нещата значително. Обикновено иконките в тази опция включват стилизирани изображения на слънце, облак, ел. крушка, луминисцентна тръба и/или температура в Келвини.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
BUTTON_POST_REPLY