Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Re: Независимо отопление

Мнение от skeleta »

Понеже хвърлих само едно око отгоре - отгоре, моля да ме извините ако е споменато някъде: Филипе, ако вкарваш само вода, без железни стружки, тел, или друго желязо, то водата ще влиза в реакция с решетката под дървата или с желязото по стените на камината ти. Така постепенно ще се изядат(изгният) и ще трябва да ги замениш.
За съжаление моята мембрана само пука и затова не се хваля още. Пукането означава че се произвежда водород, но количеството му е малко за да има стабилно горене. Утре съм намислил да направя подобна мембрана като на smsi-h. Само че няма да е със стружки, че моите са от фреза и ще станат много плътни, а с рабицова мрежа.

Поздрави!
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Филипе , направо е супер :D :D :D. Тъй както вървят нещата при вас с един кубик дърва ще изкарате зимата :lol: :lol: :lol: .Започвам да се замислям за къща с дървено отопление плюс слънчеви панели от бирени кутийки .Хем е еко, хем по-евтино. :D
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Тези дни попаднах на един форум където пишат за нагревателя на Питър Дейви и за още някакъв бойлер обаче темата е доста голяма , а е и на английски който не ми е много близък :evil:. Иначе, има доста неща за четене http://www.energeticforum.com/renewable ... ry-44.html
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Филипе, горят ли още дървата? :D
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Същите ли? :lol: :lol: :lol:
Ами - минаха в небитието :lol:
Чудех се сутринта да пиша ли, ама нещо се разминах :lol:
Отчет: ;)
- За първа сутрин откак я имам камината - два броя горящи дърва и температура в системата около 30 градуса. Иначе имах само жар и температура - между 20 и 25. Между другото, предполагам, че термометъра не ми е съвсем верен, защото водата завира при показание 85 градуса :lol:
- Сутринта пак опитвах снимки. Резултат - същия като при предишните.
Задачка:
Увеличаване площта на тръбите в активния обем с цел получаване на повече пара.
Обобщение: :lol: :lol: :lol:
Подаването на пара увеличава температурата, намалява нуждата от въздух, забавя горенето на дървата, прави изгарянето по-пълно.
...Между другото - увеличава се инфрачервеното излъчване - топлината се чувства на доста по-голямо разстояние от стъклото на камината.

Сигурно има и още нещо, но в момента не се сещам :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Браво Филипе, така се работи. Четеш, правиш, получаваш ефект и се радваш :D
Поздравления!!!
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

Извинявам се че се намесвам отново!

Пламъка на водорода няма как да го видите. До колкото си спомням е безцветен. При мене също се получи повишаване на температурата с около 10 градуса първия ден. Само че синия оттенък липсва. Той трябва да се получи от образуването на въглеводороди от свободния водород преди изгарянето му. поне това е идеята на руснаците. Така ще се усвои пепелта. На втория ден не си изчистих камината и ефекта беше само пукане без повишаване на температурата на водата. Даже дървата не искаха да горят както трябва заради парата. Първия ден също така наблюдавах следното: при намаляване на подаваната вода и пламъка намаляваше. При увеличаване на подаването се увеличаваше и пламъка до момента в които започваше да се чува съскане и пламъка рязко намаляваше. Това си го обяснявам с факта че водата е твърде много и изстудява желязото, поради което се прекратява процеса на окисление. На мембраната и трябват около 25 - 30 минути за да вдигне достатъчна температура. Преди това пускането на водата само пречи. През време на нагряването на мембраната огъня трябва да е възможно най силен. Колкото до въздуха, той винаги си намира откъде да влезне.

Това съм забелязал. На някой може да му е полезно.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

До колкото си спомням в затворена система и под налягане водата завира над 100 градуса, мисля че беше към 110, зависи от налагането, така че разликата ти явно е доста! И вчера тези дърва колко време горяха в крайна сметка?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

100 градуса - така е. При мен системата е отворена. Избягвам бомбаджийските технологии :lol: ...Ама не ми пречи, че не показва точно :lol: :lol: :lol: В крайна сметка необходимата ми температура на изходящата вода от камината е между 40 и 60 градуса по този термометър. Не ме бърка, че не е точен, като знам, че повече от 70 по него не трябва да минавам :lol:
А дървата от снимката, Айкроу, поддържаха добре температурата около 5 часа. След това сложих нови. Трябва да се има предвид, че температурата вече беше вдигната и те само поддържаха. Денят също беше топъл, така че и топлоотнемането от тръбите и радиаторите е било по-малко. Но определено от вчера слагам по-малко дърва, а температурата в къщата ми е по-висока. За момента не мога да кажа какво е намалението - трябват ми и студени дни -15; -20 градуса, за да бъда точен.

skeleta, за какво се извиняваш, човече? Нали затова пишем и четем тук. Повече глави - повече наблюдения, повече разнопосочни умения и знания :D
При мен, както направих тази система - нямам грижа за подаване на вода. Имам ли достатъчна температура - изпаряването си започва само. Пада температурата - прекратява изпарението.
...А за това, което беше писал в предишния пост. Нямам притеснения за тръбите и листовете на камината. От горенето върху тях има достатъчен слой, който ги предпазва. Ще ги наблюдавам обаче, разбира се :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

ОК! Няма се извинявам.

Чисто водородно-кислородното горене има ултравиолетово излъчване и при висока концентрация на кислорода е почти незабележимо с невъоръжено око, което прави установяването на изтичане на водород във въздуха трудно и опасно. При други условия водородните пламъци са сини, подобни на тези при горенето на природен газ.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BE%D0%B4

Може и аз да не съм разбрал правилно руснаците. Превеждах си с гугъла и ...... смятам ви е ясно. Това е извадено от уикипедията, Линка е цялата тема за водорода. От прочетеното си мисля че ако има достатъчно кислород то пламъка ще е невидим.
BUTTON_POST_REPLY