Скелет,
Гледаш външно профила на тръбите. Той завърта водата точно в обратната посока (гледай фигура 6) При тръбите ми това е входящия профил - т.е. - негативния. Изходящия е огледален по вертикалата - т.е. - завърта водата в посока, обратна на часовника. Нали се сещаш, че ако се явява той негативен, водата ще е с отрицателен знак при измервания, което пък не е вярно.:
И аз се обърквах, докато правех тръбите така:
Когато започнах да ги правя прави, силата на потока се увеличи многократно и се вижда това:
Ще направя тези дни по една къса, права тръба само с ляво и само с дясно въртене и ще сложа снимки тук за измерване.
Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника
Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника
Наблюдавам - анализирам - променям.
Имам въпрос към Philip,задавам го във форума, защото отговора може да е полезен и за други участници:
При свалена вече използвана тръба как може да се "консервира", за да не патинира и да може след време да се ползва, без да се налага да се почиства отвътре (с пясък или нещо друго). Наложи ми се да сваля У-образната тръба след 6-7 месеца ползване, не знам кога ще я монтирам отново;
И още един въпрос, като съм започнал: имам и тръба-приставка само за душ,модел от стр.18/23.07.2013;може ли да се използва водата и за пиене, след като минава през мека връзка и гъвкавата тръба на душа (по точно въпросът ми е имаш ли информация кои гъвкави тръби са и за питейни цели)?
При свалена вече използвана тръба как може да се "консервира", за да не патинира и да може след време да се ползва, без да се налага да се почиства отвътре (с пясък или нещо друго). Наложи ми се да сваля У-образната тръба след 6-7 месеца ползване, не знам кога ще я монтирам отново;
И още един въпрос, като съм започнал: имам и тръба-приставка само за душ,модел от стр.18/23.07.2013;може ли да се използва водата и за пиене, след като минава през мека връзка и гъвкавата тръба на душа (по точно въпросът ми е имаш ли информация кои гъвкави тръби са и за питейни цели)?
Смятам, че ако е суха и прибрана на сухо място, без влага, няма да има проблем.
Но не разбирам защо не ги размениш тръбите. Тези с U профила са доста по-добри. Просто са по-насам във времето и претърпяха развитие
А пък прибери тази със спиралата.
За тръбите си - гарантирам, че всички са с материал на тръбата и спойката за питейни нужди. За меките връзки - Ами всички нови чешми се свързват с водопроводите чрез меки връзки. Не смятам да е проблем.
Но не разбирам защо не ги размениш тръбите. Тези с U профила са доста по-добри. Просто са по-насам във времето и претърпяха развитие

За тръбите си - гарантирам, че всички са с материал на тръбата и спойката за питейни нужди. За меките връзки - Ами всички нови чешми се свързват с водопроводите чрез меки връзки. Не смятам да е проблем.
Днес се видяхме с колегата idurchev и той ми обърна внимание, че не съм се изразил правилно /или поне недостатъчно ясно/ при поста ми за посоката на въртене в тръбите:
.........................
Мнение от caduceus » Вто Юни 24, 2014 6:30 pm
Дясно въртене /по час. стрелка/ е гледано отзад на елемента /тръбата/, а флуидът се отдалечава от теб. Лявото е обратното
Поздрави
.............................
Поговорихме и се разбра, че си е съвсем ясно кое какво е, но думите ми "гледано отзад на елемента /тръбата/" явно не трябва да са тези защото става двусмислено. За мен отзад значи в началото, т.е. там откъдето тръгва водата, а не края на тръбата. Т.е. от гледната точка на наблюдателя е отзад, а оттам дето излиза водата е отпред
Така че ако това оправя нещата с посоките, това е вярното - което не изключва тестовете с тръбичките, които си стоят на балкона и не мога да ги почна щото се прибирам все по тъмно
Поздрави!
.........................
Мнение от caduceus » Вто Юни 24, 2014 6:30 pm
Дясно въртене /по час. стрелка/ е гледано отзад на елемента /тръбата/, а флуидът се отдалечава от теб. Лявото е обратното
Поздрави
.............................
Поговорихме и се разбра, че си е съвсем ясно кое какво е, но думите ми "гледано отзад на елемента /тръбата/" явно не трябва да са тези защото става двусмислено. За мен отзад значи в началото, т.е. там откъдето тръгва водата, а не края на тръбата. Т.е. от гледната точка на наблюдателя е отзад, а оттам дето излиза водата е отпред

Така че ако това оправя нещата с посоките, това е вярното - което не изключва тестовете с тръбичките, които си стоят на балкона и не мога да ги почна щото се прибирам все по тъмно

Поздрави!
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
То верно объркващо, ако гледаме снимката по - горе да опростя, при минаването си през тръбата водата трябва да се завърта от входа към изхода по часовниковата стрелка ...
http://www.youtube.com/watch?v=oq0E5DBuzOE Интересно видео за въздействието на вибрациите с различна честота върху капка вода.
Здравейте,
Можете ли да замерите тези 3 снимки?
Едната е обикновенна чешмяна, 2рата е от тръбите на Филип (които ползваме при къпане, и 3тата е дистилирана вода.
Да кажа ли коя от къде е?
Май са голям размер... да ги намаля ли?
Поздрави
Можете ли да замерите тези 3 снимки?
Едната е обикновенна чешмяна, 2рата е от тръбите на Филип (които ползваме при къпане, и 3тата е дистилирана вода.
Да кажа ли коя от къде е?
Май са голям размер... да ги намаля ли?
Поздрави
- Прикачени файлове
-
- IMG_2787.jpg (1.51 MiB) Прегледано 6196 пъти
-
- IMG_2786.jpg (1.29 MiB) Прегледано 6196 пъти
-
- IMG_2785.jpg (2.14 MiB) Прегледано 6196 пъти
Fear is Illusion. All beings are Free. Truth can never be destroyed.
Лично на мен най-много ми допада първата 
Може би е трябвало да се снимат на един фон и на едно място.

Може би е трябвало да се снимат на един фон и на едно място.
Първата от горе на долу е 9/32/ втората 9./13/ третата 9.99. Хубаво е да се снимат на едно и също място. Предполагам, че първата е от тръбите на Филип?
Благодаря,
9,32 9,13 и 9,99
Колкото по-малко, толкова по-добре?
Мога да ги снимам 3 чаши на един фон....различно ли би било замерването?
Първата е от тръбите на Филип, втората е чешмяна, и третата е дестилирана....
Пием дестилирана от 2 години... Чудя се дали би било добре да се пие (и) от тръбата на Филип.
Благодаря пак, предварително.
Поздрави
9,32 9,13 и 9,99
Колкото по-малко, толкова по-добре?
Мога да ги снимам 3 чаши на един фон....различно ли би било замерването?
Първата е от тръбите на Филип, втората е чешмяна, и третата е дестилирана....
Пием дестилирана от 2 години... Чудя се дали би било добре да се пие (и) от тръбата на Филип.
Благодаря пак, предварително.
Поздрави
Fear is Illusion. All beings are Free. Truth can never be destroyed.