Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от Philip »

Цяла девятка над другите :surpris:
:camera: както казваш - и мен ме изкефи.
Довечера ще я кача.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

6.jpg
6.jpg (151.32 KiB) Прегледано 5251 пъти
7.jpg
7.jpg (163 KiB) Прегледано 5251 пъти
8.jpg
8.jpg (58.75 KiB) Прегледано 5251 пъти
Последната снимка е от хидрофора. Върви и въздух и ми е интересно като енергия какво става при този вариант. Тръбата ми е от нормалните прави.
Нищолог
МненияCOLON 13
Регистриран наCOLON Пет Мар 28, 2014 9:57 am
МестоположениеCOLON Бургас

Мнение от Нищолог »

Сега чета форума https://forum.tisitova.com/viewtopic.ph ... 7&start=20 , към който ме насочи Caduceus и виждам, че имате теми за видовете енергии ... нещо за което ви питах и смятах, че трябва да се направи списък ... класификация .... таблица ...
ОК, занчи вече има писано по темата. Но понеже гледам коллко имам за четене, ще е добре, ако някъде тази информация я има синтезирана, да ми дадете линк.
Причината да искам яснота относно енергиите е, че съм много чувствителен и като се отключа за замерване (правя го интуитивно, без външни уреди и устройства) усещанията ми са много различни и някои енергии ми причиняват и физическа болка. Затова искам да меря по параметри, а не общи стойности, за да мога да се изолирам от излишното и да разбера по-ясно същността на създадените от вас устройства.
То ясно, че без четене няма да мине, но колкото по-бързо вляза в курса, толкова по-добре за всички. Щото ясно, че никой тук не би бил това което е, ако не беше колективната работа
:beer:
...............
ПП. А то сега се замислям, че е възможно точно тази тема да не е най-подходяща за навлизане в тази проблематика. Ако се сещате за тема с по-широк поглед, с по-еклектично представяне на нещата, моля да ме насочите!
Който търси знания -
- всеки ден трупа желаното;
който търси Дао -
- всеки ден губи излишното.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Няма синтез никъде, Нищолог.
За мен основата са Райхенбах и Шаубергер.
Пуснах наскоро теми и за двамата, като Райхенбах съм го синтезирал. След завършване на преводите и обясненията на Шаубергер ще направя същото и с него.
Това са единствените хора за мен, които са правили задълбочени изследвания и от тях има някакви останали резултати.
Най-информативен за мен е Райхенбах. Предполагам, че си го чел, но може и да си се разминал. Ако си - прочети тук в темата, която пуснах за него в исторически аспекти на свободната енергия.

Колко ми е познато това избягване на навлизането в ниво :sad: Кеф е, приятно е, но навлезеш ли както трябва - ставаш неадекватен в реалността за дни наред.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

След като ходите насам натам по нивата, задължително се заземявайте, защото иначе ще сте като ошеметени докато бавно се възстанови връзката със материалното :) Това най-просто става с ядене и пиене, а и с още нещо, ама там трябват хубави жени за правилна практика :) и май-по-добре да пиеш едно две, че е по-лесно и мързеливо :beer:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Айкроу, качих снимките и на струите след разпръсквача. Погледни, моля те, че и на мен ми е интересно какъв принцип действа. Широката струя явно бързо разпръсква и отдава енергията. Да разберем доколко тънките струи я запазват.
Обръщам се към теб, че Кадуцеус в неделя се обеща за утре, ама... . Може пък и да съм го разсърдил с писанието си за отговорността при промяна на времето.
Ако е така - моля за извинение. Просто винаги си казвам какво мисля :sympathi: Така няма опасност някой да си мисли, че аз си мисля, че той си мисли ...нещо си, дето той изобщо не си го мисли, ама си мисли, че аз си го мисля :-)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

По скоро се е залисал и е забравил. Иначе няма гаранця, че няма някой да си мисли, че си мислиш
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здравейте,
Извинявам се на Филип за забавянето, но нали Айкроу ги измери вече тия тръби, а аз изкарвам горе долу като него /поне досега/, та не си дадох много зор - съжалявам за което. Малко офтопик:
Тия дни се занимавам със едни доста глупави семейни проблеми и разни луди хора ми сринаха донякъде нивото. Което по принцип не трябва да става, но пък от зор измислих ново изделие за бързо укрепване на енергията, един вид спешна помощ срещу откачалки :-) Сега го тествам и май работи добре. Изглежда като дебел пръстен, който като го сложиш и си събереш палеца и пръста с него в кръг, затваря оргонната верига и много бързо качва енергията в тялото. Странично явление обаче е, че увеличава и изпитваната емоция и ако си се ядосал вече /късно си го сложил/, отсреща ги хваща малко страх и получават респект :-) Предстои да го усиля още и да го намаля като размер, че сега е доста грозноват. Както и да е
Относно тръбите от последните снимки:
На снимките с разпръсквачите изкарвам 23 и 24 деветки, към края на снимката най-разпръсканото е около 8-9 деветки, на дебелата струя в началото 29 деветки, в края 24 деветки /почти без разсейване, много добра вода/.
Поздрави!
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Мисля си да не разтакавам работата, ами да си кажа идеята за вложките за изработка на тръби. Ако тръбата е твърда, първо ползваме конус ... ясно защо.
После яйцеидния конус ... ясно защо :) - писах вече. Ако е мека тръбата - направо с яйцеида.
После идва ред на една съставна вложка .... забележете, че тръбата откъм окръглената страна на яйцето не претърпява промени. Тя трябва да бъде валцована до капковидна форма само откъм издължената страна на "яйцето".
За целта правим още една вложка - конус, като премахваме по дължината малко над центъра, там, където овалът преминава към яйцевидното издължение. Върху нея наладваме друго парче с издължената страна на яйцето, на която обаче отнемаме на съответните места, така, че да добие съответните капковидни сечения.
После поставяме вложките и валцоваме.
След като приключим с валцоването, изтегляме скосения конус ... което ни позволява да извадим без проблеми и втората половина на тази съставна вложка.
Дано го описах разбираемо. Тези приспособления е възможно да бъдат направени дори и на ръка с ъглошлайфа. Филипе, понеже е ясно, че ти си най-запален по тръботворството, ако видиш зора с тези вложки, като нищо ще отскоча до вас за ден-два да ги направим.
Иначе, благодаря за посочената тема - май не знам нищо за този Райхенбах. Много се сбра за четене и осмисляне ....
Освен това, забравете каквото съм писал за ваджрите. Прочетох още неща тези дни и ми стана ясно, че не че не е вярно написаното от мен, но поне не е пълно. Също допускам, че може да става дума и за друго по характер приспособление. ... или както често става, поради преупотреба през вековете, думата е размила смисъла си и се бърка и с други понятия. Когато се почувствам готов да коментирам, ще го направя.
Мога да го проверя и "по другия начин", но вече от много години не "влизам в ниво" ... освен в изключителни случаи. Главата не е по-важна от задника, така че не намирам за правилно да изоставям втория в желанието да събера знания за първата. Освен това работя нещо от рода на т. нар. висцерална терапия - това е чакръкчийство, основано на вътрешните усещания. Сещате се, че не мога да се отцепя докато работя - все пак общувам с клиенти и не бива да ги плаша с неадекватните реакции, свързани с тази форма на повишаване на съзнанието. :colere:
Хубавото при този начин на работа е, че не се налага заземяване - винаги съм заземен .... освен когато не съм де - не съм машина все пак :-) ... но и в такива случаи малко здрав цинизъм и мнителност веднага връщат нещата по местата им. Да, признавам, че откак работя така, широтата на екстра-възприятията ми намаля, но цената си струва ... няма да се отвличам в подробности.
А по повод на новото устройство на Кадуцей за бързо укрепване на енергията: Вилхелм Райх правилно забелязва, че оргонната стимулация премахва болките и възстановява енергията и доброто самочувствие ... но не премахва болестта!!!! Исках на няколко пъти да ви подчертая този важен момент във връзка с разните теми и изделия, включително и на настоящата тема.
Защото може да пием и да се къпем в животворна вода, но ако личната ни вътрешна модулация е неадекватна, то външно постъпилата сила от един момент нататък само ще засили процесите на саморазрушение.
Казано накратко, ако двигателят е с лоша центровка, и да му сипеш по-висок октан, и нитро да му инжектираш, ще имаш повече изходна мощ, но пак ще пилееш енергия и ще разрушаваш двигател ...
Което не значи, че уредите ви са вредни - напротив. Много са си хубави, но тези, които ги ползват, би трябвало да .... ама всички знаем, че няма да го направят - такава е човешката природа ... :wonky: ... така че що да го говорим!
Сега смятам да изчезна за кратко и да се отдам на четене ... но иначе ще съм тук. Ако трябвам за нещо - викайте.
Който търси знания -
който търси Дао -
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Мда, пропуснах да кажа, че от вчера в главата ми се върти една вложка, която може да огранмичи до минимум нуждата от изработка на тръби. Става дума за едно изделие от тел, което се вкарва в коя да е част на коя да е тръба и .... ще пробваме и ще видим ... Засега е само в главата ми.
Поздрави!
Който търси знания -
който търси Дао -
BUTTON_POST_REPLY