Мисля си да не разтакавам работата, ами да си кажа идеята за вложките за изработка на тръби. Ако тръбата е твърда, първо ползваме конус ... ясно защо.
После яйцеидния конус ... ясно защо

- писах вече. Ако е мека тръбата - направо с яйцеида.
После идва ред на една съставна вложка .... забележете, че тръбата откъм окръглената страна на яйцето не претърпява промени. Тя трябва да бъде валцована до капковидна форма само откъм издължената страна на "яйцето".
За целта правим още една вложка - конус, като премахваме по дължината малко над центъра, там, където овалът преминава към яйцевидното издължение. Върху нея наладваме друго парче с издължената страна на яйцето, на която обаче отнемаме на съответните места, така, че да добие съответните капковидни сечения.
После поставяме вложките и валцоваме.
След като приключим с валцоването, изтегляме скосения конус ... което ни позволява да извадим без проблеми и втората половина на тази съставна вложка.
Дано го описах разбираемо. Тези приспособления е възможно да бъдат направени дори и на ръка с ъглошлайфа. Филипе, понеже е ясно, че ти си най-запален по тръботворството, ако видиш зора с тези вложки, като нищо ще отскоча до вас за ден-два да ги направим.
Иначе, благодаря за посочената тема - май не знам нищо за този Райхенбах. Много се сбра за четене и осмисляне ....
Освен това, забравете каквото съм писал за ваджрите. Прочетох още неща тези дни и ми стана ясно, че не че не е вярно написаното от мен, но поне не е пълно. Също допускам, че може да става дума и за друго по характер приспособление. ... или както често става, поради преупотреба през вековете, думата е размила смисъла си и се бърка и с други понятия. Когато се почувствам готов да коментирам, ще го направя.
Мога да го проверя и "по другия начин", но вече от много години не "влизам в ниво" ... освен в изключителни случаи. Главата не е по-важна от задника, така че не намирам за правилно да изоставям втория в желанието да събера знания за първата. Освен това работя нещо от рода на т. нар. висцерална терапия - това е чакръкчийство, основано на вътрешните усещания. Сещате се, че не мога да се отцепя докато работя - все пак общувам с клиенти и не бива да ги плаша с неадекватните реакции, свързани с тази форма на повишаване на съзнанието.
Хубавото при този начин на работа е, че не се налага заземяване - винаги съм заземен .... освен когато не съм де - не съм машина все пак :-) ... но и в такива случаи малко здрав цинизъм и мнителност веднага връщат нещата по местата им. Да, признавам, че откак работя така, широтата на екстра-възприятията ми намаля, но цената си струва ... няма да се отвличам в подробности.
А по повод на новото устройство на Кадуцей за бързо укрепване на енергията: Вилхелм Райх правилно забелязва, че оргонната стимулация премахва болките и възстановява енергията и доброто самочувствие ... но не премахва болестта!!!! Исках на няколко пъти да ви подчертая този важен момент във връзка с разните теми и изделия, включително и на настоящата тема.
Защото може да пием и да се къпем в животворна вода, но ако личната ни вътрешна модулация е неадекватна, то външно постъпилата сила от един момент нататък само ще засили процесите на саморазрушение.
Казано накратко, ако двигателят е с лоша центровка, и да му сипеш по-висок октан, и нитро да му инжектираш, ще имаш повече изходна мощ, но пак ще пилееш енергия и ще разрушаваш двигател ...
Което не значи, че уредите ви са вредни - напротив. Много са си хубави, но тези, които ги ползват, би трябвало да .... ама всички знаем, че няма да го направят - такава е човешката природа ...

... така че що да го говорим!
Сега смятам да изчезна за кратко и да се отдам на четене ... но иначе ще съм тук. Ако трябвам за нещо - викайте.