icrow,
Много моля за измерване на това творение на долните 2 снимки. Пробвам нещо с материал и една теория.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Лично на мен и двата варианта много ми харесват, но десния е направо балсам за окото По нов начин ли си ги правил, гледам има прекъсване на проводника в центъра на две от спиралите?
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Зрителна измама , само едно прекъсване е, както обикновено. Сигурно те подвежда отбелязката с маркер за центъра. Отляво е сбъркан цветовия баланс (все забравям да си сменям настройките).
Материалът е нов и ще си призная какъв, ама чакам измерване
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Спиридон написаCOLONЕто хармонизатор с трискелион.
Благодаря ти за отзивчивостта!
Ама не слагай по хармонизаторите тези екваториални щуротии. Нали видя и от предишния ти, че с ринга направо "умря"! По-добре да няма нищо, отколкото такъв ринг
Като гледам снимката нещо определено ми идва много в повече. Не мога да определя какво, но ми е в много повече - чак до гадене! ...И смятам, че екваториалния вкарва това чувство.
Утре Айкроу може би ще го мерне като има време. Тогава ще видим как ще са и енергиите.
А новите трискелиони ме кефят. Не се допират никъде витките, което за мен е голям плюс
Явно има и друго, както казваш. Ще го разбера като стигнеш да го напишеш
Е, аз вече си бях признал, че тензор-сферата не е повод за гордост - ранно изпълнение. Макар, че този екваториален (предният, дето пробвах, беше тропически ) ринг го има описан на разни места вкл. и тук във форума.
Мисля, че е най-добре разстоянието между отделните витки в спиралите на трискелиона да е точно равно на диаметъра на проводника, ама на ръка трудно става. Зависи от пластичността на материала. Този на новия трискелион явно има далечна родствена връзка с пружинна стомана, голям зор видях с него.
P.S. Странно, това го бях пуснал снощи, ама не е излязло.
С екваториален или без няма никой. Тук таме се прокрадва някой тънък лъч минус. Още като заговорихте за този вариант си го представих трикселиона да е вертикално и много се учудих, че така си го направил. Препоръчвам ти да го направиш с вертикално окачен на ос, така че да може сам да се завърти на посоката, която трябва, тъй като предполагам, че ако се приравни към някой от ринговете другите може да прецакат нещата.
Трикселионите златистия е преобладаващо негативен. Сребристия е 9./32/
icrow,
много благодаря за измерванията. Ще сложа трискелиона вертикално в сферата, както казваш.
Резултатът за "златистия" и "сребристия" обаче вече ме хвърля в шах, защото явно нещо в самото снимане или обработката на снимките оплесква нещата, а не знам какво. Правя само crop на снимките и след това намалям резолюцията, за да не стават огромни изображенията, нищо друго. Ако се снима с намалена резолюция, то намаляването пак е софтуерно, но го прави софтуера на фотоапарата, респ. телефона.
Всъщност и "двата" трискелиона са един и същ и дори не съм го местил за двете снимки правени веднага една след друга. Нарочно не съм го представял като 2 различни неща, за да не стане объркване, какъвто случай имаше вече във форума. "Златистата" е правена с фотоапарат, ама съм забравил да сменя баланса на бялото в настройките от предни снимки, затова цветовете са избягали. "Сребристата" е правена с телефона. Досега всичко, снимано с телефона, излиза отрицателно или много слабо положително. Имах някои подозрения защо, но не задълбах, защото като снимам с фотоапарата, излиза добре. Сега обаче стана обратното.
Според мен си струва да се разрови за причината, защото същата може да е довела до "изкривяване на картината" и при снимки на колеги съфорумници.
Имате ли идея какво да направя, за да видим откъде идва това? Всякакви идеи са добре дошли.
Иначе, трискелионът е от проводник 0.6 mm sterling silver, т.е. 92.5% сребро и друго, каквото му скимне на производителя. Не е лакиран. Чистото сребро е много меко и около 2 пъти по-скъпо, затова взех такова.
Спиридон, човече!
Ама защо си окъсил трите кръга на хармонизатора ? ? ?
Това е като циганите, дето едно време разкарваха мечки, да им вържат четирите лапи и да ги карат да танцуват
Така нулираш създаваното от тях поле
За трискелиона
И аз като излъчване ги виждах като два съвсем различни
Това, което ще кажа е ланс - тоест така си мисля, но не съм сигурен
По неизвестна за мен причина се стремиш да снимаш точно по оста - точно отгоре.
Основната сила на полето на всяко от тези устройства е перпендикулярно на тях - по оста.
Във височина то се променя. ...Предполагам двете снимки не са от еднаква височина
Пробвай две снимки - с телефона и с апарата, но от ъгъл, в перспектива.
Смятам, че тогава независимо от настройките няма да има разлика в измерванията
Спиридоне, сега се прибрах в къщи и отново измерих снимките. Отчетлив - при "златистата" и сега и измерих и колко точно е. Излезе -9./32/, колкото и на другата снимка, но с негативен знак. На едно и също място ли си го снимал? Мисля си дали ти не променяш ментално несъзнателно отпечатъка на снимката.