Не стана вечерта, но стана сутринта
Вчерашната тръба; на студената вода; на същата чешма от предишните проби от тръби с малък дебит. Знам, че решетката на изхода на чешмата прецаква нещата, но търся енергетизиране, което да успява да преодолява това препятствие.
Благодаря!
Значи - успях да докарам енергията и при малкия дебит и то с единична и къса тръба :D
А щом я има енергията с такива показатели - има го и преобразуването на водата :D
Имам и още мегдан при самото изработване на тръбата да вдигна още скоростта на завихрянето вътре в тръбата.
Но най-важно явно се оказа това, дето му викам "усилвател" :D
То е чисто и просто рязко разширение на тръбата, което при завихрената вода създава огромно подналягане с всички произтичащи от това плюсове :D
Зная че новата тръба е предвидено да се монтира преди чешма, но дали може да я монтираш на няколко метра от чешмата и да видим какво се случва с енергията :?:
Да направим някакво сравнение между двете тръби.
Мерси :!:
zhivko83 написаCOLONДа направим някакво сравнение между двете тръби.
Това не го разбрах.
Ако имаш предвид излъчването на енергията при тръбите за нормален дебит след тях по водопроводите, то то няма как да се промени.
Нямам такова място.
Филипе, тръбите са ти добри. Измерих 9,/32/ на силната струя до изхода, което е горе-долу като на Айкроу.
"Усилвателното" разширение ме сети за конусовидните ежекторни сопла и прибавката на механична мощност в струята при определени дебити /руска технология за реактивни самолетни двигатели отпреди 40-50 години/ Същия принцип се прилага и при правоточния компресор без захранване, като тръбата там е от конусовидни части свързани с обратни и по-малки на дължина, разширителни тръби. Донякъде това е и техфнологията на соплото на Лавал за свръхзвуково изтичане на реактивна струя. Нещата са едни и същи по природа, през разширението се засмухва оргонна компонента във флуида, като стремежът на конструктора е струята да е стабилна и без пулсация, за да се избегне резонанс и разрушаване от ударни вълни. Продължавай все така :D
Успех!
Ето и снимки на различни конфигурации на новите тръби за малък дебит
1.jpg (124.31 KiB) Прегледано 5119 пъти
2.jpg (114.71 KiB) Прегледано 5119 пъти
Горната изглежда по-дълга от тези на долната снимка, но е същата по размер.
Тя е всъщност първата такава и водата на снимките от чешмата от предишните ми снимки е от нея. Тя и сега си седи вързана на същото място :D
Момчета, благодаря ви много за това, което правите. Преди месец, търсейки информация за Шаубергер, попаднах на този форум. Той се различава много по енергия от всичко друго, което съм посещавал. Благодаря ви, че сте успели да създадете и съхраните това същество при масовия хаос.
В резултат на четенето, си поръчах от Филип една тръба и тук искам да приложа снимки от малката модификация, която си позволих. Всъщност, поставих тръбата на края на гъвкавия маркуч на душа и леко я извих. Първоначалното намерение беше да я извия в областта на дъгата, но дъгата се оказа по-твърда от останалата част, а не исках да нагрявам, за да не наруша покритието. Така се получи лека дъга в изтичащата част, за да може да се постави в дръжката за слушалката. и да изтича върху къпещия се. Имаше известни напрежения от страна на жена ми, но възможността да се сменят лесно със слушалката на душа реши проблема. Освен това ми се струва, че я заинтересува ефекта, който много ясно се забеляза. В къщи съм поставил омекотителна система на водата, с която се къпем и перем. Голяма омекотителна бутилка със смола, която се самопромива със сол. Ефекта от нея спрямо пловдивската вода (забравих да ви кажа, че съм от Пловдив) е значителен - всеизвестна е завидната твърдост на водата ни, която съвсем скоро научих, се изпомпва от 18 м дълбочина на 100 m от течението на р. Марица! Малка част идва от водохранилището на Бунарджика и още една малка - от с. Храбрино. Но ние не сме от щастливците, които имат достъп до последните две хранилища. Така, омекотителът действително работи много добре, но когато се къпя и ми влезе вода в очите, тя люти. След поставянето на тръбата на Филип, лютенето престана. Сега, дори да влезе в очите ми, не усещам парене и лютене. По начало използвам думите за да предизвиквам положителни вибрации при къпане и тази вода реагира доста по-усилващо.
Първите две снимки за при темература на водата 15 градуса, а следващите - при топла вода - 37.4 градуса. В заглавията на снимките са скоростта и блендата, при които снимах. Чаршафа добавих, за да се вижда по-добре водата до колкото това има значение. Вижда се, че при топлата вода отделянето в отделни клъстери е с около 20 cm по-рано, отколкото при студената вода. Плочката е с дължина 40 cm. При топлата капките са по-сплескани по надлъжната ос на течението, а при студената - по-сферични и долу стават издължени по надлъжната ос.