Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от icrow »

Говорих за начина на оформяне на струята от канала не за урината!!! За това че се завърта на изхода наподобяващ вътрешното сечение на Шаубергеровата тръба.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Скелет,
Пробвал съм всичко :lol:
И още нещо да обясня, че ми се случва, когато някой поиска тръба, направя му и му изпратя - да получа обаждане, че е получил права тръба, а не с винтообразен нарез и завъртени в пространството като тръбите по снимките. Оставам настрана, че не са гледали докрай. Обяснявам и тук защо от доста време правя вече тръбите прави и защо при тази форма те са много по-продуктивни от тези, които са като извити рогове.
В началото правех тръбите точно както ги е правил Шаубергер. Но енергетиката и обработката на водата оставаха с ниски стойности.
Седях - мислих, седях - мислих, само седях и само мислих :lol: Някои му викат на това, което правех - динамична медитация. :D В един момент ми светна, че Шаубергер ползва тези тръби за ротиращи машини, при които до някое време действат центробежни сили, а след определени обороти заради профила на тръбите (от завихрянето в тях) - подналягане, изтеглящо водата. ... А пък в случая, за който ги ползваме ние - налягането е преобладаващата сила и това налага промяна на вида на тръбата. Е тогава направих първата права тръба, която при измерванията показа чудесата, за които говори Шаубергер.
Просто - различните начални условия изискват различна форма в пространството, но същите сечения.
Ами - това е. Затова сега тръбите са прави, а не като роговете.
Скелет, още нещо.
Говорим за нормални хора, от матрицата, на които каналите не са им отворени и дишането винаги става основно през една от ноздрите
Знаеш ли си обема на дробовете?
А засичал ли си при нормално дишане за колко време това количество навлиза в тях? Не говоря пък за това време при физическо натоварване.
Остава да се измери приблизително размера на сечението на ноздрата.
Като използваш тези данни в проста формулка, се получава впечатляващ резултат за скоростта ;) :lol:
Като допълнение, всяко косъмче се явява основа на допълнителни вихри.
И за естеството на енергията, която "май била от друго естество" мога да отговоря, но обясненията ми идват в повече.
Приятен ден на всички :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Филипе,
не мога да кажа за ноздрите и през коя трябва да се диша - май в края на краищата ще е както е удобно. Все пак - пробвах под едната и под другата поотделно, но май най-добре е микрофона да е под двете защото иначе като че ли се усеща зареждането някак недостатъчно и едностранчиво. Може би в носа, ако микрофонът е под двете ноздри, зареденият въздух си се поляризира както е необходимо - не знам. Само усещане е, не логика. Но при всички случаи при запушен нос няма как да се ползват тия оргоннопарови слушалки :) Тествано.
Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Тръба за чешма с малък дебит. При силното пускане - снимка1 се получи ефекта, който беше станал веднъж при друга тръба, така че евентуално има и +и-. При пълна система с вода той не се получава, но може да се наложи да направя още една снимка с ограничител отпред, за да получа пълна система с вода и да го няма него.
Втората снимка е слабо пусната. Моля за измерване.
1.jpg
1.jpg (106.62 KiB) Прегледано 5216 пъти
2.jpg
2.jpg (89.56 KiB) Прегледано 5216 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Филипе, На първата снимка по цялата дължина на струята се редува - + на 5см разстояние някъде с енергия малко над 5. В чашата обаче е положителна и даже с по силна енергия малко над 6.
Втората снимка е в началото и средата 9.99 към края вече е 9.9
Аз ти препоръчвам да правиш тест и с вързана батерия. Сещаш се, че това ще премени налягането и дебита през тръбата, а и е важно какво ще излиза от чешмата в крайна сметка. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ще стигна и до вързана батерия, Айкроу :D Първо да докарам така заряда :D
Следващи опити:
1.jpg
1.jpg (57.65 KiB) Прегледано 5177 пъти
2.jpg
2.jpg (59.14 KiB) Прегледано 5177 пъти
3.jpg
3.jpg (79.16 KiB) Прегледано 5177 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Какъв е този сняг :shock: :shock: :o :o
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Значи първата е малко над 7 Втората е 9./26/ в началото 9./25/ в средата и 9./24/ в края. Третата е пак 7 и малко.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Нямах нет досега тук.
Айкроу, тук от вчера си вали готин снежец :D
Значи "усилвателя" действа - правилно съм си представил водата, енергията и взаимодействието им :D
Това е същата тръба от вчера, но резната и с добавка на това място :D
Тъпото е, че при слаба вода пак е слабичка енергията
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Тука сме забравили какво е сняг. :lol: А като гледам бая си е паднало при вас. Според мен обаче нещата ще се променят доста, след като сложиш батерията.
BUTTON_POST_REPLY