Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Райф - машина

Мнение от Philip »

Безламповите варианти няма защо да се коментират (1 , 3 , 5) Те си имат своя начин на действие, който не е за пренебрегване. Използването на магнитно поле при 1, лично според мен е доста комплицирана история. Интересно би било да има снимка на такова устройство в работен момент. Все си мисля, че при радиестезично измерване резултатите няма да са добри. Но това са само усещания. Няма такава снимка.

При втори и четвърти линк ползват лампи, но...
...Единствено при двойната лампа от втория линк има някакъв резонанс с ракови клетки. Всички останали снимки нямат въобще такова излъчване.
...За разлика от снимката на твоето устройство, за което казах веднага, че има резонанс и взаимодействие с този вид клетки. :)

Ако трябва да избирам между тези две лампови устройства и твоето, и се касае лично за мен, без колебание бих се доверил на твоето.

:)
Наблюдавам - анализирам - променям.
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

А ето това как го усещаш ?
http://coilmachines.com/
ако въобще може да се усети де :)
Аз никога не съм имал усещане от подобен вид, но практически погледнато е добре, когато има някой наблизо да ти окаже помощ при евентуален дори елементарен технически проблем, иначе устройството каквото и да е то ще си остане един ГОЛЯМ камък :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ами - нищо особено не излъчва сниманото от снимките.
В интерес на истината, снимките на апаратурата (трите устройства едно върху друго) излъчват "лъжа", "неистина", "кухота" и не знам още как да го кажа за да го обясня усещането. Или някое от тях е празна кутия, или е неработещо, или не отговаря на това, за което го представят, но този, който е снимал, го е знаел.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Четох два пъти това за честотите, но не разбрах смъсъла на използването на носеща и модулираща или ми кажете вярно ли е това което си мисля , така са правили за да постигнат желаната оригинална честота с нискочестотен генератор, защото явно технически е било по - трудно за реализиране, или са го направили за да объркат хората. Все пак с днешните технически възможности се праввят генератори на всякакви честоти, в крайна сметка се нуждаем накрая от една единствена честота и доколкото знам с правоъгълна форма на сигнала при контактния метод..
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Здравей sheki,
С така поставения въпрос и чувството на раздразнение от това, защо някой си е правил труда да "усложнява" нещата по този начин ти не си изключение - така са се чувствали и чудили много хора от онова време включително и самият Райф, той също не е харесвал този начин на работа/защото не му е бил ясен/ на машините продавани от тяхната корпорация след 1936г, но пък ги е изпитал многократно и е потвърдил/ документално/ , че машините постигат същите резултати, въпреки различния принцип. Този принцип на свързаните резонанси приложен от Филип Хойланд така и не го е обяснил на никой приживе.
Да правилно си схванал, че целта са честотите, които неутрализират патогените и това са същите / писал съм го някъде в началото на темата/ честоти, които самия Хойланд ги е измерил прецизно, но просто човека си е бил така да се каже малък гений и една от целите наистина е била да се объркат представите на хората и скрият истинските честоти, защото сам можеш да прецениш, че без разбирането на механизма за взаимодействие между носеща и модулираща, не можеш да постигнеш нищо конкретно, освен ако по някаква случайност не се получи резонанс за конкретния патоген.
След като Райф и Хойланд се разделят идва новия инженер Верне Томпсън, като целта е била да върнат в производство "старите" Райф-машини , без аудио осцилатор/генератор/, но уви някак си не им се е получило и са продължили да произвеждат машини по принципа въведен от Хойланд. Една от причините е била, че честотите ще се смесват с тези използвани за различни видове комуникации /особено на летищата/ и няма как да им бъде разрешено да ги произвеждат, затова са си оставили носещите в диапазон, където не пречат / образно казано/.
Добре ще да е ако можеш да прочетеш малко повече инфо от линка, който съм споделил: http://rifevideos.com/index.html
За контактния метод като цяло си прав, но и там трябва да знаеш. че са ти нужни поне 2W мощност за да можеш да неутрализираш пълноценно гадините и то не навсякъде в човешкото тяло. Ако използваш само ниски честоти до 100 Хц, това вече е съвсем различно нещо, така не "убиваш" нищо а само стимулираш конкретни точки или центрове от човешкото тяло.
Но като обобщим, всички тези други устройства, не могат да бъдат наричани Райф-машини, просто се използва "логото" като търговски трик. Аз не твърдя, че те са безполезни и не вършат работа а че са друг вид устройства.
И да не забравяме, че основната цел на Райф-машината е да вкара резонансната честота на конкретния патоген до и в клетката с необходимата мощност, което може да се случи и по контактния метод ако се използва носеща или честота над 1МХц , но пък тогава няма как да си позволим да имаме мощност в порядъка на 20 W - 50 W или повече приложени на човешки или животински организъм.
Е успех в това, което правиш!
:cheers:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

nightcrawler65,

Ако бъркам - поправяй ме, моля!

Шеки,

Високите честоти са нужни по две причини. Първо - да запали лампата. Метода на Райф ползва излъчваната енергия от лампата, за да унищожи патогените.
Второ - колкото с по-висока четота работи лампата, толкова по-проникващо е лъчението и. Това си е нормална физика. По този начин се гарантира въздействието на лъчението върху всички органи в тялото. Всички уреди с ниски честоти не могат да проникнат до вътрешните органи. За да го направят, nightcrawler65 написа необходимата мощност, която пък практически е неприложима при жив човек.
За да се постигне пък честотата, която е нужна за унищожаване на клетката на патогена, се наслагва втора честота, която модулира първата.
Това е всичко.

В случай, че разполагам с такова устройство, веднага бих се свързал с ветеринар. Кучетата и котките страдат от същите неща като хората. Няма по-добър и директен метод за чист експеримент отцелени ли са нужните честоти.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Philip написаCOLONnightcrawler65,

Ако бъркам - поправяй ме, моля!

Шеки,

Високите честоти са нужни по две причини. Първо - да запали лампата. Метода на Райф ползва излъчваната енергия от лампата, за да унищожи патогените.

"Високите честоти" ако се има предвид честотите на Райф /и Хулда дори/ като цяло не е много правилно да ги наричаме такива в случая, защото са в обхвата на средните и късите вълни, но спрямо други от Херцовия обхват се явяват "по-високи" и от тях по същество не зависи паленето на лампата, която от своя страна се явява като товар
/антена/ на крайния усилвател, който от своя страна осигурява, нужното напрежение за да се получи разряд между електродите на лампата и вследствие на количеството от тази енергия и честотата, която тя носи зависи поразяването на даден патоген.

Второ - колкото с по-висока четота работи лампата, толкова по-проникващо е лъчението и. Това си е нормална физика. По този начин се гарантира въздействието на лъчението върху всички органи в тялото.

Честотата от 1 Мхц нагоре прониква без проблеми в клетката и от там нагоре е почти без значение дали ще бъде 3, 10, 28 Мхц или друга в този диапазон, проникването е едно и също, просто тогава ще трябва да се съобразяваш с техническата страна по изработката.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Достатъчно основателни ми се виждат причините за скриване на честотите и евентуални честоти с двойна употреба, но все пак след като се получи модулирането ще има и хармоници и пак ще се излъчат доста смущения в ефир, затова по скоро остава първия случай :) . Но както и да е за мен лично повдигнах въпроса защото имам настройващ се генератор на импулси (преди време бях пак на тази вълна) и исках да си изясня дали ще ми върши работа. Относно контактния метод явно е , че ще има недостатъци, може дори да е доста дискомфортен при употреба, а някои не биха се е и съгласили да минава ток през тях, но това е друга тема, а относно излъчваната и освоената мощност, колкото и да е малка ще има ефект :) .
nightcrawler65
МненияCOLON 111

sheki написаCOLON......... но все пак след като се получи модулирането ще има и хармоници и пак ще се излъчат доста смущения в ефир,

За хармониците си прав, но те ще са свързани с модулиращата честота и това му хубавото в случая, защото ще определят колко пъти ще бъде поразен дадения патоген а смущения в ефира няма, когато системата е конструирана и направена с акъла си :) . В момента използвам окoло 150-160W мощност при 100% модулация и нямам никакви индикации за смущения върху каквато и да била електронна апаратура при отстояние от машината и лампата от 20-30см и нагоре.

. Но както и да е за мен лично повдигнах въпроса защото имам настройващ се генератор на импулси (преди време бях пак на тази вълна) и исках да си изясня дали ще ми върши работа.

Мога да споделя, че до преди 3-4 месеца и аз използвах само честотен генератор с DDS чип /правен от друг човек/, като аз само му бях променил захранването, за да имам на електродите поне 18-20 волта. И да ти кажа не съм го пренебрегнал въобще, защото през последните 4 години откакто съм в тази тема, имам много добри резултати и сетовете от честоти, които съм направил / на база книгата на Хулда Кларк/ и си работят и вършат отлична работа, затова и на никой от моето семейство не се е налагало да използва антибиотици през това време. Имах три генератора, но единия го откраднаха, но както и да е ако генератора ти е с цифров синтез, мога да ти шерна схема за усилване на DDS сигнал и ще можеш да си го ползваш и да решаваш някои по-малки, но досадни проблеми като да кажем Грип, който в последствие става Ангина или Пневмония, което не е за пренебрегване.
Но най-основното е да се чете по темата, за да има правилно разбиране на нещата и се иска и експериментаторски дух. Но това си остава много лично, според разбиранията на човека, важното е да не се приемат нещата като мода, която ще отшуми и забрави.
Е поспамихме си малко по темата :lol: , но нищо те са си свързани малко или много нещата.

:cheers:
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Ето и един линк за един сносен генератор от "e-bay" , който може да върши много добра работа на приемлива цена.
А там е пълно с подобни техники, които могат да се окажат полезни за някой от Вас.
Основното, което трябва да спазвате е по възможност да плащате през Pay-Pal , за да можете да разчитате, че ще си върнете парите безпроблемно, ако нещо не си получите поръчаната стока.
http://www.ebay.com/itm/111174396594?_t ... EBIDX%3AIT
BUTTON_POST_REPLY