Водонагряващо у-во на Питър Дейви

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Водонагряващо у-во на Питър Дейви

Мнение от Philip »

Наистина си успял да се мобилизираш :D
Поздрави :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Още не съм, но набирам скорост. :lol:
Размишлявам от към серпентината. И си мисля да приложа от Шаубергеровите похвати. Искам да накарам водата да се върти по стените на тръбата. И като дойде времето ще те тормозя за съвети. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

С алуминиев кен и алуминива тел ефекта е същия. Стига един ампеража и почва да намалява, като този път почна да бръмчи малко по рано и вибрациите се усещаха по масата. Утре почвам звукови проби. Ех колко е хубаво да си отпуска. :lol: Макар и за 2 дена :?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Поздравления за тестовете, желая бърз и тотален успех!
Според мен освен другото гледай и вътрешните срещулежащи повърхности да са лъскави /полирани/ за да се получи и ефект на самовъзбуждане на оргона чрез многократно отражение. Процесът е подобен на напомпването на лазер и го има в няколко различни варианта при други устройства. И тествай на дрънчене елементите - трябва да звънят на кратна на 50 херца честота, с достатъчна продължителност. Дядо Питър забожда звънците на клечка/молив и ги чуква с нещо, като сравнява звука с тон от пианото за наличие на резонанс
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами аз тествах чашата с сигнал генератор през говорител и почна да резонира на 59 хз, което е доста близо. Днес ще направя опит с алуминиева фуния по която ще пускам вибрации с различна честота. Както и с пиезо пищялка. Искам да постигна ефекта наистина с звук. Знам, че е постигано отделянето на водород с звукови вълни между 30-40 кХз. Като цяло е доста преспективно и интересно. Разбирасе ще работя и с оргон, само ми кажи как да го добавя. :lol: Шегувам се.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Предлагам да сложиш две камбанки във вода (както е в уреда на Питър), да залепиш един микрофон на чашата да записва и да пуснеш ток(или генератор с който по 1-2 херца да променяш честотата) :D . Едновременно с това слушаш и гледаш записа и ако се появи резонанс ще се види и чуе :lol: :lol: :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Айкроу, специално за теб се помъчих да направя една Екселска табличка с която лесно се работи за резонанс на затворена в единият край тръба(във въздух и вода) да си смяташ големината на звънчетата :lol: :lol: :lol: .Добре ще е някой който повече от мен разбира да я провери дали е вярна :D .Имам и едно питане по нагревателя - виж снимката :D .
boilingwaterwithsound_54.jpg
boilingwaterwithsound_54.jpg (37.49 KiB) Прегледано 6934 пъти
и още една картинка ако не си я виждал
sonik boiler.jpg
sonik boiler.jpg (41 KiB) Прегледано 6934 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

До колкото разбрах е използвал стойката на лампа за бюро и това долу е тежеста. Може и нещо да е сложил вътре нз. Долната графика е на някакъв сръбски професор и е модификация на оригинала. Принципно до сега опитите ги водих по този варянт. Като се прибера, ще погледна таблицата, но резонанса се постига практически. Изчисленията са за идеални условия. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Аман от празници нищо не може да се свърши :lol: Ето тук има интепретация на нагревателя с кадуцей намотка и мобиус. http://www.energeticforum.com/renewable ... ry-43.html Даже нагрявало добре :lol:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Колкото по-просто, толкова по-действено ;)
Най-важния момент според мен е близък отражател.
След като водните молекули са фраснати от вибриращо по някаква причина нещо, докато още имат силен импулс, трябва да се ударят в друго нещо, за да придобият по-високо енергийно ниво (в случая температура)
Това, което Кадуцеус каза за огледалните повърхнини, също ще усили процеса.
Ако една поне от повърхнините, в които се удрят молекулите съдържа мед, сребро, злато - ефекта ще е още по-мощен.
Лично аз именно по тези причини търся от тибетските пеещи купички. Искам да взема две, които влизат почти плътно една в друга. Ако се наложи, могат да се дообработят да станат почти плътни, без допир. Материала им е точно нужния. Остава да се направят в горния край на външната отвори, за да може да излиза водата от там, а отдолу да постъпва нова.
Начина на осигуряване на трептене поне на едната е без значение. Може да е звуков, може да е електрически, може да е механичен.
За момента съм си осигурил само "камбанките" от старите масови звънци за врати. Те са от материал, който трепти и то добре около 50 херца.
От началото на миналата седмица насам обаче не ми остава свободен час. Машините в работата се трошат на поразия и все трябва да се занимавам с тях. Когато не са те, ме чакат още куп неща, които ТРЯБВА :evil: да свърша. Така се очертава и този уикенд :twisted:
Но ще стигна и до това де. Обаче някога, а не сега :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY