Колкото по-просто, толкова по-действено
Най-важния момент според мен е близък отражател.
След като водните молекули са фраснати от вибриращо по някаква причина нещо, докато още имат силен импулс, трябва да се ударят в друго нещо, за да придобият по-високо енергийно ниво (в случая температура)
Това, което Кадуцеус каза за огледалните повърхнини, също ще усили процеса.
Ако една поне от повърхнините, в които се удрят молекулите съдържа мед, сребро, злато - ефекта ще е още по-мощен.
Лично аз именно по тези причини търся от тибетските пеещи купички. Искам да взема две, които влизат почти плътно една в друга. Ако се наложи, могат да се дообработят да станат почти плътни, без допир. Материала им е точно нужния. Остава да се направят в горния край на външната отвори, за да може да излиза водата от там, а отдолу да постъпва нова.
Начина на осигуряване на трептене поне на едната е без значение. Може да е звуков, може да е електрически, може да е механичен.
За момента съм си осигурил само "камбанките" от старите масови звънци за врати. Те са от материал, който трепти и то добре около 50 херца.
От началото на миналата седмица насам обаче не ми остава свободен час. Машините в работата се трошат на поразия и все трябва да се занимавам с тях. Когато не са те, ме чакат още куп неща, които ТРЯБВА :evil: да свърша. Така се очертава и този уикенд :twisted:
Но ще стигна и до това де. Обаче някога, а не сега

Наблюдавам - анализирам - променям.