Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от Philip »

Боб, аз вече не съм сигурен какво би станало :lol: Току виж се влоши :lol:
Малко снимки и от тази сутрин :)
Какво ще кажете за този вариант?
тръба в тръба три сечения
тръба в тръба три сечения
1.jpg (56.56 KiB) Прегледано 5567 пъти
2.jpg
2.jpg (61.1 KiB) Прегледано 5567 пъти
3.jpg
3.jpg (64.84 KiB) Прегледано 5567 пъти
Имам и друго питане.
Можете ли да се настроите и измерите съвместимост и полезност за човек?
Ивчак, ти в началото правеше нещо такова.
Наблюдавам - анализирам - променям.
boio67
МненияCOLON 29
Регистриран наCOLON Пон Май 13, 2013 10:52 am

Мнение от boio67 »

поздравления Фил ,

дано измерванията са за добър резултат
предполагам си сетил да изгониш въздуха
от пространството затворено между двете тръби
за да няма "въздушна възглавница"

Успех.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Да, boio67 :) и благодаря :)
След като говорихме с теб, реших, че е крайно време да направя такава, още повече, че и тръбите , и резултатите от тях вече го позволиха :lol:
А принципно я направих така, че въздуха няма никакъв шанс. В каквато и посока в пространството да е монтирана, водата го изгонва по пътя си.
Изходящата струя прилича на такава от оксижен :lol: И аз се надявам да са добри резултатите, но ... :?:
Кадуцеус нещо пак липсва, Айкроу явно сутринта не е имал време, а и Ивчак напоследък рядко влиза :)
boio67
МненияCOLON 29
Регистриран наCOLON Пон Май 13, 2013 10:52 am

Мнение от boio67 »

към Caduceus
Привет ,
все още имам някакви ограничения
при ползването на форума .
Ако зависи от мен какво трябва да направя, за да се премахнат?
Имам и един такъв въпрос:
Ако за присъединяване на трибите изработени от Филип
използвам тръби за парно ( тези които са с алуминиева вложка)
то това ще повлияе ли отрицателно на свойствата на водата, която ще
преминава през тях?
при положение, че ще се ползва за къпане и вероятно за пиене и готвене.
към Филип :
поздравления, аз бях се сетил само за вертикално положение с дъното нагоре
;) пробай "оксижена"дали реже камък :)
Поздрави !
Б.Б.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Искрено се извинявам, че не съм 24 часа на разположение :lol: Сутрин ставам 30мин преди да тръгна за работа та никакъв шанс. :lol: През деня гледм от телефона, но рядко имам възможност да извадя махалото и да си махам пред колегите :lol: Та от двете снимки с тръбите (не разбрах различни ли са) излиза 9.(16) деветки, а от чашата 9.999. На въпроса ти съвместима е с всички хора, но не е полезна за всички :D , за кои точно хора не е полезна сега не ми се занимава да категоризирам хората, но ако ти се сетиш варианти казвай, пък аз ще питам :D
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здравейте,
пак малко изчезнах от хоризонта :) но вече съм тук и карам по ред на въпросите:
1. водата на Филип от далечната чешма я изкарах + 9,994 което не е зле за минала през дълъг прав участък, който по принцип намалява енергията.
2. От душа е 9,..10 бр деветки
3. Въздуха от кривата тръба е 9,..3 бр деветки - но опитът не е коректен, защото детето надува и вкарва във въздуха и своята енергия. Има лечебна практика с насочено продължително духане върху болно място, за да се енергизира и оздравее. Децата са със силна енергетика, докато пораснат и се набутат в ежедневния живот, който ни я намалява.
4. Водата от тръбата е 9,.. 5 бр деветки, което е добре.
5. Новата тръба на Филип е малко по-слаба от тази на душа и дава според мен във мощната струя 9,..7 бр деветки, както и в чашата.
6. Водата с висок + заряд е съвместима с нормалните организми, които извличат енергията и я използват. За тия с предимно негативен заряд и по-друга организация на метаболизма ;) естествено е вредна. Който живее в негативното, не иска да се неутрализира - но ще му се наложи да бяга далече по гори и планини, защото светът върви натам :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

А някакви излъчвания от тръбата? Най-вече перпендикулярни? Аз честно казано очахвах някакви такива проявления. :?:
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Извода е май - колкото по-просто по-добре излъчва? Кадуцеус как си направил восъчния модел на тръбата? Ако имаш снимки дали ще е удобно да ги качиш?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

boio67
Извинявай, че пропуснах да ти отговоря в бързането предния път. Ще кажа на модератора др седмица да погледне защо имаш ограничения, вече оправихме един-два такива случаи , станали неизвестно защо. Малко сме аматьори с тия информационни неща /поне аз де :) / и се учим в движение.
Няма проблеми за присъединяване към парното на тръбата на Филип, просто ако водата повърви по прави тръби над 20-30 м леко намалява силата на заряда. Дори тези с алуминиевата вложка ще са нещо като изолатор, така че всичко е ОК.
Филип
Около тръбата има доста силно + поле, на около 15-20 см перпендикулярно от нея. Понеже мерих водата, не го бях забелязал. На снимката без да се увеличава е на около три пръста /сложени на екрана до тръбата/ встрани. Как може се използва това поле, обаче не се сещам.
Боб
В неделя се каня да направя малко восъчни матрици на тръби, във връзка с новия проект за зареждане на въздуха в колите. Това ще е комбинация от шест или седем тръби с общо изходно сечение 8-10 кв. см , а входно 50-60 кв. см, което е напълно достатъчно. Разделил съм потока в няколко броя, за да се намали дължината на системата до 25-30 см, а и да се спази съотношението за безударно преминаване на въздуха - входно-изходно намаляване на сечението не повече от 5-6 пъти. Това е подобно на оргонен трансформатор, който също има оптимално съотношение 5-6 между първична и вторична намотка. Та тогава ще снимам поетапно начина на правене на матриците и ще пусна снимките тук. Проблемът е да се прецени в конкретния случай, каква тръба с какво сечение и завиване да се ползва - зависи дали целта ни е синтез или просто ускоряване с допълнителен импулс. В случая е синтез. Мисля, че изходното сечение също ще е достатъчно - на моята кола съм правил шаубергерови турбонатори с подобно и дори по-малко и не е имало недостиг на въздух, примерно до около 3500-4 хил оборота.

Поздрави
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Благодаря ти, Кадуцеус! :) А положителното поле си е положително поле - нека да си се излъчва в околното пространство :lol: В него все пак си живеем :D
Боб, разбира се, че е така, както казваш :) Напълно съм съгласен :D Това си принципа на природата - просто и работещо :D
А що се отнася до този тип тръба, за който сега става въпрос - търся начин как да е най-компактна ; как извода да е най-близо до входа; да има все пак и добра визия; и естествено да е добре зареждаща и обработваща водата. Всичко това - с цел да може да се монтира с най-малко промени в основния водопровод на къщата или апартамента! :D
BUTTON_POST_REPLY