Руснаците полудяха навремето по такива бръмбари и заформиха дори бизнес със изсушени екземпляри, но нъц

Поздрави!
ПП
Един клип как лети едно от тия животни, бръмчи като въртолет и е голямо колкото часовник

http://www.youtube.com/watch?v=Zz32lN6SKVA
На мен ми хрумва, че лещите на микроскопа фокусират околната енергия или тази на ВСГ (например от окото му) и я концентрират в надкрилката като по този начин я зареждат.caduceus написаCOLONЩе кажете - защо се активира надкрилката, като е откъсната и няма електростатика от малките крилца? Ще оставя тоя въпрос отворен, за да се опитате да му отговорите сами
Не бе Хипарх... Активират се надкрилките, но единствено, когато силово ги привържем една за друга. ВСГ го е правил това в началото и съвсем не е наблюдавал ефектите, когато ги е разглеждал под микроскоп. Наблюдава се ефекта с летежа и изчезването на кламера едва, когато е привързал няколко хитинови надкрилки. В случая имаме ефект на усилване на стоящите полета поради наслагването им. Сандвича му е майката.hyparh написаCOLONНа мен ми хрумва, че лещите на микроскопа фокусират околната енергия или тази на ВСГ (например от окото му) и я концентрират в надкрилката като по този начин я зареждат.caduceus написаCOLONЩе кажете - защо се активира надкрилката, като е откъсната и няма електростатика от малките крилца? Ще оставя тоя въпрос отворен, за да се опитате да му отговорите сами