Независимо отопление

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Независимо отопление

Мнение от icrow »

Така, така! Все пак трябва накрая да стане независимо отопление и да сме независими от системата. Както за топлото, така и за тока. И както се казва, "който търси намира".
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Споко, за другата зима и оргонно-електрическата печка трябва да е готова :D
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

icrow, идеята ми е да горя малко газ и повечко стружки и да се топля така. Искам да загрявам само най долната мембрана, а тя от своя страна да загрява следващата която ще е по голяма от нея и т.н.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Нещо изпускаш в обяснениата и направо не те разбирам. :lol: Искаш да направиш нещо, като печка, която да отоплява стая? Какви са тия стружки и как ще горят. Вътре между мембраните ли са? Каква ти е точно идеята с която искаш да добиеш повече енергия заради формата?
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

Ха ха ха. Много съм зле с обясненията!!!

Говоря за руската разработка дето се слага под дървата и и добавяш вода за да отделя водород. Руснаците и викат "мембрана чудо". Та: газта загрява първата мембрана, тя отделя водород, който пък загрява по-голямата мембрана, която пък би трябвало да отдели повече водород.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Не съм убеден, че е точно водород. И разликата в температурата ще е голяма между слоевете. По скоро ще е по-добре сноп от къси медни тръбички, така ще получиш повече площ и равномерно нагряваме. А и най-вероятно трябва някаква Т в малки граници, а не колкото повече толкова повече, а това с експеримент може да се види. А не разбрах тоя газ дето ще нагрява пропан-бутан ли ще вкараш в печката с дърва?
VEIPOWER
МненияCOLON 26
Регистриран наCOLON Пет Мар 07, 2014 9:26 am

Мнение от VEIPOWER »

skeleta написаCOLONХа ха ха. Много съм зле с обясненията!!!

Говоря за руската разработка дето се слага под дървата и и добавяш вода за да отделя водород. Руснаците и викат "мембрана чудо". Та: газта загрява първата мембрана, тя отделя водород, който пък загрява по-голямата мембрана, която пък би трябвало да отдели повече водород.

Колега, не си схванал принципа. Мембраната е по-скоро топлинна тръба от плосък и отворен тип. Железните стружки са капилярен фитил който транспортира водата към горещата зона където се създава кипящ слой за по-лесно изпарение на водата. От там нататък водната пара участва в окислително-редукционните процеси при газификацията, която от своя страна е сложен термохимичен процес. Самия процес може да се раздели на няколко зони във възходящ ред, като всяка си има своята специфика. Мембраната не случайно се поставя най от долу при печките с малки горивни камери и непрекъснато подаване на горивото. Водната пара участва в редукционните процеси в най-горните зони при които се отделят метан и водород като по-интересните газове. Необходимоста от мембрана чудо отпада при печките и котлите с дълбоки горивни камери при така нареченото горно горене. Дървата може да с влажност 5-35% в низходящ ред.
Хайде ще ви почерпя с един гяволък! Натъпчете трилитрова метална кутия със всякакъв боклук / клечки, клонки, талаш, някое найлонче, бучки въглища и каквото ви дойде на акъла/, пробийте 3-4 отвора 4-5мм. в интересна за вас посока и я хвърлете между горящите дърва. Голяма веселба настава и гледайте да не ви прегрее котела. След приключване на пиролизата остатъчния материал в кутията е с енергиен еквивалент 7-9 кВт.часа на килограм и може да се ползва отново в горивния процес.
Поздрави!
skeleta
МненияCOLON 198

Мнение от skeleta »

За образуването на "воден газ" пишат и руснаците, само че метана май гори в видимия спектър. А при мене не се вижда нищо, което ме навежда на мисълта че е само водород. А температурата на ризата се вдигна с 10 - 15 градуса което е означава че все пак се отделя нещо от мембраната което гори.
Това дето го описваш мога да го пробвам другата зима, ако я има. Че тая до камина опрях само за една седмица.
VEIPOWER
МненияCOLON 26
Регистриран наCOLON Пет Мар 07, 2014 9:26 am

Мнение от VEIPOWER »

skeleta написаCOLONЗа образуването на "воден газ" пишат и руснаците, само че метана май гори в видимия спектър. А при мене не се вижда нищо, което ме навежда на мисълта че е само водород. А температурата на ризата се вдигна с 10 - 15 градуса което е означава че все пак се отделя нещо от мембраната което гори.
Това дето го описваш мога да го пробвам другата зима, ако я има. Че тая до камина опрях само за една седмица.
Скелет, тук за мене няма тайни! Виждам че интереса е ялов, затова и не виждам смисъл да се напъвам със сложна материя в края на отоплителния сезон. При мен кокичетата прецъфтяха преди десетина дни което е ясен знак за пренастройка към слънчевите технологии.
caduceus написаCOLONСпоко, за другата зима и оргонно-електрическата печка трябва да е готова :D
Братко Кадуцеус, звучи много обещаващо. Наскоро четох един материал в който е застъпена теза обратна на Втория закон на Термодинамиката, като частен случай. От това което чета за оргонната енергия, стигам до заключението че преноса на положителна и отрицателна ОЕ може да е еднопосочно. От тук и идеята за оргонна термопомпа??? Много ми харесаха оргонните изпарители, но още не ми дошла асоциация за оргонни кондензатори. Накаква идея? Няма смисъл да ви догонвам в оргонните технологии защото безкрайно съм закъснял. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Айкроу, с какво е по-добре да меря ампеража на Дейви у-во - амперклещи или да пусна през мултицед?
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY