Етер. Свойства. Основни взаимодействия

Исторически аспекти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Re: Етер. Свойства. Основни взаимодействия

Мнение от hyparh »

Моля, моля :)
icrow написаCOLONДали няма да стане по добре с два успоредни диска един върху друг с междинно разстояние, които се въртят единия надясно другия наляво и по средата да добавш ВН?
Като се генерират магнитните вихри ще започнат да се явяват токовете на Фуко и съответно спирачния и нагряващия ефект или поне аз така си го представям. Но само опитът ще покаже. Ако имах един алуминиев диск (да речем с 15-20 см. диаметър и поне 2-3 мм. дебелина), щях да опитам като за начало да развъртя само него или в близост да има друга наелектризирана плоча, но статична. Трябва да се ползва ремъчна предавка, за да се изолира двигателя от ВН.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

hyparh написаCOLON Ето я оригиналната брошура "Magnetic current" на Лийдскалнин:
http://dox.bg/files/dw?a=2f75399330
hyparh,

Нещо и от мене. Същото като твойто, ама на друг по нашенски език. :cheers: :beer:

http://dox.bg/files/dw?a=6a9fc3bb7b
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

С успех бих сложил този линк в няколко от темите...
Няколко филмчета, в които има много ценна информация.
За съжаление не са от най-кратките, но си заслужават времето.
На руски са, но материалите са такива, че се разбират и без знанието на езика.
Браво на който ги е направил.
http://earth-chronicles.ru/news/2014-09-14-70842
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Чудих се къде да драсна този пост, защото той свързва теорията и историческите аспекти с практиката :) Става въпрос за връзката между етера и електричеството или как най-лесно и интензивно да "раздвижим" етера с електричество. С устройства за свобдна енергия, придобита по този начин, можем да споменем Никола Тесла, Тариел Капанадзе, Ерик Долард, Константин Мейл, Джон Хътчисън и др. Общото между тези експериментатори е, че използват импулсен ток в устройствата си. Според мен точно тези резки/стръмни импулси могат да възбудят етера най-ефективно. Защо? Защото импулсният ток наподобява максимално точно процесите, които протичат в етера. Всъщност това е направление, по което никой друг не е споменавал нещо или поне аз не съм срещал. Както бях писал в темата "Тесла трансформатори Приложение", съществува голяма вероятност процесите в етера да протичат чрез химикоподобни реакции, образуващи реакционно-дифузни вълни с различни мащаби. Тези етерни вълни могат да се разпространяват много по-бързо от светлината, на хората експериментиращи в тази област, те са известни под наименованията "скаларни" или "надлъжни" вълни. Поствам снимка на реакционно-дифузни (Р-Д) химични вълни по модела на Белоусов-Жаботински (повече за тези химични вълни можете да прочетете тук: http://bgchaos.com/273/fractals/chaos-t ... %BA%D0%B8/ )":
3572095252_a43ca95002_b.jpg
3572095252_a43ca95002_b.jpg (393.1 KiB) Прегледано 15849 пъти
Този тип Р-Д вълни се характеризират с рязко начало и по-плавно затихване. Ето и сравнителни характеристики между Р-Д вълни и импулсен ток:

Импулсен ток:
3_HVPC-as-microcurrent.png.jpg
3_HVPC-as-microcurrent.png.jpg (38.02 KiB) Прегледано 15849 пъти

Р-Д вълни:
graph1.gif
graph1.gif (7.12 KiB) Прегледано 15849 пъти
20141024_144642.jpg
20141024_144642.jpg (1.96 MiB) Прегледано 15849 пъти
Открийте разликите :lol: Сходството е очевидно.
Ще цитирам един колега, който почти не пише по форуми, но работи усилено и е на "ти" и по двете направления - електричество/оргон:

"Сукор пънч се прави с Мобиус бобина която изисква захранване с сравнително силни и стръмни импусни сигнали за да е ефективна. Само със запер от които и да е вид няма дори да я погъделичкаш. Ако пък искаш да си оперативен и да можеш реално да програмираш оргонити на разни честоти според предназначението им ти трябва генератор със променлива и точно известна честота.
Ето един от вършещите работи и максимално евтини такива. http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/ ... 36/Разбира се подобен можеш да си намериш и на по-ниски цени ако потърсиш из амазон, китайски сайтове и други. Но ако искаш да не се мотаеш в търсене това е едно от местата за БГ. Това е генератор имащ възможност да изкара от 0.1 цикъла в секунда до 3000000 цикъла или казано иначе 0.1hz - 3mhz. Притежава контрол на амплитудата, формта на сигнала си, точна индикация на честотата, цифрова стабилизация, контрол върху коефициента на запълване на двата полупериода, които репрезентират един цял цикъл на сигнала, и изход за контрол на вариацията на изходния сигнал даващ възможност да накараш сигнала да варира по честота межди + - от зададената. Все полезни функции. Този генератор също е в пъти по-добър от заперите които работят на 30000 цикъла или на тези дето имат програмирани честоти и съмнителни изходни параметри. Казано с други думи, ще имаш един уред които да те отървава от някои и друг бацил, и да ти помага при настинки, и херпес недай си боже ако те пипнат. Разбира се когато става дума за сукор пънч ти трябва и изходен буфер които да усили изходния ток, за което ти трябва един не скъп транзистор,резистор и един акумулатор 12в 4Ачаса. Много хора ползват сукор пънч директно с запер или със запер и аудио усилвател(по-добрия вариант), но ако иска човек да получи истински етерно иницииран ефект на програмиране трябва да ползва за възбуждане на сукор пънча си импулси с възможно най-голямо напрежение и ток. Разбира се с истински големите неща е задължително да работят големи и препатили специалисти за да няма Охх аххх олеле. За твоя случай ти препоръчвам просто 12В акумулатор 4А часа, който да захранва буферно стъпало с MOSFET or IGBT транзистор за големи токове и прилична скорост на превключване. Става дума за извънредно проста схема на свързане която се захранва от акумулатора и се задейства на входа си от гореспомантия Генератор. След настройка на сигнал генератор на конкретна честота, и минимален коефициант на запълване така, че да ти дава само кратки пикове на изхода си и при избор на правоъгълен сигнал за генерация(с този генератор имаш избор между 3 много полезни форми на сигнала), ще се радваш без съмнение на много добре работещ Пънч с прилично висок и действен програмиращ фактор. И ако пък това ти се струва прекаленно сложно и скъпо, но нямаш условия да си запоиш каква и да е схема ако ти дам, то работата е ясна. Купи си най-евтиния запер или генератор без екстри от магазините за кит електроника, един поялник и малко тинол, http://www.electroninvest.com/shop/sear ... group=ХОБИ КИТ&ot=0 или http://elimex.bg/product/31783/kit-generator-18.html, които дава честори от 8 до 10khz и си играй с него. Честотата му може да ти я измери и настрой всеки сервизен техник. На него също можеш да му сложиш краен буфер за усилване по ток на изхода ако искаш по-добрата ефективност, но нямаш никаква гаранция, че от сервиза до вкъщи настроената му честота ще се запази. Е няма и да мръдне мног ако в в ниския обхват но ще се влияе и от напрежението в захранването ми, както и околната температура, ама ще е евтин пък -))).
Това е от мен. Дерзай.
.........................
Между другото да вметна за програмирането със сукор пънч, че най-чистият и силен вариант за програмиране с него е когато се захрани или от чист блокинг генератор с един транзистор или от двутранзисторен мултивибратор, или най-добре от система с електроменахничен прекъсвач прикрепен към ротора на мотор със стабилизирани обороти(стъпков най-добре). С последният особенно можете да превклювате доста сносни по големина токове и напрежения за кратки периоди от време с необходимата честота. Причината за стремежа ми да се ползвам от максимално големи пикови правотокови импулси е, че те възбуждат най-ефективно ефира, като не забравяме, че в това уравнение и формата на бобината е от ключова роля. Аз лично работя с такъв програматор със стъпков мотор и контролирани обороти до 1000 херца. Активирам го с напрежение от зареден кондензатор на 1000в/10nf с нисък омаж на изводите. Системата ми работи на 4 такта. 1т.Зареждане на кондензатора от повишител на напрежение 2т.разделяне на кондензатора от веригата на зареждане 3т.свързване с веригата на разреждане т.е. към с.пънча за милисекунда. 4.разделяне от веригата на разреждане. Всичко се прави от 2 проводими секторни пътечки поставена в радиуса на плосък диск от гитенакс с диаметър 3см и свързан с оста на стъпковия двигател и 2 контакта, които контактуват с пътечките на диска на разтояние 180 градуса един от друг. Идеята и правилото е да се бяга от устройства генериращи сигнали с много сложна електроника, каквито са компютрите, проферионалните сигнал генератори и други имащи сложни интегрални схеми и нужда от мрежово захранване. Всички тези сложни превключвания вкарват паразитни *торсионни+скаларни+ек. магнитни вълнови програми през сукор пънча ви, в оргонитите. Това е принципа, които ползвам за близко до идеалното програмиране. И разбира се операцията се прави в добре екранирано и заземено шкафче и то на село извън къщата. От радиониката видях, че излишните сигнали генерирани от споменантите апаратури били те наоколо или в контакт ми носят само главоболия,и затова изпаднах в такъв максимализъм. Не питай старило, а питай патило, май беше поговорката ни."

Той също съветва за възбуждане с мощни стръмни импулси за макс. ефект. Не съм споменавал, но понякога съм усещал вибрации като доближа ръката си до високоволтовите ми кондензатори и техните проводници по време на работа (верига за импулсен ток). Още един пример е онзи руснак, който с краткотрайни импулси от пиезокристал успява лесно да създаде Р-Д етерни вълни с мрежичките и евентуално взаимодействие между вълните (не класическа интерференция), формиращо познатият ни вече ЕПС.
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Хипарх,
Много навътре си в материала и в теорията и в практиката, ама повечето тук не сме така с ВН и ВЧ :)
Обясни моля те, що за животно е това сукор пънч и за какво се ползва.
Може да ти звучи много тъпо като въпрос, но на мен като не ми е ясно, а искам да разбера - питам :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Оргонен бластер за трепане на етерни гадинки :) Прави се обикновено от кварцов кристал с един или два пирамидални върха, мьобиус бобина намотана около кристала в средата, а бобинатасе захранва полево със запер или др. подобно устройство. Дон Крофт и последователите му си играят с такива ;) Жена му дето вижда това-онова им дава съвети по конструкцията. Дон има и едно по-интересно друго нещо което е комбинаци от запер и оргонен концентратор, един вид оргонен запер. Там се доближават повече до истината.
Ако взема да кажа директно каквото мисля за тия устройства, май пак ще изляза май твърде строг както при дядото с орехите :lol: затова по-добре да си мълча. Нека се забавляват хората, няма лошо
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Ето го моят съкър пънч: http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=20&t=82&start=710
Ползвам го чат-пат за зареждане на вода, етерни гадинки все още не ми се е наложило да трепя :lol: Айкроу го изкара с доста добра сила от 9./488/ при възбуждане само с 5V синусоиден сигнал. За сила и изпълнение на подобни активни устройства няма какво да говорим - със сигурност има много по-мощни и ефективни. Трябва да опитам директно с теслови импулси да видя при какви мощности започва да грее намотката и в каква степен ще се промени енергетичността на кристала.
При потапяне на кристала с намотката в оргонит пък получаваме PowerWand. Казват, че това е нещо като ъпгрейдната версия на пънча. Моят засега не ми се жертва да го запечатвам, и така си е добре :)
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

както се казва ЯКОООО :) удивявате ме .. ;)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Един цитат на Тесла от книгата "The SS Brotherhood of the Bell":

"По време на успешните ми две години (1893 и 1894) на интензивна концентрация, имах щастието да достигна до две значими открития. Първото е динамичната теория за гравитацията, която разработих в пълни детайли и се надявам да я предоставя на света съвсем скоро. Разяснява причините за тази сила и движенията на небесните тела под нейно влияние толкова задоволително, че ще сложи край на празните спекулации и фалшиви концепции, като например тази за изкривеното пространство...
Само наличието на силиво поле може да причини наблюдаваното движение на телата, без да се налага разглеждане геометрията на пространството. Всичката налична литература по въпроса е безполезна и осъдена на забвение. Такива са и опитите ни да си обясним механизмите на вселената без отчитане съществуването на етера и крайно необходимата му роля в този процес.
Второто ми откритие е от огромно значение. Мога да се смятам за първооткривател на този физически принцип, понеже от преглеждане на всякакви научни записки на повече от половин дузина различни езици, не успях да открия нещо, което да загатва за него. Можем да го изразим по следният начин: В материята има толкова енергия, колкото тя поема от околната среда... Тази енергия се “влива” на точно определени порции в атомите и молекулите, в най-масивните космически тела, както и във всичката вселенска материя във всички фази от нейното съществуване – от първоначалното зараждане до нейното разграждане...

Още от древни времена човекът осъзнава, че цялата материя идва от първична ефирна субстанция, изпълваща цялото пространство; Акаша или всепроникващият етер, задвижван от живителната Прана или креативната сила, което прави възможно проявяването на всички видове явления в един неспирен кръговрат. Първичната субстанция, устремена в безкрайно малки вихри, въртящи се с невероятни скорости, се превръща в груба материя. Ако тази живителна сила спре, движението спира, материята изчезва и става част от субстанцията, която й е дала живот.
Може ли човекът да контролира тази най-велика, предизвикваща благоговение, сила?
Ако можеше, би се сдобил с почти безгранични и свръхестествени способности... Може да променя размера на планетата, да контролира сезоните, да направлява Земята в която посока пожелае... Може да сблъсква планети, да формира слънца и звезди... Да създава и да анихилира материя... това би било най-висшето проявяване силата на човешкият ум, неговият тотален триумф над физическия свят, върховното постижение, което го нарежда рамо до рамо със Създателят."

От автора на книгата: "От този пасаж става ясно, че Тесла възприема етерът като трансмутационен, подобно на електрическите носители “потопени в диелектричен флуид”, чийто свойства се променят в зависимост от околната среда."

Аз няма какво да добавя. Просто велико.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Здравейте,
Имам запитване относно един много ценен материал (всъщност книга) на Алберт Вейник - "ТЕРМОДИНАМИКА РЕАЛЬНЫХ ПРОЦЕССОВ". За Вейник има учудващо малко информация на български или английски, а както знаете с руския ще ми е трудно да хвана смисъла, особено на такава специализирана литература. Въпросът ми е дали някой е попадал или има негови материали на български или английски, а ако някъде има и споменатата книга на един от тези езици, ще бъде перфектно. Според мен в книгата са разяснени супер ценни неща, май има опитни постановки, а на места е споменат и Гребенников.

Ровейки се снощи за негови неща, попаднах на този кратък материал:

"ОВЛАДЯВАНЕ НА ГРАВИТАЦИЯТА - ТЕОРИЯ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Настоящото изложение представлява сбор от фактологична и теоретична информация чиято цел е да даде максимално реалистични насоки в изучаването и опознаването на същноста на гравитацията , електромагнетизма , строежа на вакуум-етера и материята . По дълбоката ми цел с този материал е добра теоретична основа , предложения и идеи за успешна експериментална работа в областа на овладяването, управлението на гравитацията и създаването на двигателни системи от нов тип , създаващи изкуствена гравитационна-двигателна сила или с една дума “ГРАВИЛЕТИ”.
Съществува много добър материал който трябва да вземем в предвид при работата върху свободната енергия и антигравитацията: http://www.veinik.ru/ също и книгата на Алберт Вейник: “Термодинамика на реалните процеси” която е в същия сайт.

Изучавал съм материали в които се твърди че посоката на въртене определя посоката на движение на двигателя(летателния апарат) и допускам че може и да е така , но смятам че експеримента най-добре ще го установи. Съществува и въпроса , дали далеч в космоса посоката на въртене ще има значение. Полусферата е подходяща за експериментиране понеже електрическия заряд се натрупва само върху изпъкналата част, а вдлъбнатата е без заряд върху нея. В случая имаме несиметричен кондензатор или несиметрично разпределение на заряда , а именно това ни е нужно. Със сигурност при въртенето на полусферата , около оста и ще се индуцира магнитно поле, както е при магнитното поле около проводник, индентично на полето на елементарните частици(електроните и протоните), а въртеливото движение на полусферата и по-точно на електрическите заряди на повърхноста и ще са индентични на движението на електрически ток. Установено е че електроните при движението си през проводник(свърхпроводник) и при електрически разряд – светкавица, не се движат по права линия, а се движат спираловидно и същевременно от (-) към (+), тоест по свредловидна-вихрова траектория около проводника, по повърхноста му, все едно дали е променлив или прав ток. Съществува теория , че електрическият ток представлява етерен поток движещ се свердловидно по електическите проводници. Може да се каже че в проводник електроните се движат подобно на водовъртеж, в посока на областта бедна на електрони или с положителен заряд. Това означава че ако скороста на електроните в свърхпроводник е например 100 000км/сек. в праволинейна посока, то по спиралната им действителна траектория, скороста им е винаги над 300 000 км/сек. колкото и парадоксално да звучи. Следва че ако проводника се завърти с достатъчно голяма скорост в съответната посока , то дори в привидно праволинейната им посока те ще се задвижат със свърх-светлинна скорост. Електроните в проводник се движат в посока по дължината на оста им на въртене , а магнитното поле е вихрова полярицация на вакуума(пространството) около тях. Всъщност важно е да знаем че електромагнитното поле е продукт и резултат на вихровото (поради въртенето) взаимодействие на зарядите с пространството(вакуум-етера). То е точката на контакт между зарядите и пространството. Магнитното поле се състои от затворени в кръг силови линии именно защото зарядите се въртят. Ако един заряд , например електрон , спре да се върти , то неговото магнитно поле ще изчезне. Магнитното поле на електрона е съсредоточено по периферията около оста , но колкото се доближава до центъра на оста , то клони към нула. Сиреч , минимална скорост на въртене.
За промяна на обема на едно тяло при движение с определена скорост , например близка до светлинната , можем да говорим при положение че по посока на движението си всяка точка от него се намира по едно и също време на две места. Ако имаме в предвид един момент(едно и също време) , тогава момента трябва да е елементарен неделим квант на времето във който всяко движение ще представлява застинало(неподвижно) състояние и размер."
BUTTON_POST_REPLY