Соларен панел за отопление от кенове за бира.

Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Соларен панел за отопление от кенове за бира.

Мнение от icrow »

Vananda написаCOLONПичове, ако си мислите че логиката Ви е по мощна от стотици компюдърни изследвания е малко градноманско ...
Страхотно изказване. :doubleup:

Чак се чудя защо не слагат отоплителните тела по таваните. :smileylol: Вземи една духалка и я сложи в стаята на високо и виж какво ще стане. Имам една духалка изглеждаща, като климатик. Та като я монтирах, като климатик и като се кача на табуретка и горе при тавана не се живее. Обаче в ниското си е студено особено ако легнеш. Като я свалих долу, като обикновена духалка и нещата се оправиха. Защо ли. :) Тя за разлика от климатика не може да духа толкова силно, да не говорим за размера. При соларния панел с малко вентилаторече ще е в пъти по слабо течението. Не мисля, че ще вдига и толкова прах. Разбира се не казвам на никой какво да прави. Но аз ще направя така. :)
Vananda написаCOLON стотици компюдърни изследвания...
То и в учебниците колко още пише. :smileylol: Добре, че тук сме далеч от тези изследвания. :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Плюс това защо реши, че хората с кенчетата са ползвали такива проучвания, а на са си казали ми то нали топлия въздух се издига нагоре значи горе трябва да го сложим?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Вананда,
А какво стана с двигателя, който мислеше да наречеш "фантомен двигател" :lol:
Копнах ти поста, за да не се чудиш за кое от "изобретенията" ти говоря:
"Здравейте пичове!
Да ви разкрия още един начин за антигравитация. Хватката е същата но се използва изместване в времето а не в пространството.

Два електромагнита поставени един над друг. Включващи се и изключващи с честота равна на 30GHz за 1см отстояние на магнитите (приети за точки), изместено в 1/2λ.

Общо взето принципа е следния. Когато единия електомагнит е включен той "плува" в елетромагнитото поле излъчено от другия магнит, когато втория магнит е във включено положение той не "плува" в елетромагнитното поле което е излъчил първия магнит. Това е : )
(мисля да се казва Фантомен двигател)
"

:hola:
Наблюдавам - анализирам - променям.
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

icrow написаCOLONИ aз товa си блъскaм глaвaтa. Дaли дa се зaнимaвaм дa прaвя колектор зa въздух и тaкa зa всякa стaя или дa нaпрaвя воден и тaкa чрез рaдяторите дa се отдaвa мaкaр и с повече зaгуби. Също и бойлерa ще може дa се грее и лятото.

Въобще не се чуди. Аз това лято си сложих и още ток за нагряване на водата не съм плащал. Ще видим зимата как ще е. За отопление става но само ако не са много ниски температурите. На шефа един съсед си сложи 3 панела от обикновените и казва че пролет и есен няма проблем, ама зимата си помага с камината.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Дам. Зимата няма как да е само с него, но пак ще помага доста. Аз така или иначе ще правя обменник с 90л вода, така че няма да е толкова проблем. Но ще трябва отделни кръгове да правя допълнителни помпи и тн. Може би ще направя и двете ще видим. Днеска гледах разни параболично движещи се панели изглеждаха много добре. Да видим дали ще мога да спретна нещо такова. https://www.youtube.com/watch?v=EPQlosNYkm0 :smileylol:
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Ако питаш мене си сътвори нещо просто. Дето да няма поддръжка или да е минимална. Това може и да е малко по ефективно, но ще трябва да го чистиш, смазваш и още кой знае какво може да изникне.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Да. Простите неща са ефективни. При мене лошото е, че има много високи борове зад къщата на запад и зимата слънцето е до към 2-3ч, така че няма кой знае какво да се върти. :smileylol: Ама колкото толкова. :smileylol: На този клип https://www.youtube.com/watch?v=12Zj7Bux5Bs има готина елементарна да го наречем система за насочване на 2.50мин. от клипа.
Vananda
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Пон Яну 20, 2014 5:18 pm

Мнение от Vananda »

А какво стана с двигателя, който мислеше да наречеш "фантомен двигател" :lol:
Направо си го нареках, не само го мислех ;)
Иначе при тези големи честоти съпротивлението се качва драстично.Температурите съответно също... За постигане на резултат трябва изключителна прецизност на изпълнение, непостижима в гаражни условия. Друго ако те интересува кажи : )
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

Изображение
Мисля че задачката следва да се реши по този начин.
В панела въздуха се загрява, качва се нагоре и създава налягане в стаята, което избутва студения въздух през долния отвор, който на свой ред се нагрява и цикъла се затваря.

Очаквана максимална ефективност = на количеството топлина,което влиза през прозореца(ако площите на панела и прозореца са равни).

При липса на слънчева радиация студения въздух си стои долу, горещия горе - циркулация няма.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

И так може, въпреки че на съседа от долу надали ще му хареса. :smileylol: Въпроса е влизащия топъл въздух да има възможност да се умеси с студения в стаята, докато се издига. :)
BUTTON_POST_REPLY