Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Re: Райф - машина

Мнение от nightcrawler65 »

Philip написаCOLONРайф споменава, че действието се разпространява на голямо разстояние. Знам, че няма как да имаш такава информация, но евентуално може би знаеш дали откакто си направил машината и ползваш този излъчвател, има промяна в броя на болните в близката околност. Това наистина зависи и от това, колко често пускаш устройството, но все пак ако имаш някакви наблюдения в тази насока - кажи, моля те. В същата връзка бих помолил Кадуцеус и Айкроу да измерят (ако е възможно, разбира се) активната зона на излъчване.

Здравей Филипе,
Добре, да започнем от тук, малко ще се получи от "края към началото", но както бях написал в началото, трябва все от някъде да се започне.
Относно излъчването на голямо разстояние: Не е точно така, в ранните години на своята изследователска работа Райф е правил експерименти за използване на апаратурата като стандартен предавател с антена, като за целта си е имал помощник, който се е премествал в различни части на града и е следял за наличието или липсата на конкретния сигнал, но бързо изоставя тази идея по ред причини- както и да е... След което започва да използва вместо антена - газоразрядна лампа наречена "Phanotron-Панотрон", като е използвал различни "благородни" газове за изпълване на обема и, но на този етап е работил основно с Хелий. И от документите, които са останали е видно, че той е експериментирал и с минимално отстояние от "обекта" /няколко сантиметра/, в зависимост от това какъв и къде е бил проблема. И като цяло разстоянието не е било голямо 30-40 см, като се има предвид, че мощността на първите машини е била около 50 W.
Аз също експериментирам с такива разстояния, защото настройката и режима на работа на лампата ми го позволяват.
Какъв е в действителност цвета на дъгата? Син или розов?
Моята лампа е 100% Аргон/по мое желание/ и разряда между електродите е с виолетово- лилав цвят
Има ли някакво припокриване на получената честота с честотите, които Кларк ползва за същото? Ясно ми е, че едната честота е носеща, а другата я модулира, но...

Аз съм привърженик на тази концепция и се стремя да я използвам- имам предвид честотите на Кларк, поради факта, че съм видял ефекта от използването им само с честотен генератор и се надявам като използвам метода /на свързаните резонанси/на инженера на Райф - Филип Хойланд / като тази апаратура е създадена точно във връзка с неговото виждане на нещата- и за това ще поговорим по-късно/ да постигна определени цели.
А и останалите "живи" 17 честоти на Райф са включени в "менюто" ;)
Аз първо исках да обясня що за устройство е моето и какво може, но явно ще се наложи да го обясня впоследствие.
Да вметна само, че на панорамната снимка е поразчистеното ми работно място и прототипа включва;
1.- лапата със стойката и съгласуващата система;
2.-захранване в голямата кутия с превключвателя в центъра;
3.- Логическа част с блока за управление + междинен усилвател и в същата кутия е системата "dummy load" , която дава възможност за използване на устройството с електроди по контактния метод/ това е кутията с индикатора за измерване на модулацията;
4.- крайно стъпало/с големия меден радиатор, което дава възможност при напрежение от около 200 / двеста / волта от захранването да имаме изходна мощност от около 500 W / пикова /- но това е за по-големи лампи, моята е 300W и не я насилвам за да има по-дълъг живот/ че е скъпича /, а и с колегите, с които обменяме информация споделят,че- ефекта е по-голям при по-ниски нива на мощността- 50 - 150 W.
5.- Източник на сигнал- в случая аз използвам моя първи генератор / на GOGO /, който си е една добра машинка, като само съм му направил друг изход за да имам нужния сигнал за да мога да използвам на 100% възможностите на логическата част.
6.- Да не забравя и коаксиалния кабел, който свързва отделните модули, неговата дължина е от голямо значение, защото неговата дължина е активна част от правилното съгласуване с лампата.
Там на панорамната снимка се вижда и една черна пластмасова кутия/в ляво на бюрото /- това е почти система за управление/логическа част/, като не е монтирана още система за работа с електроди, като дори само тя ще може да управлява лампата с прилични изходни нива.
Друго, което може да смущава на снимката е мощния ми товар 50 ома, който го използвам вместо лампа по време на настройките

Съществува ли възможност да ми направиш такава?
Възможности винаги съществуват, но първо искам да изследвам ефективността му и като цяло, не съм гледал нещата от комерсиална гледна точка за сега. Не трябва да се "изнасилват" нещата.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

icrow написаCOLONПърво да те поздравя за спретнатото работно място и за успеха! Колкото имаш инфо давай. Тука само крайни малоумия се трият, а това със сигурност не е такова! Утре на свежа глава ще измеря, но на пръв поглед усещането е много меко и приятно. 3МХз не е никак малка честота, ако имаш схеми и искаш също ги постни. :)

Здравей ICROW,
за теб имам специални благодарности, просто ги приеми, ще ти обяснявам друг път ако евентуално не се досетиш - ЗАЩО? :)
И какво показва измерването на свежа глава :devil:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Не се сещaм. :-) Мaлко съм зaбрaвил, че етрябвaло дa го погледнa пaк :doh: По късно aко имaм обеднa почивкa ще го измеря.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Самата дъга измерих 9./8500/+ около балона е 9./8200/+ Обхвата на максимално действие е 4м, но според махалото трябва да има пряка видимост към светлината.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Конструктивно единият електрод на лампата е под 45 градуса, така че има насочено излъчване само в една посока в случая напред.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Привет на всички, чакащи нещо да се спомене по темата :hola: .
Бях обещал да дам някои пояснения, за да изчистим някои висящи въпроси.
Първо относно метода, който използвам:
Виновника за него се нарича Филип Хойланд и е бил инженер на Райф и негов съдружник. Той също така е човека, на който дължим точното измерване на откритите от Райф честоти, които самия Райф е измерил първоначално неправилно/ отчитал е хармониците а не точните честоти/ , но след вещата намеса на Хойланд всичко си отива на мястото. И тъй като проблема с „опазването” тайната на честотите, винаги е стояла на дневен ред, Хойланд прилага своя гений, като разработва през 1936г./от начало тайно/ нов модел машина, като прилага метода на свързаните резонанси/ висока носеща + ниска модулираща / и през 1938г се появява най-мистериозния модел на тяхната компания, тъй като никой дори и Райф не е знаел как точно работи тази машина, единствено Хойланд и така до към наши дни 2010г., когато е намерен и напълно възстановен такъв апарат и е разгадан алгоритъма, който е използван при комбинирането на честотите, което се явява нещо като „революция” в концепцията и разбирането на нещата , тъй като до тогава основно се е използвала носеща честота 27 МХц – разбирането по въпроса използвано от д-р Баре. В крайна сметка Хойланд е използвал истинските честоти на Райф, но достигнати по различен начин а това от своя страна е създало голям смут при използването на този тип машини, тъй като Хойланд е използвал различни носещи честоти от 3.1- 4.8 МХц и по този начин и ниските модулиращи са били различни за отделните машини. Недоразуменията и провалите на много от докторите са дошли от това, че са искали да ползват ниските честоти изчислени за други машини с различна носеща честота, други от тях пък решили, че могат да променят носещата както им харесва а трети пренебрегнали напълно носещата и преминали само на ниски/ аудио/ и така не постигнали никакъв успех само провали, предполагам се досещате защо :doh: .
Един любопитен факт за този апарат е, че с него не са правени лабораторни опити, защото при първия такъв с включването на машината всички налични култури на патогени, предвидени за изследване измрели, включително и плесента по стените в стаята за опитите, след което този апарат е използван само за терапия не и за изследване.
И така да разясня сега накратко какво може машината , която използвам:
Входния / модулиращ / сигнал може да бъде от компютър, телефон, CD, DVD, MP3 и други такива а също и стандартен генератор, като прима честоти до 400КХц
Приема синусоидална , триъгълна, трионообразна, правоъгълна форма на входния сигнал.
Има и вход на TTL сигнал.
Има функция за дублиране на честотата да кажем че използвам честота 11 КХц при включване на превключвателя „ х 2” , модулиращата става 22 КХц / 200 КХц =400КХц/
Има възможност за определяне дълбочината на модулацията в два режима 50%- 100% и 50%- 0%, като трябва да отбележа, че ако входния сигнал са правоъгълни импулси, системата ще работи само в режим от 0-50% модулация.
В крайна сметка винаги ще имаме носеща / всяка от 2.9 – 3.6 МХц зависи от използвания осцилатор + модулирана с перфектни правоъгълни импулси от преработения от логическата част входен сигнал /
Отиваме на изхода на блока за управления, където ще имаме RF сигнал с около 7W изходна мощност при 19 волта захранване, което дава възможност за управление на по-мощни усилватели да кажем от типа KL300 или KL500 а също и разработения специално за него краен усилвател до 500 W изходна пикова мощност.
Ако използваме по-високо напрежение/ до 70 волта/ за MOSFET – а на блока за управление може да управляваме средна по размер плазмена лампа.
Има и система “dummy load”, която дава възможност за използване на устройството и като PAD инструмент- с електроди, ако лампата не е налична или просто предпочитание. Тази система има два индикатора с червен и зелен цвят , като яркоста на светене на зеления показва дълбочината на модулацията а на червения тока, който протича през електродите/ като при нормална работа не свети силно/ и изпълнява функцията и на предпазител ако случайно нещо се прецака и тока достигне 60 mа , тя изгаря и прекъсва веригата на електродите.Също така има и потенциометър, чрез който можем да регулираме тока през електродите.
Важно е да се отбележи , че при работа с електроди, захранването на крайното стъпало на блока за управление не трябва да е повече от 19-20 волта / 24 максимум, но тогава трябва да се превключи ключа специално предвиден за това от 19 на 24волта той е към системата “dummy load”
За крайното стъпало мога да кажа че работи много стабилно и надеждно, в случая при мен аз използвам 100 волта за захранване и консумацията е 0.5-0.6 А при запалена лампа, а тя при мен се пали още на 19 волта, това е критерий, че системата е добре съгласувана.
Е надявам се да съм писал разбираемо, без много лирични отклонения.
Дано Ви е била полезна информацията.
Пожелавам успех на всички Вас .
Бъдете здрави и следвайте мечтите си.
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Здравей!

Понеже използваш, до колкото разбирам, основно честотите на Кларк имам въпрос. Според нея човешките честоти започват от 1.5 МХц до 9МХц, ако не ме лъжа паметта. Не е ли опасно носещата честота да е От 2.9 - 3.6 МХц?

Поздрави :connie_bye:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Aко ти се нaмирaт схеми може дa кaчиш, ще полезно.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

skeleta написаCOLONЗдравей!

Понеже използваш, до колкото разбирам, основно честотите на Кларк имам въпрос. Според нея човешките честоти започват от 1.5 МХц до 9МХц, ако не ме лъжа паметта. Не е ли опасно носещата честота да е От 2.9 - 3.6 МХц?

Поздрави :connie_bye:
Да така е честотите от където започва да резонират части от човешкия организъм според Хулда са от 1.8 - 9.6 МХц, но досега никой, никъде не упоменал точно в кой сектор от този диапазон се поразява определен орган или засягат жизнено важни функции, които да имат фатални последици за здравето. Тъй като всички тези машини с носещи честоти разработвани в този спектър са имали голяма успеваемост и са постигали / и постигат дори сега/ изключително добри резултати, много преди Хулда да направи някои предположения, аз съм приел тази концепция много близко до сърцето си и вътрешното ми убеждение също съвпада с това- нещо като "любов от пръв поглед". Все пак аз съм експериментатор в сферата на честотния-резонанс а тук имаш избор или не те кефи и не съвпада с твоето виждане и вътрешно АЗ и забравяш ИЛИ даваш най-доброто и най-милото от себе си и проверяваш дали си прав, както се казва "който го е страх от мечки не ходи в..."- метафорично казано.
Искам да вметна само, че един от късовълновите радиолюбителски диапазони е/ 80 метровия обхват/, който съвпада с гореспоменатите носещи честоти и до колкото знам няма развита патология от хора с такова хоби и използващи този обхват от дълги години с прилични мощности от 50 W до няколко KW.
Но в крайна сметка , като чета документалните записки с имената на хилядите хора от онова време с техните проблеми и тяхното решаване, специално за мен това е достатъчно, особено след като знам , това което винаги съм искал да зная по въпроса и не по-маловажното е че имам нужното оборудване, което сам съм си изработил.
Надявам се да си усетил " тънката червена нишка" и най-вече отговора да е бил удовлетворителен.
Бъди здрав и успех!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

icrow написаCOLONAко ти се нaмирaт схеми може дa кaчиш, ще полезно.
За да няма недоразумения, ще кажа че схеми има, иначе няма как да съм се справил със задачата, но съм обещал да не ги споделям в обществени форуми, защото помисли само какво ще се случи....
Надявам се да можеш да четеш липсващото между редовете ;)
BUTTON_POST_REPLY