Philip написаCOLONРайф споменава, че действието се разпространява на голямо разстояние. Знам, че няма как да имаш такава информация, но евентуално може би знаеш дали откакто си направил машината и ползваш този излъчвател, има промяна в броя на болните в близката околност. Това наистина зависи и от това, колко често пускаш устройството, но все пак ако имаш някакви наблюдения в тази насока - кажи, моля те. В същата връзка бих помолил Кадуцеус и Айкроу да измерят (ако е възможно, разбира се) активната зона на излъчване.
Здравей Филипе,
Добре, да започнем от тук, малко ще се получи от "края към началото", но както бях написал в началото, трябва все от някъде да се започне.
Относно излъчването на голямо разстояние: Не е точно така, в ранните години на своята изследователска работа Райф е правил експерименти за използване на апаратурата като стандартен предавател с антена, като за целта си е имал помощник, който се е премествал в различни части на града и е следял за наличието или липсата на конкретния сигнал, но бързо изоставя тази идея по ред причини- както и да е... След което започва да използва вместо антена - газоразрядна лампа наречена "Phanotron-Панотрон", като е използвал различни "благородни" газове за изпълване на обема и, но на този етап е работил основно с Хелий. И от документите, които са останали е видно, че той е експериментирал и с минимално отстояние от "обекта" /няколко сантиметра/, в зависимост от това какъв и къде е бил проблема. И като цяло разстоянието не е било голямо 30-40 см, като се има предвид, че мощността на първите машини е била около 50 W.
Аз също експериментирам с такива разстояния, защото настройката и режима на работа на лампата ми го позволяват.
Моята лампа е 100% Аргон/по мое желание/ и разряда между електродите е с виолетово- лилав цвятКакъв е в действителност цвета на дъгата? Син или розов?
Има ли някакво припокриване на получената честота с честотите, които Кларк ползва за същото? Ясно ми е, че едната честота е носеща, а другата я модулира, но...
Аз съм привърженик на тази концепция и се стремя да я използвам- имам предвид честотите на Кларк, поради факта, че съм видял ефекта от използването им само с честотен генератор и се надявам като използвам метода /на свързаните резонанси/на инженера на Райф - Филип Хойланд / като тази апаратура е създадена точно във връзка с неговото виждане на нещата- и за това ще поговорим по-късно/ да постигна определени цели.
А и останалите "живи" 17 честоти на Райф са включени в "менюто"

Аз първо исках да обясня що за устройство е моето и какво може, но явно ще се наложи да го обясня впоследствие.
Да вметна само, че на панорамната снимка е поразчистеното ми работно място и прототипа включва;
1.- лапата със стойката и съгласуващата система;
2.-захранване в голямата кутия с превключвателя в центъра;
3.- Логическа част с блока за управление + междинен усилвател и в същата кутия е системата "dummy load" , която дава възможност за използване на устройството с електроди по контактния метод/ това е кутията с индикатора за измерване на модулацията;
4.- крайно стъпало/с големия меден радиатор, което дава възможност при напрежение от около 200 / двеста / волта от захранването да имаме изходна мощност от около 500 W / пикова /- но това е за по-големи лампи, моята е 300W и не я насилвам за да има по-дълъг живот/ че е скъпича /, а и с колегите, с които обменяме информация споделят,че- ефекта е по-голям при по-ниски нива на мощността- 50 - 150 W.
5.- Източник на сигнал- в случая аз използвам моя първи генератор / на GOGO /, който си е една добра машинка, като само съм му направил друг изход за да имам нужния сигнал за да мога да използвам на 100% възможностите на логическата част.
6.- Да не забравя и коаксиалния кабел, който свързва отделните модули, неговата дължина е от голямо значение, защото неговата дължина е активна част от правилното съгласуване с лампата.
Там на панорамната снимка се вижда и една черна пластмасова кутия/в ляво на бюрото /- това е почти система за управление/логическа част/, като не е монтирана още система за работа с електроди, като дори само тя ще може да управлява лампата с прилични изходни нива.
Друго, което може да смущава на снимката е мощния ми товар 50 ома, който го използвам вместо лампа по време на настройките
Възможности винаги съществуват, но първо искам да изследвам ефективността му и като цяло, не съм гледал нещата от комерсиална гледна точка за сега. Не трябва да се "изнасилват" нещата.Съществува ли възможност да ми направиш такава?