Авто филтър/стабилизатор
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
Re: Авто филтър/стабилизатор
20 бр х 4700 сложих на акумулатора а 10 -те съм приготвил за около бушоните клема 30..
- Прикачени файлове
-
- IMAG3585.jpg (832.94 KiB) Прегледано 10860 пъти
Добре изглеждат 

сериозна бройка
аз днеска си викам що да не сложа директно на буксата на късите, да компенсирам малко кабелите - турих по един 4700мф,
при запален двигател на ламбата вече стои на 13,46V , а на акум. са 14,20V( това на дясна лампа) разлика 0,74V пад по кабели и релета сире4 иска си по сериозен кондер....
или през едно реле дебели кабели до акумулатора.

аз днеска си викам що да не сложа директно на буксата на късите, да компенсирам малко кабелите - турих по един 4700мф,
при запален двигател на ламбата вече стои на 13,46V , а на акум. са 14,20V( това на дясна лампа) разлика 0,74V пад по кабели и релета сире4 иска си по сериозен кондер....
или през едно реле дебели кабели до акумулатора.
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (362.23 KiB) Прегледано 10815 пъти
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Абе май е по-добра динамиката... направих ги малко на шега...Iliya написаCOLONЗдравей deo71,
покарай градско с този филтър и кажи дали колата е по-приятна за каране. При мен се усети в свалянето на една предавка, примерно ако на равен път карах с 45 на трета, сега съм на четвърта и колата не придърпва при подаване на газ, а плавно ускорява. Разбира се трудно устоявам да задържа колата в подобен режим, но ако надвия собствения си "апетит" за динамика ще постигна нисък разход. Та от там идва икономията - "чудеса" от другаде няма как да дойдат.
Като цяло след като сложих аванспроцесорЪт на Румен съм доволен доста от динамиката - отделно мога да карам на 5-та с 35 - 40 км/ч като съм без много товар. Колата е Рено Лагуна 1 139 коня.
Един път на един светофар се изнесах дори и с 30 - намалявах за да спра, щото светеше червено и бях стигнал 30 км/ч, обаче светна зелено, подадах си леко газ, набра си и не ми претресе въобще.
В петък отделих малко време за да снема осцилограми с и без кондензаторния филтър. Има съвсем малка разлика от порядъка на 50mV в дрейфа. Това е само на празен ход, тъй като бях сам и нямаше кой да дава газ пък аз да меря. Отделно, че в този момент освен двигателя на бензин не работеше нищо друго. Така че тестовете продължават...
Виждам, че доста от вас сглобиха подобни филтри и се радвам за което
Само слагайте по-дебели кабели и дерзайте 
Виждам, че доста от вас сглобиха подобни филтри и се радвам за което

Колеги, от "Comet" кои платки са подходящи
http://store.comet.bg/Catalogue/PL/Circ ... AifQ%3D%3D или други?

http://store.comet.bg/Catalogue/PL/Circ ... AifQ%3D%3D или други?

Здравейте, колеги!
Направих този стабилизатор.
Има и 10 А предпазител на плюса.
Още при първата проба и предпазителя изгоря.
Дали пропускам нещо или грешката е в запояването /най-вече ме съмняват двата реда с малките кондензатори, макар че на снимката не се вижда добре/.
Цялата схема е около 50 000 мF.
Кабелите са 1 кв. мм., както се продава предпазителя.
Поздрави!
Направих този стабилизатор.
Има и 10 А предпазител на плюса.
Още при първата проба и предпазителя изгоря.
Дали пропускам нещо или грешката е в запояването /най-вече ме съмняват двата реда с малките кондензатори, макар че на снимката не се вижда добре/.
Цялата схема е около 50 000 мF.
Кабелите са 1 кв. мм., както се продава предпазителя.
Поздрави!
- Прикачени файлове
-
- 1110201513886.jpg (1.12 MiB) Прегледано 10490 пъти
-
- 1110201513874.jpg (1.06 MiB) Прегледано 10490 пъти
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
гледам направил си конструкцията , провери за разменени полюси , предпазителя е излишен ако търсиш ефективност, 1 квадрат за свързването е прекалено малко по - скоро ползвай 10-на и възможно по - къси. Дано са читави кондензаторите да държат на температура гледам и на 16в са ...
Ако по някаква причина се окъси платката и е с 10кв кабел какво ше се случи с акумулатора? Да не говорим, че това което ще окъси може да стане като реотан.