Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от djoko »

Монтирах изделието на платнения филтър.

Ето резултата:
Преди:
Изображение

След:
Изображение
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Имаш на втората снимка +9,/3/ което е много добре. Изделието не е много силно поради това че възлите не са в плат или тиксо /освен това не са много силен излъчвател по принцип/, но явно при работа се зарежда филтъра и вентилатора от преминаващия + въздух и така се вдига ефекта. Освен това има многократна циркулация на въздуха в стаята през вътрешното тяло и енергията се натрупва. Като поработи един ден и не си проветрявал, снимай пак да видим докъде се е вдигнал заряда на излизащия въздух :doubleup:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Моята версия е събрана в една модифицирана кутия от времето, когато се опитвах да направя оптимизатора К3 пределно малък. Днес проведох някои тестове, като се стремих да спазя основните принципи които са ме водили при конструирането на всичките ми устройства. Те са - външен, прост и многовариантен монтаж, лесен демонтаж, без ограничения във времето на ползване, добър външен вид, липса на консумативи, минимални размери, мощно въздействие. Резултатите са следните:
1. Пластмасова кутия с размери 55/35/20 мм, капсулирана конструкция, тегло около 40 грама
2. Залепване чрез двойнолепяща лента на тръбата, свързваща външното с вътрешното тяло. Без значение вън или вътре в стаята. По възможност върху медната тръба, не на кабела за тока. Може да се доукрепи с пластмасова връзка. При теста е само сложена отгоре на опакованата тръбна връзка без да се залепва, следих единствено да е плътно допряна до тръбата средната част на кутията.
3. Време за набиране на максимална ефективност /зареждане на частите на климатика вън и вътре/ - десетина минути. Време за достигане на максимален позитивен заряд в стая с обем около 110 куб м. - 3-4 часа. Вероятно зарядът попива в стените и мебелите и там държи после с дни /предполагам, не съм го установил още защото тестовете са от днес - но е логично да е както при ДВГ/
4. Максимално достигнатият заряд след 4 часа /сега, в 21,10 часа/: +9,/92/ на 1,5 м от изходния отвор на вътрешното тяло.
5. Данни за промяната във заряда на въздуха през интервали, когато минава циклично през системата:
17,30 +9,/52/
18,10 +9,/72/
18,40 + 9,/84/
20,40 +9, /92/
6. Въздухът значително намалява заредеността си с разстоянието. На 4 м от изхода на вътр. тяло е "само" +9,/30/ при измерено на 1,5 м от изхода +9,/92/. Но това е предостатъчно за работа на хора и дишане на качествен въздух във всяка точка от помещението

Ще наблюдавам как ще се отрази на сметката ми за електричеството това нововъведение :)
Следват снимки за който иска да се пробва да измери, както и за визуализация.
Помислих, определих концепцията, направих изделието и го тествах за под половин ден. Толкова от мен :lol:
Прикачени файлове
orgonna kutia.jpg
orgonna kutia.jpg (169.05 KiB) Прегледано 6982 пъти
orgonna kutia otstrani.jpg
orgonna kutia otstrani.jpg (179.85 KiB) Прегледано 6982 пъти
slojena kutia na trabata - 17.05 chasa.jpg
slojena kutia na trabata - 17.05 chasa.jpg (178.79 KiB) Прегледано 6982 пъти
bez nishto.jpg
bez nishto.jpg (178.94 KiB) Прегледано 6982 пъти
17.07.jpg
17.07.jpg (187.92 KiB) Прегледано 6982 пъти
17.30.jpg
17.30.jpg (180.37 KiB) Прегледано 6982 пъти
18.10.jpg
18.10.jpg (180.1 KiB) Прегледано 6982 пъти
18.40.jpg
18.40.jpg (177.71 KiB) Прегледано 6982 пъти
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Засичането на консумацията няма да е лесна работа , поради постоянната промяна на метеорологичните условия...
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Никой не дава никакви отзиви от мерене :) Явно не останаха колеги с махало тук, но скоро ще дойде прибора и ще снимам скалата му - хем няма да има противоречия, хем малко по-научно ще изглежда... Професорски :smileylol:
Като първи отзиви - много нервни хора се успокояват почти веднага и не искат да си ходят от офиса - абе вкарах си беля май като поразказах тук-там, взеха да идват като на психиатър и не мога да работя... Добре че някои носят и пиене :lol: :beer:
Поздрави - от "ти знаеш кой", както казва Филип :hola:
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

Супер!
Ето, че не съм единствения с климатик. :)

Консумацията трудно ще я засечеш, освен ако не сложиш електромер на климатика и засичаш на малки интервали... и пак ще бъдем в онази грешка от 5% (както при двг). Ако ти се намира неинверторен климатик(монтира в друга стая например) би могъл да измериш тока на компресора, а защо не и тока при пускането на кмпресора(тук ще трябва по скъпа измервателна техника).

Всъщност... очакваш ли рязка промяна в параметрите(ток, мощност) ако махнеш устройството, изчакаш 2-3-5 минути и после ново измерване.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Кадуцеус, ако уреда работи и решиш да го пускаш в продажба, аз ще съм един от първите купили го. Откак съм се регистрирал в този форум си мечтая за такъв уред :lol: Междувременно опитвам с разни нишки и разни асиметрични стрелки + вибрация, но за момента нищо обнадеждаващо. Но пък още не съм си довършил тестовете :)
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Уреда няма да е за продаване, а за лично ползване. Няма проблем ако този модел /който се прави тук от един колега/ излезе добър, да има още няколко бройки както за наша резерва, така и за свои хора /примерно ти :) /. Ако пък не стане, има вариант да се купи нещо отвън - което не съм сигурен дали ще работи и като го тествам, ще ти кажа дали си заслужава. Да не му правя реклама сега като не е ясно :)
Поздрави!
pondzi
МненияCOLON 4
Регистриран наCOLON Пон Мар 10, 2014 10:28 am

Мнение от pondzi »

Асене,К3 ли сложил на тръбата на климатика?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Вариант на К3 - не е точно същата конструкция, но е подобна. Нормалния К3 с размери 61/41/26 мм не се събира в малката кутия, но ако имаш такъв /не помня/ може да свалиш една от четирите кутии от колата и да я сложиш на тръбата на климатика - ще върши подобна работа.
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY