Моята версия е събрана в една модифицирана кутия от времето, когато се опитвах да направя оптимизатора К3 пределно малък. Днес проведох някои тестове,
като се стремих да спазя основните принципи които са ме водили при конструирането на всичките ми устройства. Те са -
външен, прост и многовариантен монтаж, лесен демонтаж, без ограничения във времето на ползване, добър външен вид, липса на консумативи, минимални размери, мощно въздействие. Резултатите са следните:
1. Пластмасова кутия с размери 55/35/20 мм, капсулирана конструкция, тегло около 40 грама
2. Залепване чрез двойнолепяща лента на тръбата, свързваща външното с вътрешното тяло. Без значение вън или вътре в стаята. По възможност върху медната тръба, не на кабела за тока. Може да се доукрепи с пластмасова връзка. При теста е само сложена отгоре на опакованата тръбна връзка без да се залепва, следих единствено да е плътно допряна до тръбата средната част на кутията.
3. Време за набиране на максимална ефективност /зареждане на частите на климатика вън и вътре/ - десетина минути. Време за достигане на максимален позитивен заряд в стая с обем около 110 куб м. - 3-4 часа. Вероятно зарядът попива в стените и мебелите и там държи после с дни /предполагам, не съм го установил още защото тестовете са от днес - но е логично да е както при ДВГ/
4. Максимално достигнатият заряд след 4 часа /сега, в 21,10 часа/:
+9,/92/ на 1,5 м от изходния отвор на вътрешното тяло.
5. Данни за промяната във заряда на въздуха през интервали, когато минава циклично през системата:
17,30 +9,/52/
18,10 +9,/72/
18,40 + 9,/84/
20,40 +9, /92/
6. Въздухът значително намалява заредеността си с разстоянието. На 4 м от изхода на вътр. тяло е "само" +9,/30/ при измерено на 1,5 м от изхода +9,/92/. Но това е предостатъчно за работа на хора и дишане на качествен въздух във всяка точка от помещението
Ще наблюдавам как ще се отрази на сметката ми за електричеството това нововъведение
Следват снимки за който иска да се пробва да измери, както и за визуализация.
Помислих, определих концепцията, направих изделието и го тествах за под половин ден. Толкова от мен