Съвсем най-общи :-)

BUTTON_POST_REPLY
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Съвсем най-общи :-)

Мнение от djoko »

Жалко, че се сдърпахте така, но мисля че беше неизбежно. Не е въпрос на характери, неоправдано доверие или нещо друго.

Всяко начинание рано или късно се разделя на комерсиално и свободно. Примери много... първото нещо за което се сетих са кодеците да компресия на видео: DivX <-> XviD. Дори Линукс има платена версия.

Колкото до моите експерименти... единственото което мога да правя е да репликирам и евентуално да доразвия нещо - това и правя. Дали ще е в този форум или форума на Филип, може да стане само с вашата помощ. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Благодаря ти за мнението и добронамереността, Джоко. Нека изясня нещо с няколко думи...
Аз с никого не се дърпам, нямам и намерение. Държа на чистата истина и говоря направо, независимо от последиците - това е пряко следствие от свободата, която чувства човек когато е независим. Ако пък случайно някой не е доволен, това е негов проблем. Не може да се угажда на всички защото е подлизурщина и предаваш себе си, което с времето се превръща в комплекс.
Мисля, че бях пределно ясен и откровен, без да обиждам никого. Очаквам така да се държат и с мен. А пък щом така криво се възприема позицията ми, явно не сме на една вибрация и не са това хората с които трябва да работя и общувам. Това е, проста работа :)
Поздрави!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Асене,
Благодаря ти за знанията, които съм получил от теб - всъщност същите, които са получили и всички, които само четат в този форум.
Не ти благодаря за отношението. Просто защото няма за какво.
Веднъж не благодари или не каза добра дума за това, че поддържах този форум, че благодарение на мен той е с по-различен вид от останалите ("усмивките", а не смачканите тикви, които са по подразбиране), че докато ти си вършеше работата и те нямаше с дни наред, поддържахме с Айкроу интереса на хората тук с измервания, знания и преводи които няма на друго място (и не си ги споделял ти)
От устата (по-точно - ръката) веднъж не ти се откъсна добра дума за нищо от това. Нито към Айкроу, нито към мен.
Не съм го правил, за да получа благодарност, но това "неотношение" говори за теб.
Гласува ми доверие - даде ми права да пипам навсякъде във форума. Да съм те подвел някога? Няма и да те подведа.
Просто не съм такъв човек.
Но всяко нещо си има граници.

Какво има лошо написано за теб във форума, който направих, че те ядоса така? Мога да гарантирам, че - нищо! Да. Появи се за няколко часа нещо, което собственоръчно отстраних. По същия начин, както го правих и тук до един момент.
А щом искаш да си ги мерим - да си ги мерим :smileylol:
Погледни "гаража" кога е направен и пуснат да работи в нета, и колко време му е трябвало да събере толкова пишещи и работещи хора, колкото са в "Енергията на Природата" и съпостави. А и новите неща не са само тези, за които казваш.
А за "седенката", дето написа, просто повтаряш един с тази прословута фраза. И повече аналогии не са нужни.
Не знам какво ти стана. ...Всъщност - знам, но ти се подиграваш, вместо да попиташ.
Съжалявам за човека в теб. А последно написаното от теб потвърди правилността на решението ми да се отдръпна.
Благодаря, че с него ми помогна да преодолея и последната сантименталност към гаража. :)

Филип
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Филип
Много е лесно да се прехвърли наготово нещо, създавано много време. Това си има име, което не е нужно да казвам.
На мен също не са ми благодарили много хора за неща, които съм правил за тях - но не съм търсил и по принцип не търся благодарности, има кой да вижда и оценява всички ни, а някой ден ще го разберем от първа ръка.
С Шеки поехте доброволно тази работа и аз наистина съм ви благодарен за това - и да, съжалявам че не го казах преди. Вариантът беше да намеря някой който да го прави професионално, което не можех да си позволя тогава. Сега вече - да.
Върнете се две години назад и вижте какво сте имали като информация и знания и къде сте сега. Това не се е появило от въздуха :) Просто е добре нещата да се назовават с истинските им имена - а не "има там един който знае нещо си и да, с някакъв минимален принос е към знанието, ама сега се е зомбирал и всички около него и те стават така - та беж Лиске, да бягаме от тоя лош човек" :lol:
На теб искам да кажа същото което казах и на Айкроу - внимавайте с какви хора се събирате и как ви манипулират, защото ти усещаш нещата и трябва да го разбереш най-накрая. Отворете си очите и вижте, не слушайте нито мен, нито някой друг.
Вредата е сторена. Има някой, който стои зад това - и да му мисли, защото знам кой е. Няма да оставя нещата така и ако вие сте зомбирани и не виждате, аз съм си с акъла. По принцип гледам да не се ядосвам с глупаци и наглеци, но нарочните подмолни действия водят при мен до обратен и много бърз ефект :angry:
Не говоря нито на теб Филипе, нито на Айкроу - говоря на един манипулативен субект, който също ще прочете това и ще носи последствията от действията си.
Това е. Успех и внимавайте с хората на които се доверявате!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Асене, не е този човек, за който си мислиш.
Не че и той няма пръст, но той е малка риба.
Ти просто влезе в голямата игра. Като Андреев, като Шаубергер, като Тесла.
И просто теб сега започва да те настига това, което ги настигна тях.
Но всеки си има приоритети и разбирания, които го водят в живота.
Не можеш да избягаш от себе си.
По моите разбирания ти избра друго пред хората. ...И сега просто за теб нещата тръгнаха по каналния, установен от столетия ред.
Все още системата е диктуващата положението, а ти в един момент не си даде сметка за това.
Това е. Нищо ново под Слънцето за съжаление.
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Въобще не исках да се намесвам, но... мисля следното.

Преди около 2000 години римляните са направили маса поразии на Балканите, като разединили древния ни народ. Достатъчно е да се запознаете с "Книгата на Арих". Естествено, целта на римляните е била да постигнат власт над земите, които не са били техни. Последствията все още упражняват над нас тегоба, а и не само над нас, а над целия ни древен народ от тук, че до Скандинавия.

Същото се случва и в момента с Гаража.net. И е интересно защо не се назовават истинските причини, а става както в предаването "Въпрос на гледна точка", когато някои оратори си позволяват да ни губят времето с твърде много празни приказки, от които не се разбира нищо. Пределно ясно е, че има някакви задкулисни събития, които поради някаква основателна причина Филип не я назовава. Е бива ли така!... :angry: Което пък ме навежда на мисълта, че съвестта на "отцепниците" не е чиста и не желаят да си признаят /без бой - :no: /. Що така? Какво, като си кажете какво ви боли, какво ще стане, някой ще ви дърпа ушите ли, шамари ли ще ви бие, назидателно ще ви се кара и унижава ли?

И въобще, акълът ми не го побира, защо се дръпнахте! Кое ви накара да си "вземете багажа"? С какво толкова Асен ви стана ненавистен? Нали този сайт има общо за всички ни доброволно и добро дело и благодарности от никого не се искат и никой не би трябвало да ги търси? Ако не пред Асен, то поне пред останалите съфорумци бъдете честни докрай и кажете истината!

Тежко му и горко на онзи, дето ви подлъга толкова!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Нещата са доста променени от положението при тези хора, Филипе :) Благодаря ти все пак за становището - но и аз съм мааалко по-различен човек, да речем по-малко се влияя от тях :lol: Както и да е. Не е този за който и ти си мислиш - да, дребна риба е и прост дразнител с ниско ниво на всичко. Друг е - виж пак малко по-обстойно. Вече си носи последствията, а и допълнително ще се увеличават. Както е казал Морихей Уешиба, още в момента в който на противника му е минала мисълта за нападение, е бил вече победен. Когато се изправиш срещу Всичкото, береш после много, много ядове :)
Поздрави!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Не говоря за този, за който си мислеше, че съм си мислил :) при написването на горното. Няма значение. Щом смяташ, че ще се оправиш сам - твоя воля. Ако все пак някой ден решиш, че ти трябва мнение или помощ - наистина с удоволствие ще ти я дам.

smsi-h,
Търсиш под вола теле в момента.
Ако наистина желаеш - мога да ти отговоря точно на въпросите на лични. Но мога да говоря само за моите решения.
А ако Асен каже - мога да отговоря и тук, във форума.
Винаги заставам зад решенията си и винаги мога да кажа точно защо съм ги взел без притеснения.
Никога не правя нещо тайно, просто защото в реалния свят такова нещо не съществува. Знае се всичко и от всички от твоето ниво нагоре.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

На мен ми е любопитно едно нещо. Доколкото съм разбрал, всеки е добре дошъл във форума на Филип. Да приемем, чисто хипотетично, че всички от "Гаража" (включително и Кадуцеус) се "прехвърлим" да пишем там. А пък който не е добре дошъл винаги може да си измисли нов никнейм и да се регистрира и влиза от друго IP. Какво става тогава, трети форум ли ще се открива? И всъщност от какво точно се бяга, каквото и да е то (дори да не е човек :smileylol:), то винаги може да се подвизава и във форума на Филип. На мен също ми бягат нещата, като на smsi-h...
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

СМС, Дето се вика изобщо не си в час. :smileylol: Май трябва да спреш сапунките, че халюцинираш нещо. Ако Филип не беше направил форум, то просто щеше малко по млако да се спре да се пише. Последно време кой пишеше? Аз предлагам на всички да се успокоят и да си гледат в градинката. Стига сме радвали разните там вие знаете кои. ;)
BUTTON_POST_REPLY