Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Gero
МненияCOLON 6
Регистриран наCOLON Съб Окт 25, 2014 3:17 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от Gero »

Здравейте!
Моля за измерване на трикселионите които направих
като за начало.
Всяка намотка е около 21-22см.

Благодаря предварително.
Прикачени файлове
Trik_6.JPG
Trik_6.JPG (1.44 MiB) Прегледано 5360 пъти
Trik_5.JPG
Trik_5.JPG (1017.12 KiB) Прегледано 5360 пъти
Triks.JPG
Triks.JPG (1.15 MiB) Прегледано 5360 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Добре дошъл! Поздравления за първото ти мнение, което показва свършена работа, а не само въпроси. :) Не че е лошо да пита човек.

Първата и втората снимка са по 9./5/, като енергията е върху метала в средата е неутрално. Третата въпреки, че са доста разделени витките е 9./7/ :)
Аватар
Gero
МненияCOLON 6

Мнение от Gero »

Благодаря за измерването както и за огромната информация в сайта ! :hola:

Като ги правех се бях съсредоточил върху 'витките' , не съм се замислял за центъра на "тежеста".

Имам идея да направя трикселиона (или други подобни на него неща) в 3-де - демек малко по обемни.
Маалко да по узрее... :bedtime: пък ще видим.

И трите съм ги държал отвън близо 10 денонощия/не знам дали това оказва влияние/.

Приятна вечер!
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Прекрасно направени.
Какво те кара да правиш трискелиони с повече от три спирали?
Борове ли е имало там, където си ги изкарал навън?
Поздравления! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Gero
МненияCOLON 6

Мнение от Gero »

Благодаря Philip .

Отвътре ми дойде . Три, триъгълник, триъгълна пирамида /просто, здраво, ефектно/ няма какво да добавиш... да коригираш - перфектно е.

Защо пък другите форми N_ъгълници да са по назад. В природата е пълно с тях.

"Борове ли е имало там, където си ги изкарал навън?" Там където ги правих имаше борове/верно бяха далече/, но ги оставих навън 10 денонощия с изглед към слънцето и блоковете.

Поздрави! :hola:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

За мен интересното в случая е, че са много големи, а работят.
За момента нямам обяснение за себе си за този аспект. До сега практиката показваше, че колкото са по-малки и от по-тънка медна жичка, толкова по-мощни са.
Геро,
кажи, моля те, от какъв материал са, лакиран ли е, какво е ф-то му, от каква изходна дължина правиш нормалния троен трискелион.
А за обемните - :beer:
Това е чудна идея!
Една триъгълна пирамида от четири тройни трискелиона и акувак в средата от типа като при хармонизатора на Спиридон и Хипарх би била чудесен опит.

Смятам днес по някое време да прехвърля тези постове в темата за трискелионите. В тази връзка имам и молба към всички.
Форума набъбна много :)
Вече е трудно да се намират нещата.
Който има визия как да се преструктурира така, че да бъде логически подреден, моля да напише своето мнение за основните му теми и подтеми. :hola:
...И благодаря на всеки,който се включи в тази работа! :)
Хубав ден! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Philip написаCOLONЗа мен интересното в случая е, че са много големи, а работят.
За момента нямам обяснение за себе си за този аспект. До сега практиката показваше, че колкото са по-малки и от по-тънка медна жичка, толкова по-мощни са.
Филипе, аз не намирам противоречие с установеното преди, ако съм разбрал правилно, че всяка спирала е 21-22 см. Работят, защото са мащабирани т.е. приблизително кратни на основния размер 216.9 мм.
Според мен, обаче, се получава по-мощно, когато трискелионът е с най-малката възможна дължина, кратна на 216.9 мм, но с най-дебелата (а не най-тънката) възможна жичка за целта. Т.е. трискелион (между другото означава трикрак, т.е. тези с повече спирали не са трискелиони, а петскелиони и шестскелиони :) ) с дължина 216.9 мм от жичка с фи 0.8 мм и три навивки ще е по-мощен от трискелион със същата дължина и същия брой навивки, но направен от фи 0.3 мм. Естествено, с фи 0.3 може да се направят повече навивки и ще стане по-мощен от първия. Въпросът е дали тези навивки в повече са подходящи за съответния човек. Прекаляването с каквото и да е обикновено дава обратни на очакваните резултати.
А "най-хармоничен" според мен ще е ако разстоянията между навивките са точно равни на дебелината на жичката, но на ръка не е лесно да се направи, запазвайки хубавата кръгла форма. Трябва материал с много добре подбрана жилавост, така че като го навиеш плътно по предната навивка, да се "върне" сам малко назад на точното разстояние.

Между другото, ти беше писал, че повече от 3 спирали не са полезни за човек.

П.С. Извинявай, че пиша тук, ама така и така ще местиш мненията, ако го плесна директно в темата за трискелионите, ще се загуби последователността на постовете.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

icrow написаCOLONВероятно ти се отдава да урочасваш. :smileylol:
Предпочитам да не проверявам :) сега и за в бъдеще. 1-2 пъти ми се е случвало, когато бях много засегнат, а си нямах понятие от духовните аспекти на живота и оттогава гледам да не повтарям. Ама все си мисля, че е във възмжностите на всеки.
Само много се надявам попържането на софийските шофьори да не се брои за урочасване. :smileylol:
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей Геро, опитай да изправиш трискелионите вертикалнокакто на тази снимка, но гледай късата част на спойката да е от горе а не като на моята снимка защото при спиралите, когато дългата част е на горе излъчват минус :) .След това направи снимка и на обратната страна за да видим какво ще се получи .Успех !! :hola:
обръч.jpg
обръч.jpg (51.3 KiB) Прегледано 5300 пъти
Аватар
Gero
МненияCOLON 6

Мнение от Gero »

Philip написаCOLON Геро,
кажи, моля те, от какъв материал са, лакиран ли е, какво е ф-то му, от каква изходна дължина правиш нормалния троен трискелион.
Проводника е меден нелакиран с дебелина 1.7мм. Дължината е 3. 216мм = 648мм приблизително. :)
ivchak написаCOLONЗдравей Геро, опитай да изправиш трискелионите вертикалнокакто на тази снимка,...
Ще го пробвам и ще го покажа. :hola:

Качвам 3 4 снимки за да видя разликата м-ду различни по големина трикселиони с диаметър 1мм.

Дали не се претрупва темата със снимки вместо да се качват на друго място и да се дават линкове?
Прикачени файлове
Triks1Plus3_2_Crop.jpg
Triks1Plus3_2_Crop.jpg (342.8 KiB) Прегледано 5275 пъти
Triks1Plus3_1_Crop.jpg
Triks1Plus3_1_Crop.jpg (344.02 KiB) Прегледано 5275 пъти
TriksS_Izolacia3x216_Crop.jpg
TriksS_Izolacia3x216_Crop.jpg (336.82 KiB) Прегледано 5275 пъти
Triks_216Crop.jpg
Triks_216Crop.jpg (68.57 KiB) Прегледано 5275 пъти
BUTTON_POST_REPLY