Привет, Айкроу :D
Нагрявай спокойно :D
Докато тръбата не стане червена, което е при температура над 550 градуса - няма никакви проблеми.
При работата с медта съществуват два варианта. Продават мек припой за мед, който изглежда по същия начин, както всеки друг припой - навит на малка макара с диаметър на телта до 3мм максимум. Но дори и той не може да се заварява с горелка от нормалната газ за кола или домашно ползване. Тя не може да развие такава температура, че да загрее спояваните части. Продават малки бутилки с обогатена газ, но за тях ти трябва и специална горелка, че другите първо няма как да се завият на тези бутилки и второ - не издържат на температурата, която дава тази газ. ( когато обясних как се правят тръбите - го разказах

)
Вариант с този материал си е чисто спояване.
Аз използвам твърд припой. Той представлява дълги по 50 см квадратни пръчки 2х2мм или нещо подобно. Реално това си е допълнителен материал и работата с него е заваряване. Топи се доста по-трудно от мекия, но пък представлява медно-сребърна смес

( затова някои го водят сребърен припой) При него има два варианта - единия е за питейни системи, а другия за общо ползване. Разликата е в допълненията в състава.
Гарантирам за втория метод температурата, която казах, защото след като съм завършил тръбите цялостно и съм ги пробвал под налягане за пропуски, ги нагрявам до червено и ги пускам под студена вода, за да стане тръбата максимално твърда ( ако не го направя, резултатите са по-ниска енергетизация)
За накрайника половин цол мъжко - Кадуцеус ти е отговорил. Там, където продават медни тръби, продават и всякакви джуджавки, както и за обикновените тръби, които се заваряват - колена, тройници, муфи, преходници, всякакви резбови накрайници.
Дано съм ти бил полезен :D
И въобще - някой ако тръгне да си прави тръби или прави нещо медно и срещне трудности - да пита - насреща съм :D
Наблюдавам - анализирам - променям.