РЕЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

atos
МненияCOLON 15
Регистриран наCOLON Сря Сеп 17, 2014 7:38 pm

Re: РЕЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

Мнение от atos »

Айскроу, не се обиждам.Когато кажа нещо, то означава ТОЧНО това, което съм искал да кажа.Знам, че за мнозина подобна буквалистика се отъждествява с патологична педантичност и не го вярват, но това са фактите.
В случая щом казвам "нищо лично", наистина е НИЩО ЛИЧНО!
Останалите съображения съм ги изложил още в първия си пост по темата.Когато човек пише, очаква отсрещният (този, който чете) да разчита (осъзнава, осмисля) или поне да разбира написаното.Щом тук всички вие-интелигентни хора явно не разбирате смисъла на простите ми думи, как да очаквам случайният читател да разбере?Явно не ми се получава.
Явно няма смисъл.Затова спирам да пиша...
Не се терзайте, а дерзайте :hola:
Не търся съвети,търся отговори!
atos
МненияCOLON 15

Мнение от atos »

icrow написаCOLON Не ми се вярва, като напише в търсачката думата да не намери нищо. :)
Последният ми пост, че забравих да го спомена (а ме разсмя като се сетих)...
Като напишеш с търсачката "хармонизатор" и се вкарваш в едни постове, където има едни "рингове", едни "бобини аку-вак", едни "кубити", разни цифрички 8(15) или 1/8 или 15хз..."триксели..."...че тогава започва едно търсене, ама търсене да видиш ти :smileylol:
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

atos,
не съм имал ни най-малко намерение да те засегна, ама, честно казано, не разбирам и защо се засегна, бе човек. Не ми приличаш на такъв, който да смята, че в една отворена система един като предложи нещо, другите имат правото само да подкрепят безрезервно или да си замълчат. И аз мисля, че идеята за речник е добра, просто казах коя част от нея не ми допада и защо. Естествено, че имаш правото да не си съгласен, да искаш аргументация, да я оспорваш, оборваш и т.н.
Относно поста на caduceus - както виждаш, не ти е забранил да пишеш по темата, а смята, че избързваш с някои неща. Работата ми включва обучение на колеги и, вярвай ми, много по-голям зор виждам да отуча някого от нещо грешно, отколкото да го науча на нещо ново.
Споделям напълно ентусиазма ти от нова вълнуваща област за изследване, аз самият правя първи стъпки в нея. Преди известно време бях подготвил едно изложение с теория, която не ми беше "минала през ръцете". Сега съм много благодарен, че се намери кой да ми даде добър съвет и не го постнах. :beer:

Упс, ти междувременно си писал.
Надявам се да размислиш относно писането, наистина.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Това е едно от нещата, които предполагам, че има предвид Кадуцеус:
Примерно
Хармонизатор
...текст...снимки...и линк към темата "Как да си направим хармонизатор" - http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=19&t=137
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Така е! Докато отсееш полезното трябва да изчетеш купчина спам, но това не означава, че информацията не е там. :) Аз за това имам рядко въпроси по форумите, защото каквото ме интересува търся търся из нета и намирам. Повечето неща са говорени многократно. Ето сега чета усилено за соларните панели и що глупости съм изчел до сега, но все пак си извадих и полезна информация. Въпрос на време е, но ако искаш информацията я има. :) Ти да не мислиш, че ние сме ходили на лекции за хармонизатора. :smileylol:
atos
МненияCOLON 15

Мнение от atos »

Philip написаCOLONТова е едно от нещата, които предполагам, че има предвид Кадуцеус:
Примерно
Хармонизатор
...текст...снимки...и линк към темата "Как да си направим хармонизатор" - http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=19&t=137
Разбира се, ако описвам на някой как изглежда един автомобил през погледа на обикновен наблюдател, това не е инструкция за направата му, кой би си го помислил?

Ще се повторя пак(явно така ми е тръгнало)...
Не съм се засегнал от никой и от нищо!
Идеята ми тук беше точно да се предотврати лутането на нас новобранците и избягването на ровене в купчини спам, както каза и icrow, че е практикувал досега.Аз се уча и от чуждия опит, колкото и странно да се струва на някой...
Не виждам какво лошо има в това, но разбирам, че сайтът явно няма в приоритетите си образователна и ограмотяваща насоченост спрямо масата читатели, за което вече се извиних.
Колкото до тази тема-то е ясно, че се провали с гръм и трясък и се омаза тотално със спам вече.
Причината поради която ви отговарям сега е единствено тази, да се конкретизирам максимално ясно в мотивите си за подобен речник, защото усетих продължаващо неразбиране.
Повече няма да пиша в тази "тема"...в останалите също няма да изказвам мнение.Ще се огранича до задаване на някой и друг въпрос (ако има благосклонни към отговори, разбира се).
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Да, форумът не е училище и ние не сме даскали. Има си Гугъл, има библиотека към форума, както и много теми с достатъчно инфо ако искаш нещо да разбереш. Пък ако не ти е дошло времето, няма - това е положението.
Тук работим и споделяме крайни неща и методи за развитие на реални продукти и изделия - и само между другото надграждаме знания. В университета не се обучават първолаци и това е съвсем нормално - защо тази позиция тук да е ненормална? Нямаме за цел всичко живо да пише и да правим навалица от потребители, нито пък някакви комерсиални цели да се разраства популярността на форума, че да се пускат реклами и т.н. Дано съм ясен - ако не, малко повече мисъл няма да е излишна ;)
BUTTON_POST_REPLY