atos,
не съм имал ни най-малко намерение да те засегна, ама, честно казано, не разбирам и защо се засегна, бе човек. Не ми приличаш на такъв, който да смята, че в една отворена система един като предложи нещо, другите имат правото само да подкрепят безрезервно или да си замълчат. И аз мисля, че идеята за речник е добра, просто казах коя част от нея не ми допада и защо. Естествено, че имаш правото да не си съгласен, да искаш аргументация, да я оспорваш, оборваш и т.н.
Относно поста на caduceus - както виждаш, не ти е забранил да пишеш по темата, а смята, че избързваш с някои неща. Работата ми включва обучение на колеги и, вярвай ми, много по-голям зор виждам да отуча някого от нещо грешно, отколкото да го науча на нещо ново.
Споделям напълно ентусиазма ти от нова вълнуваща област за изследване, аз самият правя първи стъпки в нея. Преди известно време бях подготвил едно изложение с теория, която не ми беше "минала през ръцете". Сега съм много благодарен, че се намери кой да ми даде добър съвет и не го постнах.
Упс, ти междувременно си писал.
Надявам се да размислиш относно писането, наистина.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс