Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от icrow »

Първата сниимка на изхода 9./6/ в панцата 9./7/ Втората снимка 9./16/ и в двете. :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

ПОВЪРХНОСТНО НАПРЕЖЕНИЕ
Ако дадена течност не е под повишено налягане, между молекулите й действат сили на привличане. Тъй като всяка молекула е заобиколена от голям брой други, то върху нея действат приблизително еднакви сили в множество посоки, които статистически се уравновесяват (горе-долу), т.е. резултатната сила е (приблизително) нула.
Това обаче не важи за молекулите, които се намират в повърхностния слой, тъй като на тях отгоре им действат сили на привличане от молекулите на обкръжаващата газова среда (обикн. въздух), които са в порядък (-ци) по-слаби. Т.е. резултатната сила, действаща върху една молекула в повърхностния слой на течността е насочена навътре към течността. Това е т.нар. повърхностно напрежение. Стойността му е толкова по-голяма, колкото са по-големи силите на междумолекулно привличане в течността.
Тъй като никой не се е сетил (или поне не е споделил) как може да се измерят тези сили (не знам дали става с махало :) ), то се измерва повърхностното напрежение и всъщност много често двете понятия се използват като взаимозаменяеми.
Повърхностното напрежение оформя слой подобно на ципа (кожа) на повърхността на течността. Най-елементарната му демонстрация е да се напълни с вода чаша, поставена на хоризонтална повърхност, почти до ръба и после много внимателно да се добавят малки количества вода. Водата достига до ръба, след което започва да образува „калпак“ без все още да е преляла. Максималната височина на „калпака“ преди да прелее течността може да се използва като сравнителна мярка за повърхностното напрежение.
По принцип то зависи от:
- хим. състав на течността;
- евентуални примеси и концентрацията им;
- температурата (т.е. енергията на молекулите).
По-висока температура, означава по-висока подвижност (по-високо енергийно състояние) на молекулите, което води до отслабване на привличането между тях.
Филип нагледно показа, че енергийното състояние на молекулите може да се повиши не само чрез температурата (веднага ми хрумва аналогията с обикновено и хладно електричество).
Какво се случва с водата при отслабени междумолекулни сили е доста обширна тема. :)
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Благодаря, Спиридон :)

А какво се случва... :)
Ами - тялото ни, което се състои от над 70 процента вода много по-лесно я употребява и заменя присъстващата във всяка клетъчна мембрана. Това е и основната причина за промяната в еластичността на кожата, и за бързото заздравяване на рани, и за "енергетизирането" на организма като цяло.
Освен лесното възприемане на тази вода от организма, тя е и пречистена от химикали. Така че независимо дали е усвоена през кожата или е приета чрез пиене, тя помага на клетките на организма да се възстановят и изпълняват качствено функциите си :)
Неслучайно и кучетата ми я предпочитат пред "нормална вода", и цветята стават като слончета :lol: :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223

Мнение от Спиридон »

О, аз на куче бих имал повече доверие в това отношение, отколкото на себе си :lol: .
Иначе бях зачекнал някои неща в поста ми в темата "Владимир Димитров - горене на водата" (viewtopic.php?f=7&t=158&start=20#p5149), но понеже там не му е съвсем мястото, ще ги развия малко повече тук.

По принцип при водата не е всяка молекула сама за себе си, а те се групират в клъстери (струпвания) с най-различна конфигурация. Интересни в това отношение са изследванията на Масару Ямото. Предполага се, че тези образувания са носителите на информация (паметта) при водата. Ефекта се използва например при хомеопатията, при която лечебното вещество задава информацията, която водата копира, а иначе самото вещество е в концентрации, които практически се приемат за нула.

Отслабването на междумолекулните връзки води до разрушаване на тези клъстери (разбиване на "буците" струпвания) и изтриване на информацията във водата, която в днешни дни, уви, е преобладаващо негативна. Такова изтриване се получава и при изпаряването на водата (предполагам, че никой четящ този форум не смята облаците и валежите за случаен страничен ефект от греенето на слънцето). Неслучайно много пречистващи тялото практики са свързани с пиенето на дестилирана вода, в която обаче липсва нещо важно :) ;) .

Когато водата не е на "буци" (т.е. клъстери) водните молекули са много по-подвижни и поради по-малкия си размер преминават по-лесно през клетъчните мембрани. По-лесно "обграждат" т.е. неутрализират молекули и образувания на вредни вещества, процес подпомогнат от полярността на водните молекули. Така обградените "боклуци" по-лесно биват изхвърлени от клетката. По-същия механизъм се повишава и разтварящата способност (и измиващата също) на водата, което пък улеснява транспорта на полезни вещества до клетката.

Тук написаното е сигурно само малка частица от "върха на айсберга", има го на много места, дадох го само за удобство на четящите форума.

Между другото, ако някой реши да пие дестилирана вода, да има предвид, че тази в магазините е "техническа" и съдържа метали, защото се дестилира в метални инсталации. Някои от примесите в нея са вредни за човек. По-чиста е дестилираната в стъклени дестилатори вода, но тя обикновено се ползва за химически анализи и не се продава по магазините.
С най-малко примеси вода се получава чрез обратна осмоза. Пиша го само информативно и в никакъв случай не го приемайте за съвет да си купувате подобни домашни устройства или така обработена вода в пластмасови бутилки. Аз самият не бих го направил.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

1.jpg
1.jpg (389.25 KiB) Прегледано 6845 пъти
2.jpg
2.jpg (530.38 KiB) Прегледано 6845 пъти
Айкроу, много те моля да измериш какво е състоянието на енергията из езерото сега (Кадуцеус, да не се обидиш, че се обръщам към Айкроу само, но ти явно си зает и от доста време не правиш измервания тук :) )
Това е само "за спорта". Просто ми се ще да сравня как са нещата във времето спрямо пролетта :)
Иначе нищо не съм променил - една вихрова тръба и един "воден" хармонизатор на Кадуцеус на дъното с крушка, изведена на повърхността :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

По бреговете е 9./86/ в средата е 9./2555/ Като цяло приятно усещане имам, докато го гледам. :doubleup:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Нещо ново по въпроса - обади ми се вчера колега от София, с който говорихме за геометрията на "рога" на Виктор. По моите обяснения /носих им восъчни матрици и скици преди около два месеца/ са направили 3D макет директно на имплозионна тръба, ползвайки компютърно моделиране и обемен принтер. Тръбата е около 30 см дълга :) и предизвикала голям интерес в наблюдатели-инженери. Като отида да я видя ср. седмица ще снимам и пусна после снимките тук, а дай Боже и да я тестваме с вода за да има данни и за заряда на изхода /поне при самоток/.
Поздрави!
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Фил,

Според теб, какво би станало, ако изработиш тръба с триъгълен профил, вместо с форма на капка? Ей така, за "спорта". Много ми е интересно, какво мислиш, че ще се получи с водата. :cheers:
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Яка турбулентност.
Ще скапе тръбата за норматив поради ъглите, където ще се движи по-бавно, ще създава разреждане и кавитация. Това ще вдигне енергетиката, но няма материал, който да устои при кавитация, създадена от турбулентно движение.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223

Мнение от Спиридон »

А, ако ъглите са с прилично закръгление? Дали има шанс да се получат 3 завихряния?

Edit: Имам предвид вода преминала преди това през "стандартния" профил на тръбите ти и вече получила въртеливо движение.
BUTTON_POST_REPLY