Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Райф - машина

Мнение от Philip »

valex,

Чудесно е, че реши да пишеш. :)

Колкото повече хора, работещи с главите и ръцете си има на едно място, толкова по-добре за всички :)

Много се надявам да убедя и един мой приятел да се включи в тази тема, тъй като и той работи по лампата доста време, но в момента и той я е оставил.
Надеждата да се включи е малка, защото преди години направи чудесна реплика (ако може да се каже така за лично негова разработка) на апарат, работещ по контактния метод, постна разработената схема в един форум, а след това установи, че вместо да се прави за хора, които се нуждаят, двама "пичове" са започнали да произвеждат апарати по нея и ги продават на идиотски високи цени, а схемата му изчезна от форума. ...Та с две думи - разочарован е от разминаването между неговото чисто желание и реалността.

...Какво ще рече, че мериш импеданс на тялото? (не съм електрончик, така че може и да ми е тъп въпроса, но когато не разбирам, а ме интересува - питам)

:)
Наблюдавам - анализирам - променям.
valex
МненияCOLON 8
Регистриран наCOLON Вто Юли 02, 2013 8:16 pm

Мнение от valex »

Philip
Импеданс е пълното съпротивление т.е. отчита се и реактивната съставка на съпротивлението не само активната. Грубо казано освен омажа се мери и капацетивното или индуктивното съпротивление на съответната честота. Идеята ми е да направя уред за измерване на резонанс при съответната честота. По подобие на Гого55, но работещ. Система с аналогова и цифрова част. В момента пусакам един аналогов умножител в режим на делител.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Разбрах :)
Благодаря :)
Ценно устройство ще е.
Успех! :)
valex
МненияCOLON 8

Мнение от valex »

nightcrawler65
От поста ти за сметките на носещите честоти разбирам, че въздействието на лампата на Райф става посредством M-тия субхармоник на резултантната честота от биенето (разликата) между основната 3.3MHz честота и N-тия хармоник на модулиращата честота. Правилно ли съм разбрал ?
В случая за Tetanus 234000 = 3276000 /14 = [3300000-(1200*20)] / 14 Hz.
Каква трябва да е формата на модулиращата честота, че 20-тия хармоник да има достатъчна мощност (енергия) за да успее на модулира достатъчно 'дълбоко' 3.3MHz ?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Малко извън темата, но и много свързано с нея.
Просто преработване на уеб камера като чудесен микроскоп с възможност за снимки :)

http://vk.com/video-25867865_169457493

Още довечера ще пробвам ако на камерката, която имам, може да се обърне обективчето.

:)
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

valex написаCOLONnightcrawler65
От поста ти за сметките на носещите честоти разбирам, че въздействието на лампата на Райф става посредством M-тия субхармоник на резултантната честота от биенето (разликата) между основната 3.3MHz честота и N-тия хармоник на модулиращата честота. Правилно ли съм разбрал ?

Да определено е така, но както става ясно не съм аз този, който го е измислил :lol: , просто исках максимално опростено да обясня и за тези, които не ги интересуват хармонични, субхармонични и прочие, просто ако на някой му иде така отвътре да използва метода на Хойланд да може с елементарна математика да си наглася модулиращите към носещата. Все пак няма да изпадаме в педантичност като в технически форум, важното е да знаем как работи и да можем да го направим а още по-важното е да върши работа : )

Каква трябва да е формата на модулиращата честота, че 20-тия хармоник да има достатъчна мощност (енергия) за да успее на модулира достатъчно 'дълбоко' 3.3MHz ?
Според това, което има останало като действащи образци апаратура от онова време се е използвала правоъгълна форма на модулиращите импулси на аудиоосцилаторите вградени в машините след 1936г. и по тази причина Хойланд си е позволявал да използва 20-ти а понякога и по-горен субхармоник на модулиращата а като цяло дълбочината на модулацията и тогава не е била чак такъв проблем за Хойланд.
Лично аз се стремя да не залагам чак на толкова краен, когато правя мои сетове с честоти.

:cheers:
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

Добре, сега и аз да питам нещо, чисто практично и бих желал отговор ако някой има в духа на алтернативната медицина.
Как бих могъл да се справя с "гранолом" на долен зъб/ да кажем за около месец/, като това огнище на инфекция си съществува без да създава проблеми и до сега.Но за да може да се изгради зъба и затвори, тези гадини, живеещи там под зъба трябва да изчезнат. Аз нямам опит с третирането на тази част от човешкото тяло и явно ще си е едно предизвикателство да се опитам да се справя с нещо подобно с това, което имам налично като техника. Тъй като зъболекарят е отворен към новите идеи, но за съжаление от това, което учил и знае за него този проблем няма решение чрез лечение а само кардинален подход - чрез изваждане или евентуално нещо друго , за което той няма информация. Но все пак може да се опита / иначе няма как да се натрупа опит/ и така ползвам джокер "попитай някой, който знае" :)
valex
МненияCOLON 8

Мнение от valex »

Попитах за честити за гранулом, но такива няма. По простата причина, че трябва да се знае кои са паразитите, които са капсуловани там. Има само някакви общи честоти за зъбни инфекции. С други думи трябва да се мине на биорезонансно изследване.
Иначе от моя зъболекър съм чувал, че е правил премахване оперативно на гранулом странично на зъба. Нямам представа как.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Гарантирам за отговора си!

Всички, на които съм направил и подарил най-простия "запер" на Кларк (честота между 30 и 40 000 херца)(чаркчетата му заедно с кутията са под 10 лв + до 20 лв за акумулатор 12 волта 1,2 амперчаса))забелязват първо (които го ползват разбира се :smileylol: ), че престават всякакви проблеми със зъбите. Другото, за което гарантирам, че действа, е гъбички всякакви видове (това, което се забелязва е изчезване миризма от краката, ако има такава :) ) Действа и на още нещица :)

Ето една малко по-добре представена схема от мен и нужните части:
klark.jpg
klark.jpg (18.59 KiB) Прегледано 5783 пъти
Нужни части
I/O Превключвател — тип микро мини
Резистор 1KQ — 2 бр.
Резистор 3,9 KQ — 2 бр.
Слаботоков червен светодиод
Кондензатор 4,7 nF — 1 бр.
Кондензатор 10 nF — 1 бр.
Чип таймер 555 CMOS — 1 бр.
8-пиново гнездо за чипа — 1 бр.
Букса тип банан женска – 2 бр.
Букса тип банан мъжка – 2 бр.
Пластмасова кутийка с размери около 8 х 8 х 3 см или нещо подобно е напълно достатъчна.
Акумулаторче – 12V Няма смисъл да е с капацитет, по-голям от 1,2 Ah
Изправител за него (за зареждане)
Мултицет – за да следите кога да го зареждате и до колко
Кабел едножилен многожичен – 2 бр. х 1,5 м (едните краища – с букси към кутията на апаратчето, другите – запоени или хванати по друг начин към електродите.
Електроди – трябва да се направят – може да са от тръба от неръждавейка, месинг или мед с диаметър от 15 до 30 мм с дължина между 100 и 150 мм (хващат се с двете ръце). С колкото по-голяма площ контактуват – толкова по-добре.

Използване: 7м включен 20 м изключен 7м включен 20м изключен 7м включен ...и забравяш гадовете, предизвикали гранолома в случая.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Кaто зa нaчaло спри дa си миеш зъбите с обикновени пaсти. Нaй много с детцки. Вземи си ММС и се жaбури. При мен имa много блaгоприятен ефект. Отдaвнa не ме е боляло слaвa Богу. Преди дa почнa с ММСa имaше лекa миризмa нa гнило, но след няколко третирaния изчезнa. Успех!
BUTTON_POST_REPLY